Test av høytrykkspylere

En høytrykksspyler er nyttig å ha for de fleste. Vi har testet fem høytrykksspylere opp mot hverandre og konkurransen ble hårfin.

Det er ikke så veldig mange produsenter av høytrykksspylere til privat bruk. Til vår test valgte tre firmaer å delta.

Vi valge å teste små og mellomstore modeller.

Her kan de fleste være med og du får en maskin med kraft nok til å klare de fleste oppgaver som du som villaeier vil stille til den. Alle fem maskinene som deltok i testen klarte oppgavene de fikk tilfredsstillende.

Men, det er likevel snakk om to klasser av høytrykksspylere. De store er merkbart kraftigere enn de små.

Du kan fint klare deg med en liten og billigere utgave dersom du bare skal rense terrassen og hagemøblene. De små bruker bare litt lengre tid på oppgavene enn de store.

Har du derimot mer gjenstridige oppgaver til høytrykksspyleren, bør du ta en titt på de større maskinene.

Her er konkurransen uhyre tett, så her kan det være magefølelsen som er avgjørende i valget. Et viktig parameter er selvfølgelig prisen. Vi opplyser om de veiledende utsalgsprisene, men ofte vil du finne maskinene til lavere kampanjepriser.

Slik ble høytrykksspylerne testet

En vanlig huseier har bruk for å rense terrassen med betongfliser, samt hagemøbler av kunststoff og tre med høytrykksspyleren. Vi la vekt på pris, størrelse/vekt, utstyr og brukervennlighet.

1 = Skuffende
2 = Tilfredsstillende
3 = God
4 = Meget god
5 = Suveren

Betongfliser skal spyles forsiktig.

Høytrykksspyling av betongfliser skal utføres med varsomhet. Det er best ikke å bruke høytrykksspyler, men er flisene veldig skitne og gjengrodde trengs en skikkelig rengjøring. Det er viktig at du spyler flisene i en vinkel av maks. 30 grader, bruker lavt trykk og holder en god avstand mellom dyser og fliser.
Kilde: Farum Beton

Nilfisk C 115 - Høytrykkspyleren som er best av de små

Pris: 1 560 kroner
Effekt: 1,4 kW
Maks trykk: 115
Maks vannforbruk: 440 l/t
Vekt: 6.6 kg
Tilbehør: Spylehåndtak med click&clean system for raskt bytte av dyser og dreiefunksjon av slange. Holdere til spylehåndtak, dyserør, dyser, skumsprayer, slange og elkabel. Compact Patio terrassevasker og roterende børster.

Vurdering: Høres ut som en støvsuger! Men yter likevel en kraftig stråle. Vil klare de fleste oppgaver som en huseier har bruk for. Godt med tilbehør. Dette er den beste av de to små.

Denne høytrykksspyleren får karakter 3

Kärcher K2.100 - For liten rekkevidde

Pris: 699 kroner
Effekt: 1,3 kW
Maks trykk: 115
Maks vannforbruk: 340 l/t
Vekt: 4 kg
Tilbehør: Pistol, 3 m høytrykksslange, Roto-Jet strålerør, innebygget finmasket vannfilter, Adapter hageslange A3/4».

Vurdering: Klarer oppgavene som den skal og yteevnen er like god som for den andre lille. Her er også godt med tilbehør. Den eneste minusen er at ledningen er alt for kort. Den har veldig liten rekkevidde, noe som lett kan bli et irritasjonsmoment – det trekker ned.

Denne høytrykksspyleren får karakter 2

 

Stihl RE98 - Høytrykksspyler med kraftig motor


Pris: 1 690 kroner
Effekt: 1,7 kW
Maks trykk: 120
Maks vannforbruk: 440 l/t
Vekt: 16.2 kg
Tilbehør: Flatstrålemunnstykke, hurtigkoblingsmekanikk, rotormunnstykke, sprøytesett til rengjøringsmiddel, svirvelkobling, tilbehørsholder, doseringssystem.

Vurdering: Har en god og kraftfull motor. Man hører at det er krefter bak. Virker solid og er testens klart tyngste maskin, men gode hjul gjør den enkel å manøvrere. Det er kun litt tilbehør. Bør overveies hvis men skal bruke høytrykksspyleren sin mye og til kraftige oppgaver.

