Å lage hagebord er et enkelt og morsomt prosjekt.
Å lage hagebord er et enkelt og morsomt prosjekt. Bilde: Helene Bernstone

Bygg sommerens fineste hagebord

Hagemøbler

Bygg et superfint hagebord – ­perfekt til sommerens terrassekos!

– Å bygge et eget hagebord er et enkelt og morsomt prosjekt, sier Björn Christiernsson. Her viser han og Maria Sognefors hvordan du bygger et hagebord ved hjelp av planker, benbukker, litt maling og "korsstikk" som en fin detalj.

Dette trenger du for å lage hagebordet:

  • 2 benbukker Oddvald, kr 125 per stk, Ikea.
  • 5 høvlede og grunnede furuplanker oppsaget til 2 meter, 21 x 145 mm, ca.kr 20 per meter, Bauhaus.
  • Bor (5 mm), tommestokk, tømrerblyant og tannpirker.
  • Maling, Perfekt Akrylat Plus, Malakit 084, NCS S 2010-G30Y, ca. kr 2300 for 10 liter, Beckers.
  • Malepensler, Platinum vinklet fasadepensel, fra kr 199, Anza.
  • Skinnsnor, 3 mm, ca. kr 49 kr for 3 meter, Panduro.

Slik går du fram for å bygge hagebord:

1. Skru sammen benbukkene. Følg bruksanvisningen og skru sammen benbukkene. 

2. Mål til hullene.  Legg ut plankene på benbukkene. Mål til med en blyant hvor du vil at skinnsnoren skal sitte. Vi målte opp to hull med avstanden 22 cm og 28 cm fra enden av hver planke. 

Mål og bor to hull i hver planke der skinn-snorene skal tres igjennom.

3. Bor hullene. Lag to hull i hver planke. Vil du ha en kraftigere skinnsnor, tilpasser du bare størrelsen på boret etter tykkelsen på snoren.  

4. Mal bordet. Vi malte vårt bord med to strøk fasademaling for et holdbart resultat. Vi kjøpte ferdig grunnet trevirke. Om du ikke gjør det, trenger du å grunne bordet først. La bordet tørke. 

Mal to strøk. Vi brukte fasademaling siden bordet skal tåle å stå utendørs.  

5. Sy korssting. Klipp opp skinnsnoren i ca.  40 cm langa biter og tre dem igjennom hullene som et kryss. Om malingen har tettet igjen hullene, kan du stikke en tannpirker igjennom først. Fest plankene ved å knyte fast hver skinnsnor til benbukkene med en hard knute. 

Tips! Lag et langt spisebord – kjøp en ekstra benbukk og bruk tremetersplanker. Trenger du avlastningsbord til grillen? Bygg et høyere bord, men bruk murblokker som ben – da kan du bestemme høyden selv.  

Ferdig hagebord!

Korssting av skinnsnorer blir en fin detalj på ­hagebordet.

Slik bygger du et solid hagebord

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

9. mai 2016
Mer om Hagemøbler
ANNONSØRINNHOLD

Slik får du nabolagets feteste trampoline

Hagemøbler Skal du kjøpe trampoline gjelder det å vite hva du kjøper. Se de hotteste modellene akkurat nå, og få kjøpetipsene som gjør valget enkelt.

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Hagemøbler Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å...

Gi trampolinen et nytt liv

Hagemøbler Alle liker å hoppe på trampoline, men ingenting varer evig. Så da er spørsmålet hva bruker man trampolinen til når den ikke lenger brukes eller er...

Du kan male hagemøblene med dør- og vindusmaling

Hagemøbler Er det på tide å friske opp hagemøbelene? Bruk dør- og vindusmaling!

Se vårens nye hagemøbler!

Hagemøbler Gi uterommet en piff! Her er de beste kjøpetipsene til hage og uteplass – enten du er på jakt etter møbler, pergola eller hengekøye. 

Gi utemøbler i tre fotpleie

Hagemøbler Hvis du har utemøbler i tre bør du gi dem litt fotpleie, da holder de lenger.

Hva er egentlig kunstrotting?

Hagemøbler Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også ved kjøp av hagemøbler i kunstrotting.

Vårens nye utemøbler

Hagemøbler Endelig er våren her og vi kan pynte opp og hygge oss i hagen. Her er en et lite innblikk i årets trender på utemøbelfronten.

Hagemøbler til en rimelig penge

Hagemøbler Det er fullt mulig å bruke flere titusen kroner på hagemøbler, men ikke alle har råd til det. Her viser vi noen rimeligere alternativer som sørger for...

Sitt godt i utendørs-salongen

Hagemøbler Fra mai til september er det utelivet som gjelder. Nordmenn bruket stadig mer penger på uteområdene sine. Terrasser og steinsettinger. Bugnende blomsterkrukker. Utekjøkken, gjerne med innlagt vann, grill og peiskos.

Kreative kurver

Hagemøbler Kreative kurver i kunstrotting gjør utelivet litt morsommere.

Møbler til uteplassen

Hagemøbler Gode møbler øker gleden ved uteplassen. Vi har tatt en titt på noe av det som finnes der ute.

Frokost i det grønne

Hagemøbler Sommeren er her, og med den en hyggelig anledning til å samle venner og familie til fristende måltider og koselig samvær.

Det gode uteliv

Hagemøbler Det gode utelivet starter med våren. Etter måneder innendørs er det igjen tid for å nyte utelivet på terrrassen og i hagen - og det er tid for en oppgra...

Vedlikehold av utemøbler

Hagemøbler Teak/mahogni:Teak er meget slitesterk og tåler å stå ute i årevis uten noen form for vedlikehold. Treverket er motstandsdyktig mot sopp-angrep og...