Vårens hagebøker

Vårens hagebøker har noe for enhver, enten du er ung eller gammel, har grønne fingre eller er praktisk anlagt.

Vinteren har begynt å slippe taket, og i flere deler av landet er det nå en tydelig stemning av vår.  Likevel er nok de fleste hager rundt omkring ennå for våte til at du bør tråkke rundt på plenen, og hagearbeidet bør nok få vente litt til.

Da er det godt at vårens hagebøker allerede er ute. Så mens du venter på at siste rest av snø skal smelte eller et gressplenen skal tørke opp, kan du hente inspirasjon mellom permene.


For barna: En hagebok rettet mot de minste.

Tidlig krøkes
Det er aldri for tidlig å introdusere de små til hageglede og Oskars store hagebok retter seg nettopp mot barna. Her får ungene en enkel introduksjon til hva planter trenger og en oversikt over nyttige redskaper. Deretter følger ulike hageprosjekter som vises steg-for-steg, alt fra enkle karsereir til tre-etasjes jordbærpotter.

Boka er rikt illustrert med morsomme tegninger og bilder av barn som sår og planter.


Nytt omslag: Boka har vært utgitt før, da under tittelen "Fra frø til frodig hage".

Oppslagsverket
I hageeierenes bibliotek bør det være minst ett oppslagsverk om hage. Den store hageboken - planlegging, planting og stell er et slikt. Her finner du informasjon om alt fra jord og klima til beskjæring og stell av planter.

Vær dog oppmerksom på at dette er samme bok som den tidligere utgitte Fra frø til frodig hage. Kun omslaget er byttet ut. Boka er oversatt fra engelsk, og bærer noe preg av å være skrevet for britiske forhold.


Økologisk prinsipp: Dyrk dine egne grønnsaker uten bruk av skadelige midler.

Med hagen som spiskammer
Drømmer du om å dyrke mat i hagen, kan boka Dyrk dine egne grønnsaker være et startsted. Boka er en introduksjon i økologisk grønnsaksdyrking. Første del handler om hvordan du dyrker, mens andre del handler om hva du kan dyrke. Boka er skrevet av svenske Lena Israelsson, som forteller at hun selv høster fra mai til beste fall november.

– Den nordiske dyrkingssesongen er så mye lenger enn vi tror, sier hun i forordet.


Blomsterprakt: "Hageselskapets sommerblomster" er et planteleksikon med 250 blomster.

Planteleksikonet
I Hageselskapets sommerblomster av Tommy Tønsberg finner du 250 sommerblomster som passer for norske forhold. Blomstene er listet opp i alfabetisk rekkefølge etter de latinske navnene. Hver blomst er avbildet og omtalt med informasjon om høyde, farge, formering, plassering og bruk.

Boka er lagt opp i samme stil som Hageselskapets staudebok som kom ut for to år siden. Sammen utgjør de to bøkene et godt referanseverk til hagens blomsterprakt.


La deg inspirere: "Snekre ute" viser deg hvordan du lager alt fra fuglebrett til flytebrygge.

Snekre til hagen
Hage er selvsagt mer enn planter og blomster, og det finnes hagebøker for deg som er praktisk anlagt uten grønne fingre. Snekre ute - 65 praktiske prosjeketer for hobbysnekkeren er en av dem.

Boka er praktisk anlagt. Her finner du ideer til konkrete prosjekter, med mål, materialliste og steg-for-steg fremgangsmåte. Boka er full av prosjekter som vil være nyttige for hageeieren, alt mindre saker som plantebord, blomsterspir og drivbenker til større prosjekter som hagemøbler, veksthus og terrasser.

29. juni 2011
Mer om Hage inspirasjon

Derfor kan humler fly

En myte sier at humler er for tunge til å fly. Vi undersøkte saken, og fant forklaringen - både på myten og flyvedyktigheten.

Slik velger du frostsikre krukker som ikke sprekker

Mange frostsikre potter sprekker om vinteren. Her får du vite hvilke potter som faktisk tåler kulde og frost, og varer helt til våren.

Design din drømmehage

Selv om du mangler «grønne fingre», trenger du ikke å ende opp med et rotete uterom. La hageeksperten hjelpe deg!

8 geniale trestubber

Har du en trestubbe du ikke vet hva du skal gjøre med? Fortvil ei. Vi har tipsene. 

La deg inspirere da disse fantastiske minihagene!

Ikke kast ødelagte blomsterpotter - lag heller en minihage av dem!

Slik finner du din hagestil

Når du flytter inn i en nybygd villa, eller et eldre hus uten ferdig hage, er det som å starte med et blankt lerret. Her er tips til tre ulike hagestile...

Nordiske hager er de fineste i verden - og her er beviset

I Danmark, Norge og Sverige finnes det tusenvis av flotte og velstelte hager. Her er 11 inspirerende hager.

Slik overlever pinnsvin vinteren i hagen din

Vinteren er hard for små pinnsvin. Hva du gjør i din hage kan ha utslag for om pinnsvinet klarer seg gjennom vinteren eller ikke.

I denne hagen har de en landsby

I hagen til Janne Arnøy Pedersen finner du ikke blomster i blomsterbedet. Der ligger nemlig en hel miniatyrlandsby!

10 Ikea-triks til hagen

Du kan forvandle dine Ikea-møbler til noe unikt som du kan bruke i hagen. Her får du tips og inspirasjon!

Slik får du en morsommere hage

Lennart og Agneta Nilsson forvandlet hagen sin fra en ugressjungel til en moderne tomt med planter og steiner i vakker harmoni. Hagen er blitt personlig...

Blomsterboom på 50 m2

En liten hage med stort innhold – velkommen til familien Nilssons herlige hageflekk! Slik fikk de maks utbytte av den lille tomta si.

Om faren som bygde en borg av huskestativet til datteren

For treverkglade Marius Markussen var ikke huskestativet til datteren nok. Derfor bygde han det likeså greit om til en borg.

4 måter å få en fargerik uteplass på

Gjør noe annet ut av uteplassen din ved hjelp av fire forskjellige metoder. Få inspirasjon her!

Villniss ble frodig hage

På den idylliske skjærgårdsøya Resø holder ­ekteparet Sollien hus om sommeren. Hagen rundt skipperhuset fra 1911 har blitt et personlig uterom med...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no