Denne høytrykksspyleren får karakter 4

Nilfisk C125.3-8 PC høytrykksspyler - Stille kraft


Pris: 2 780 kroner
Effekt: 1,8 kW
Maks trykk: 125
Maks vannforbruk: 520l/t
Vekt: 9 kg
Tilbehør: Spylehåndtak med click&clean system for raskt bytte av dyser og dreiefunksjon av slange. Holdere til spylehåndtak, dyserør, dyser, skumsprayer, slange og elkabel. Compact Patio terrassevasker.

Vurdering: Bråker ikke så mye som de andre to store, men leverer rikelig med kraft til oppgavene den blir stilt ovenfor. Godt med tilbehør, virker solid og driftssikker. En grei og meget god maskin.

Denne høytrykksspyleren får karakter 4

Kärcher K 3.150 - Mest høytrykksspyler for pengene

- Best i test!Pris: 1 790 kroner
Effekt: 1,6 kW
Maks trykk: 120
Maks vannforbruk: 360 l/t
Vekt: 6.9 kg
Tilbehør: Pistol, 6 m høytrykkslange, terrassevasker, T 200 Vario-power strålerør, Roto-jet, vaskebørste, intergrert finmasket vannfilter, Adapter hageslange A3/4», såpetank.

Vurdering:
Skiller seg ikke mye ut fra de to andre store. Leverer bestemt den nødvendige kraft, er enkel å bruke, virker robust og har godt med tilbehør. Er likevel den letteste av de tre store. Denne høytrykksspyleren blir kåret til testens vinner fordi man her får mest for pengene.

Denne høytrykksspyleren får karakter 4 og kommer best ut i testen

7. mars 2012
Mer om Hagemaskiner - hageredskaper

Test av slangeopprullere

Hvorfor krangle med en stor floke av hageslangen hver gang du skal vanne, når du bare kan rulle hele stasen inn i en boks? Vi har prøvd åtte forskjellige slangeopprullere til vegg­montering, og har funnet ut at det er stor forskjell på hva du får for pengene.  Dette kan du lese mer om i testen.

10 ting du bør gjøre før oktober er over

Oktober markerer et tydelig skille mellom sommersesongen og vintersesongen. Her er tingene du må skynde deg å gjøre før oktober er over.

Hagerobotene kommer!

Hageteknologien er her. Så gled deg til mindre ugress og mer hagehygge!

Slik unngår du skader under hagearbeidet

Når snøen smelter spretter mange hobbygartnere entusiastiske ut i hagen, klare med saksa eller motorsagen. Men passer du ikke på ryker fort en tå eller en finger.

Bruker du høytrykksvaskeren riktig?

Hvis du skal bruke høytrykksvaskeren på terrassen eller husveggen må du vite hva du gjør.

Test av kompostkverner

Grov flis til bunndekke, eller fin flis til komposthaugen? Det bestemmer om du skal velge en kvern med kniv eller med valser. Vi har testet seks kompost...

Test av batteridrevne kjedesager

Kjedesag på batteri er på rask fremmarsj i takt med at batteriene blir både lettere og kraftigere. Og det er ingen grunn til å rynke på nesen av dem. De seks modellene vi tester her klarer seg riktig bra.

Test av grensakser

Vi har testet fem forskjellige grensakser. Se hvilken grensaks som kom best ut i test her!

Hageredskapene trenger vedlikehold

Få hageredskaper trenger mye vedlikehold, men noen små, enkle grep kan gjøre en stor forskjell. Noen minutters pleie før de ryddes bort og de er klare...

Hagens verktøykasse

Noen hageredskaper er kjekkere å ha enn andre.

Hva du bør se etter i høytrykksspyleren

Pris og arbeidstrykk er ikke det eneste du bør vurdere når du skal kjøpe høytrykksspyler. Her gir vi deg oversikten over hva du bør se etter.

Bruk motorsager med vett!

– Vernebukse, vernestøvler og hjelm med hørselsvern og visir er helt nødvendig når du jobber med motorsag, understreker Gøran Johansson, lærer i skogbru...

God redskap er halve jobben

En velpleid hage krever både innsats og tid, men satser du på velfungerende hageredskap, kan mange arbeidstimer spares.

Treeierens utstyrsliste

Har du en hage full av trær og busker? Da gjelder det å ha utstyret i orden.

Smarte hageredskap

Ønsker du en velpleid hage til pryd, rekreasjon og glede, er utvalget av hjelpemidler større enn noen gang tidligere.