Bilde: Getty Images

8 geniale trestubber

Har du en trestubbe du ikke vet hva du skal gjøre med? Fortvil ei. Vi har tipsene. 

En trestubbe i hagen kan være til besvær, men det er også mange morsomme ting man kan bruke den til. Bare se her! 

1. Spillbrett

Hvis stubben er noenlunde tørr og fin, kan du kappe og slipe toppen på den, og så male eller risse inn et spillbrett etter eget ønske. Brikkene kan du ta fra et spill du kjøper i butikken eller lage selv. Genialt for unge og lekne sjeler!  

2 - Blomsterpotte

Dette er like genialt som det er pent. Hakk og meisle ut et hull i midten av stubben. Borr hull fra hullet (skrått) ut fra stubben så vannet kan renne ut. Fyll med de vakreste vekster du vet. 

 

Vil du bare fjerne stubben? 5 tips til trestubbefjerning

 

3 - Blomsterkasse

Hvis du har en lang stubbe eller restene av et helt tre, kan du ta prosjektet et steg lengre og lage en hel blomsterkasse. Dette prosjektet krever selvfølgelig mer utgraving og borring, men prinsippet er det samme som i punktet over.    

4 - Lysstubbe

Trestubber kan med litt nennsomt håndverk bli kjempefine utendørslamper eller utelys. Fremgangsmåten her vil variere etter hva slags stubbe og hva slags lys du bruker. Men som du ser, kan resultatet bli veldig bra!  

5 - Eventyrhus/skulptur

Slapp av. Du trenger ikke hule ut stubben og lage et faktisk dukkehus. Men hvis du er kreativ og flink med finarbeid, kan en god trestubbe gjøres om til et lite eventyr. Perfekt for fantasifulle unger som liker å leke i hagen.    

6 - Svinghuske

I dette tilfellet bruker du riktignok ikke hele stubben, bare en tykt kappet bit av stubben. Så pusser du det som nå er et setet på huska og henger opp i et solid tau. Obs. Dette forutsetter selvfølgelig at trestykket er tørt og helt.    

7 - Gangsti

Hvis du vil gjøre noe virkelig enestående ut av stubben din, kan du kappe den ned i jevnhøye stykker og bruke trestykkene som gangsti! Et prosjekt som krever at det er en viss høyde på stubben, og at du er mer enn gjennomsnittlig god med saga.        

8 - Ildsted

Å gjøre stubben til et ildsted kan være en fin lyskilde, eller et sted for matlaging! Her bør du grave deg et god grop i stubben, så ilden får ly. Treverket vil i utgangspunkt tåle flammene godt, men hvis du vil sikre deg kan du dekke bunnen med en metallrist eller noe annet med brannhemmende effekt.

Vil du ha flere tip til hus og hage? Abonner på vårt nyhetsbrev!   

13. august 2018
Mer om Hage inspirasjon

Derfor kan humler fly

En myte sier at humler er for tunge til å fly. Vi undersøkte saken, og fant forklaringen - både på myten og flyvedyktigheten.

Slik velger du frostsikre krukker som ikke sprekker

Mange frostsikre potter sprekker om vinteren. Her får du vite hvilke potter som faktisk tåler kulde og frost, og varer helt til våren.

Design din drømmehage

Selv om du mangler «grønne fingre», trenger du ikke å ende opp med et rotete uterom. La hageeksperten hjelpe deg!

La deg inspirere da disse fantastiske minihagene!

Ikke kast ødelagte blomsterpotter - lag heller en minihage av dem! 

Slik finner du din hagestil

Når du flytter inn i en nybygd villa, eller et eldre hus uten ferdig hage, er det som å starte med et blankt lerret. Her er tips til tre ulike hagestile...

Nordiske hager er de fineste i verden - og her er beviset

I Danmark, Norge og Sverige finnes det tusenvis av flotte og velstelte hager. Her er 11 inspirerende hager.

Slik overlever pinnsvin vinteren i hagen din

Vinteren er hard for små pinnsvin. Hva du gjør i din hage kan ha utslag for om pinnsvinet klarer seg gjennom vinteren eller ikke.

I denne hagen har de en landsby

I hagen til Janne Arnøy Pedersen finner du ikke blomster i blomsterbedet. Der ligger nemlig en hel miniatyrlandsby!

10 Ikea-triks til hagen

Du kan forvandle dine Ikea-møbler til noe unikt som du kan bruke i hagen. Her får du tips og inspirasjon!

Slik får du en morsommere hage

Lennart og Agneta Nilsson forvandlet hagen sin fra en ugressjungel til en moderne tomt med planter og steiner i vakker harmoni. Hagen er blitt personlig, inspirerende og full av humor.

Blomsterboom på 50 m2

En liten hage med stort innhold – velkommen til familien Nilssons herlige hageflekk! Slik fikk de maks utbytte av den lille tomta si.

Om faren som bygde en borg av huskestativet til datteren

For treverkglade Marius Markussen var ikke huskestativet til datteren nok. Derfor bygde han det likeså greit om til en borg.

4 måter å få en fargerik uteplass på

Gjør noe annet ut av uteplassen din ved hjelp av fire forskjellige metoder. Få inspirasjon her!

Villniss ble frodig hage

På den idylliske skjærgårdsøya Resø holder ­ekteparet Sollien hus om sommeren. Hagen rundt skipperhuset fra 1911 har blitt et personlig uterom med...

Vedlikeholdsfri hage

Opprinnelig var det en tradisjonell hage i et boligområde utenfor Sandefjord sentrum. Men en dag sa eieren nei til krevende hagearbeid og søkte profesjo...