Bilde: produsentene

Møbler til uteplassen

Gode møbler øker gleden ved uteplassen. Vi har tatt en titt på noe av det som finnes der ute.

Temperaturen stiger og det blir mer og mer fristende å tilbringe fritiden utendørs. Terrassen blir igjen forvandlet til sommerstue, og vi bytter ut kvelder foran tv-en med grill og gode venner.

Nyttige småbord
Gode og behagelige møbler er med å øke gleden ved uteplassen. Trenger du en ny spisegruppe eller godstol til sommersesongen, er det nok å velge mellom. Flere av dem krever minimalt med vedlikehold, en fordel om du heller vil bruke dagene til kos i vårsola heller enn pussing og oljing. Vi har tatt en titt noe av alt det som finnes der ute.


Godstol: En lesekrok på uteplassen.

Lette småbord kan være like nyttig å ha ute som inne. Du kan bruke dem som avlastningsbord når du griller, utvide spisesonen om du får uventede gjester, eller benytte dem som blomsterbord.

Slike småbord får du tak i mange steder, men pass på at du velger et som kan foldes sammen. Da er det lett å sette vekk når det ikke er i bruk og det kan stikkes i bilen og taes det med på hytta eller stranda om du vil unngå sand i maten.

Se flere bilder her

Design og komfort på terrassen
hagemessa i Lillestrøm tidligere i år var det tydelig at møbler i kunstrotting fremdeles er populært på uteplassen. Det er også merkbart at komfort og design blir stadig viktigere også utendørs. Vi er ikke lenger fornøyd med å sitte på klamme plaststoler og møblene skal helst være stilfullt så vel som behagelig. Derfor ser vi gjerne en utstrakt bruk av puter kombinert med møbler i rene linjer.

Og utemøblene er ikke lenger forbeholdt soling eller spisebordet. Uteplassen blir mer og mer lik en ekstra stue, bare at denne stua befinner seg utendørs. Sofaer og salongbord hører nå like mye hjemme ute som inne. Classic møbler leverer sågar en tradisjonell ørelappstol til utendørsbruk, så selv litteraturelskeren kan få sin egen lesekrok på terrassen.

Shabby chic- og landstilen som mange har lagt sin elsk på i interiøret, smitter også over i hagen. Romantiske og gammeldagse hager har fått sin renessanse, og da må selvsagt møblene stå i stil. Mange har falt for de såkalte adirondack-stolene, men også klassiske hvitmalte tremøbler hører hjemme i denne stilen. Det er i det hele tatt nok å velge mellom for den som er på jakt etter nye møbler til uteplassen.

7. mai 2009
Mer om Hagemøbler

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å holde seg pent i mange år.

Bygg sommerens fineste hagebord

Bygg et superfint hagebord – ­perfekt til sommerens terrassekos!

Gi trampolinen et nytt liv

Alle liker å hoppe på trampoline, men ingenting varer evig. Så da er spørsmålet hva bruker man trampolinen til når den ikke lenger brukes eller er...

Du kan male hagemøblene med dør- og vindusmaling

Er det på tide å friske opp hagemøbelene? Bruk dør- og vindusmaling!

Se vårens nye hagemøbler!

Gi uterommet en piff! Her er de beste kjøpetipsene til hage og uteplass – enten du er på jakt etter møbler, pergola eller hengekøye. 

Gi utemøbler i tre fotpleie

Hvis du har utemøbler i tre bør du gi dem litt fotpleie, da holder de lenger.

Hva er egentlig kunstrotting?

Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også ved kjøp av hagemøbler i kunstrotting.

Vårens nye utemøbler

Endelig er våren her og vi kan pynte opp og hygge oss i hagen. Her er en et lite innblikk i årets trender på utemøbelfronten.

Hagemøbler til en rimelig penge

Det er fullt mulig å bruke flere titusen kroner på hagemøbler, men ikke alle har råd til det. Her viser vi noen rimeligere alternativer som sørger for...

Sitt godt i utendørs-salongen

Fra mai til september er det utelivet som gjelder. Nordmenn bruket stadig mer penger på uteområdene sine. Terrasser og steinsettinger. Bugnende blomsterkrukker. Utekjøkken, gjerne med innlagt vann, grill og peiskos.

Kreative kurver

Kreative kurver i kunstrotting gjør utelivet litt morsommere.

Frokost i det grønne

Sommeren er her, og med den en hyggelig anledning til å samle venner og familie til fristende måltider og koselig samvær.

Det gode uteliv

Det gode utelivet starter med våren. Etter måneder innendørs er det igjen tid for å nyte utelivet på terrrassen og i hagen - og det er tid for en oppgradering av uteplassen.

Vedlikehold av utemøbler

Teak/mahogni:Teak er meget slitesterk og tåler å stå ute i årevis uten noen form for vedlikehold. Treverket er motstandsdyktig mot sopp-angrep og...

Puss opp utemøbler

Nå kan du endelig sette ut hagemøblene dine igjen. Kanskje trenger utestoler og hagebord en oppfriskning? Her får du tipsene du har ventet på…

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no