• Foto: Produsenten
  Nostalgi i hagen med smarte utemøbler fra Ikea.

 • Foto: Produsenten
  Vedlikeholdsfrie møbler fra Slettvoll; Andrew spisestol og Sally spisebord.

 • Foto: Produsenten
  Lette og vedlikeholdsfrie utemøbler fra Skeidar.

 • Foto: Produsenten
  Utemøbler av jern og plast med tekstiler fra Princess.

 • Foto: Produsenten
  Herlig hageseng i jern fra Ikea, fylt med myke puter.

 • Foto: Produsenten
  Tidløs hagestol fra Ikea.

Utemøbler som trenger minimalt med vedlikehold, blir stadig mer populært. For det første falmer ikke fargen av i solen. De nye hagemøblene av blant annet polymaterialer, er utviklet for å vare lenge. For det andre slipper man årlig vedlikehold, og for det tredje kan utemøblene brukes innendørs når utesesongen er over.

Hagemøbler som tåler å stå ute uten å måtte flyttes på inn og ut gjennom sommersesongen, er kommet for å bli. Akkurat nå er utemøbler i imitert kurvmateriale, i polyetylen svært populært.

Tenk enkelt på liten plass

På små uteplasser er det klapp-sammen-kjapt-møbler som gjelder. Også her er det utviklet smarte vedlikeholdsfrie møbelløsninger. Inspirasjon fra Provence både når det gjelder tekstiler og krukker på krukker med krydderurter og sydlanske sommerblomster, er en trend vi har sett i hagene de senere årene, enten man har stor eller liten plass å boltre seg på.

I hagerom med god plass kan bord og benker av skifer laget etter mål hos stenhuggerier være et godt alternativ. Dette er møbler som tåler kulde, frost og mye dårlig vær som det er mye av i Norden, også om sommeren.

Sink er ekstra slitesterkt

Sinkmøbler, bord, stoler og benker av sibirsk lerk er nok en slitesterk løsning. Hvis du er på jakt etter en skreddersydd variant, kan det være en god ide å ta kontakt med en hagedesigner/arkitekt som kan designe utemøbler tilpasset ditt behov og din stil, som gjør at du får et uterom ingen andre har helt maken til.

Tiden da vi satt på hagestoler, som kunne knekke sammen midt under sommerens utekaffeselskap, er en sjeldenhet i dag. Nå er det komfortable hagestoler av god kvalitet med myke puter i, som er regelen fremfor unntaket. Hengekøyene blir også stadig bedre.

En hvitmalt vedlikeholdsfri benk i hagen nær en rosa rosebusk er for mange den ulitmate utemøbeldrømmen.

Alle kan finne sin stil

Det fine med dagens hagemote er at det er enkelt å dyrke sin egen individuelle stil og at mange av møblene er like fine ute som inne.

Hagemøbler i plastrotting er kommet for å bli. Materialet er svært værbestandig og tåler å stå ute i dårlig vær. De er lette å holde rene, og de veier ikke så mye, og ikke minst de er enkle å ta frem år etter år uten store anstrengelser.

5. april 2013
Mer om Hagemøbler

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å holde seg pent i mange år.

Bygg sommerens fineste hagebord

Bygg et superfint hagebord – ­perfekt til sommerens terrassekos!

Gi trampolinen et nytt liv

Alle liker å hoppe på trampoline, men ingenting varer evig. Så da er spørsmålet hva bruker man trampolinen til når den ikke lenger brukes eller er...

Du kan male hagemøblene med dør- og vindusmaling

Er det på tide å friske opp hagemøbelene? Bruk dør- og vindusmaling!

Se vårens nye hagemøbler!

Gi uterommet en piff! Her er de beste kjøpetipsene til hage og uteplass – enten du er på jakt etter møbler, pergola eller hengekøye. 

Gi utemøbler i tre fotpleie

Hvis du har utemøbler i tre bør du gi dem litt fotpleie, da holder de lenger.

Hva er egentlig kunstrotting?

Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også ved kjøp av hagemøbler i kunstrotting.

Vårens nye utemøbler

Endelig er våren her og vi kan pynte opp og hygge oss i hagen. Her er en et lite innblikk i årets trender på utemøbelfronten.

Hagemøbler til en rimelig penge

Det er fullt mulig å bruke flere titusen kroner på hagemøbler, men ikke alle har råd til det. Her viser vi noen rimeligere alternativer som sørger for...

Sitt godt i utendørs-salongen

Fra mai til september er det utelivet som gjelder. Nordmenn bruket stadig mer penger på uteområdene sine. Terrasser og steinsettinger. Bugnende blomsterkrukker. Utekjøkken, gjerne med innlagt vann, grill og peiskos.

Kreative kurver

Kreative kurver i kunstrotting gjør utelivet litt morsommere.

Møbler til uteplassen

Gode møbler øker gleden ved uteplassen. Vi har tatt en titt på noe av det som finnes der ute.

Frokost i det grønne

Sommeren er her, og med den en hyggelig anledning til å samle venner og familie til fristende måltider og koselig samvær.

Det gode uteliv

Det gode utelivet starter med våren. Etter måneder innendørs er det igjen tid for å nyte utelivet på terrrassen og i hagen - og det er tid for en oppgra...

Vedlikehold av utemøbler

Teak/mahogni:Teak er meget slitesterk og tåler å stå ute i årevis uten noen form for vedlikehold. Treverket er motstandsdyktig mot sopp-angrep og...