Bilde: Getty Images

Slik rengjør du grillen på høsten

Du rydder vel ikke bort grillen før du har gjort dette?

Av: Jørgen Berg Pedersen, 21. august 2017

En god rens av grillen gjør at maten blir bedre, matlagingen blir mer delikat, pluss det bidrar til at grillen og risten holder seg lenger. Så det lønner seg absolutt å rense grillen et par ganger i løpet av sesongen, skriver ifi.no.

Men også når du skal pakke bort grillen, bør du fjerne sot og innbrent skitt før du parkerer grillen i boden eller garasjen for vinteren. Dette gjør det langt hyggeligere å ta frem igjen grillen neste sommer, og gir en langt rensligere matopplevelse.   

Se også: Disse grilltabbene må du unngå

Bruk spesialmiddel

Å vaske en grill innebærer fjerning av innbrent fett og sot, så her bør du bruke spesialutviklede rengjøringsmidler for grillrens. Se etter produkter som «Ovn og Grillrens» eller «Grillrent» når du er i butikken.

Spray og tørk

Her er oppskriften på hvordan du renser grillen:

1. Finn frem en klut eller en grov skurepad og et egnet grillrensemiddel.

2. Spray grillristen godt inn med rensemiddelet. La det virke i noen minutter så fett og sot løsner. 

3. Tørk godt av med ren klut. Er flekkene ekstra stridige, kan du bruke skrurepaden.

Ta en potet

Et lite grilltips på tampen: 

 

Ta en potet og del den i to. Stikk en gaffel inn i den runde delen av poteten. Varm opp grillen og «smør» grillristen med den flate delen av poteten. Grillen får da en «non-stick overflate» som bidrar til at fisk og kylling ikke klebrer seg så lett.

Flere tips og triks? Meld deg på vårt nyhetsbrev!   

21. august 2017 Jørgen Berg Pedersen