Annonsørinnhold
Nå kan du få nabolagets største, fineste og enkleste julepynt!
Nå kan du få nabolagets største, fineste og enkleste julepynt! Bilde: Montejaur

Har du flaggstang? Gratulerer!

Når du har en flaggstang er det dumt at den bare er i bruk når solen er ute på flaggdager. Nå kan flaggstangen bli like viktig hele julesesongen som den er på 17. mai!

Høsten har kommet for fullt, og om ikke lenge er vi i desember måned, og det skal pyntes til julesesongen. Å pynte huset og eiendommen til jul er både koselig, stemningsfylt og pent å se på – men vi kommer ikke unna at det er en tidkrevende og slitsom prosess å skulle dandere utallige lyslenker og lysnett rundt trær, busker, vinduer og dører.

Du kan gjøre julepyntingen mye lettere og mer effektiv slik at du får mer tid i årets travleste måned. Har du en flaggstang? Gratulerer! Med den kan du nemlig få nabolagets mest unike og fine julepynt, og best av alt – julepyntingen vil bare ta et par minutter! 

Til tross for at lysnettet tar lite plass under oppbevaring, gir den et enormt lysbilde! Foto: Montejaur.

Den enkleste og fineste julepynten 

Lysgran fra Montejaur er et lysnett som heises opp i flaggstangen på samme måte som du ville heist opp et flagg. Når den ikke er i bruk kan den rulles sammen og legges i originalforpakningen. Pakket ned tar ikke lysgranen stort større plass enn et annet lysnett til utendørsbruk – til tross for det enorme lysbildet den gir når den er montert på flaggstangen. I tillegg er lysgranen miljøvennlig, som til tross for sine mange stemningsfulle lyskilder, bruker lite strøm.        

Det har aldri vært lettere å pynte eiendommen til til vintermånedene! Lysnettet heises som et flagg opp i flaggstangen. Foto: Montejaur. 

Lys opp mørketiden

Lys i hagen trenger heller ikke utelukkende å være julepynt. Vintermånedene i Norge er lange, mange og mørke – og å lyse opp i hagen med en lysgran i flaggstangen kan gjøre mørketiden både lettere og finere!  

4. november 2016
Mer om Hage

Slik får du flere blomster på orkideen din

Orkideer blomstrer lenge, men en dag så tar det slutt. Blomstene drysser av og så er det ikke mye mer ved orkideen. Men ikke kast planten, den kan blomstre igjen og igjen!

10 planter og blomster du kan ha i krukke

Blomster i krukker er både pene og praktiske. Vi har samlet 10 forslag til blomster som du kan gå i gang med som ditt neste prosjekt i hagen, på balkong...

Tomat er ikke en grønnsak og jordbær er ikke en frukt

Du har sikkert hørt diskusjonene og alle teoriene før. Jordbæret er ikke et bær, det er egentlig en nøtt. Men er det sant? Vi har funnet svaret!

10 triks – tomater i drivhuset

Hvis det oppstår problemer ved å dyrke tomater i drivhuset, så er det som regel en veldig god grunn til hvorfor det skjer. Derfor finnes det ofte en måte å unngå det eller rett det opp på. Få svarene på 10 forskjellige tomat problemer fra den danske  hageeksperten, Lotte Bjarke fra magasinet idenyt.

De 11 beste klatreplantene til pergolaen og overdekkede terrasser

Lykke er å spasere under ett tak av blomster, gjennom en pergola eller sitte under klatreplanter i full blomst på terrassen. Her er 11 spennende forslag...

Rene fliser ute – Slik gjør du

Alger, flekker og ugress er uvelkomne gjester hos de fleste huseiere med terrasse. Men med forskjellige former for rengjøring kan du få pene fliser...

Slik setter du georginer og får dem til å blomstre

Enkle og brukbare plantetips til hvordan du kan plante georgineknoller i hagen og i krukker. Hvis knollen kommer ordentlig i jorden, på det rette tidspunkter og får masse sol og vann, så er alle typer av dahlia/georgine blomsten mulig å ha i norske hager. 

Legg fliser selv – les her hvordan du gjøre det

Du kan helt fint selv legge fliser i innkjørselen, på terrassen eller lage en gangsti rundt huset ditt, men det er hardt arbeide og du skal ha stor...

Insekthotell - Gi insektene et flott bosted i hagen

Dekorer hagen din og hjelp insektene med et flott insekthotell. Et insekthotell skaper rom og plass til egg og larver fra bier, sommerfugler, marihøner,...

Slik gjenoppliver du et gammelt frukttre

Det finnes håp om gjenoppstandelse selv for gamle, neglisjerte epletrær. Men det tar minst tre år å få treet tilbake til «normalen».

Dette må du tenke på når du henger opp fuglekasse

Skal du sette opp en fuglekasse? Da er det særlig én ting du bør ta hensyn til.

Så sunn blir du av hagearbeid

Forskning fra hele verden viser at hagearbeid er sunt for kropp og sjel. – Man burde skrive ut hagearbeid på resept, mener dansk lage.

Vår = tid for frisørtime i hagen

Tidlig vår er tid for beskjæring av frukttrær, bærbusker, roser, og en del prydbusker og prydtrær. 

Beskjæring av epletre

Uansett om du har et nytt eller gammelt epletre så kan du hjelpe treet ved å beskjære det riktig. Det former nemlig treet sånn at det blir pent å se på...

Hønsegjødsel gjør hagen godt

Hønsegjødsel er helsekost for hagen. Plantene får det meste av det de trenger av næringsstoffer og innholdet av mold i jorda øker.