Frokost i det grønne

Sommeren er her, og med den en hyggelig anledning til å samle venner og familie til fristende måltider og koselig samvær.

Nå skal vi ta igjen alt vi gikk glipp av gjennom lange, mørke vintermåneder og kose oss med god vin og lange samtaler – og hvorfor ikke i det grønne?

Når vi inviterer tenker vi gjerne middag eller be venner og familie på en deilig frokost med godt mat og lang formiddag til å utveksle tanker og ideer.

Eller hva med en lunsj med en lun salat med frisk sprudlende cider eller nylaget limonade. Mulighetene er mange.

Sart og vakkert sommerbord.
Sart og vakkert sommerbord.

 Dekk bordet inne eller ute og kos deg i gode venners nærvær. La ikke været ødelegge gleden ved å spise i det fri. Sett opp en stor parasoll eller et tak. Legg fram varme tepper og lag en god og styrkende toddy.

Sommerlig nostalgi
Sommerlig nostalgi er temaet på vårt uskyldshvite bord spekket med rosa detaljer. Rosa er sødme og rødmende kinn, ungdommelig skjønnhet og lettsindige sinn.

Vi frister med formiddagste, deilig bakeverk og pikekyss i godt selskap med rosévin og likør i glassene. Sett blomstene i vaser, mugger og glass, nøl ikke med å blande høye og lave vaser, keramikk og krystall, slik blir bordet spennende, lekent og personlig.

Søte fristelser lokker til en sommerflørt.
 

Gamle skatter
Søte fristelser pirrer sansene og lokker til en sommerflørt.

Bordet pyntet med vakre, struttende roser, røslige, ruvende hortensia, og yndige roseknopper. Krukker og kar er også fylt med roseknopper, og vi har valgt et blomsterlig motiv på serviettene.

Det gullforgylte koppestellet forsterker det romantiske preget, og vi har supplert serviset med arvegods etter oldemor. Bakerst i skapet fant vi vin - og likørglass med gullkanter og har fylt dem rosévin og likør.

 

Let i skap og skuffer, gå på oppdagelsesferd på loftet og i kjelleren, så finner du kanskje gamle skatter til ditt sommerbord.

Eventyrlig grønt – og hvitt!
Her har vi dekket bordet til fest i hvitt. Hvitt står i vakker kontrast til den frodige, grønne naturen som er rammen rundt vårt sommerlige bord.

Dekk enkelt med det du har, la en hvit duk være basis for dekkingen og bruk gjerne forskjellige deler av serviser, glass osv, men hold alt i hvitt.

Plassér sittegruppen midt på plenen, det er godt å ha følelse av luft rundt seg, og enkelt for gjestene å reise seg og strekke litt på bena, gå en liten runde i det grønne.

Heng gjerne lykter i trærne og sett store lykter på bakken, ingenting er som lyspunkter i ulike høyder når det skumrer og senere blir mørkt.

Natten er ennå ung; Bruk den så lenge du kan. Gjestene setter helt sikkert pris på om du henger ut noen lette tepper og jakker til bruk når solen går ned. Du skal ikke sove bort sommernatten…

Bruk naturens gaver for å skape en hyggelig stemning rundt bordet.
Bruk naturens gaver for å skape en hyggelig stemning rundt bordet.

Naturens gaver
Vi har dekket med et enkelt hvitt servise og brukt naturens gaver til dekor.

La blomster flyte i vann og plassér små buketter i glass eller vaser tilfeldig rundt på bordet.

Ikke dekk for stramt og høytidelig, det litt løsslupne er ofte det hyggeligste.

 

Bruk gjerne et stettefat til kakene, og dekk dem til med et insektvern før servering, det er både praktisk og dekorativt. Hvite roser er den perfekte dekor til et hvitt festbord i det grønne.

Enkelt og hvitt i det grønne. Lekre kokosboller på stettefat.
Enkelt og hvitt i det grønne. Lekre kokosboller på stettefat.

 

 

 

 

 


Kokos i fleng

De gamle, myke og gode bollene med kokos- eller sjokoladetrekk er evig aktuelle og gjør seg godt på et stettefat i glass.

Bruk det du har i skapet og dekk av hjertets lyst; Et syltetøyglass med stoffhette og små, søte glass du har stående i skapet gjør nytten til sukker og salt på bordet osv.

23. oktober 2008
Mer om Hagemøbler

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å holde seg pent i mange år.

Bygg sommerens fineste hagebord

Bygg et superfint hagebord – ­perfekt til sommerens terrassekos!

Gi trampolinen et nytt liv

Alle liker å hoppe på trampoline, men ingenting varer evig. Så da er spørsmålet hva bruker man trampolinen til når den ikke lenger brukes eller er...

Du kan male hagemøblene med dør- og vindusmaling

Er det på tide å friske opp hagemøbelene? Bruk dør- og vindusmaling!

Se vårens nye hagemøbler!

Gi uterommet en piff! Her er de beste kjøpetipsene til hage og uteplass – enten du er på jakt etter møbler, pergola eller hengekøye. 

Gi utemøbler i tre fotpleie

Hvis du har utemøbler i tre bør du gi dem litt fotpleie, da holder de lenger.

Hva er egentlig kunstrotting?

Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også ved kjøp av hagemøbler i kunstrotting.

Vårens nye utemøbler

Endelig er våren her og vi kan pynte opp og hygge oss i hagen. Her er en et lite innblikk i årets trender på utemøbelfronten.

Hagemøbler til en rimelig penge

Det er fullt mulig å bruke flere titusen kroner på hagemøbler, men ikke alle har råd til det. Her viser vi noen rimeligere alternativer som sørger for...

Sitt godt i utendørs-salongen

Fra mai til september er det utelivet som gjelder. Nordmenn bruket stadig mer penger på uteområdene sine. Terrasser og steinsettinger. Bugnende blomsterkrukker. Utekjøkken, gjerne med innlagt vann, grill og peiskos.

Kreative kurver

Kreative kurver i kunstrotting gjør utelivet litt morsommere.

Møbler til uteplassen

Gode møbler øker gleden ved uteplassen. Vi har tatt en titt på noe av det som finnes der ute.

Det gode uteliv

Det gode utelivet starter med våren. Etter måneder innendørs er det igjen tid for å nyte utelivet på terrrassen og i hagen - og det er tid for en oppgradering av uteplassen.

Vedlikehold av utemøbler

Teak/mahogni:Teak er meget slitesterk og tåler å stå ute i årevis uten noen form for vedlikehold. Treverket er motstandsdyktig mot sopp-angrep og...

Puss opp utemøbler

Nå kan du endelig sette ut hagemøblene dine igjen. Kanskje trenger utestoler og hagebord en oppfriskning? Her får du tipsene du har ventet på…