Garasjens bakside ble en innbydende pergola

Med litt fantasi kan en bygning få et uventet bruksområde. Her viser Vi i Villas leser hvordan han forandret garasjens nakne bakside til en trivelig og innbydende pergola.

Hvordan tenkte du?
"Jeg ville skape en frokostplass der jeg kunne nyte morgensolen og ha utsikt til et frodig bed med rhododendron og japansk lønn."

Hva gjorde du?
"Jeg bygde en uteplass med gjerdestolper (11x11 cm) og rekkverk som ble kledd med lektere for at det skulle bli stødig. Taket har langsgående tverrliggere (25x50 mm) med 10 cm mellomrom, som vinranker kan hvile på. Sideveggene av stolper er bygget som et rutenett, for å fremstå som et espalier for vinranker og den grønne bladplanten pipranke. Gulvet består av grå betongbrostein med en enkel kant av rød murstein for å skape en dekorativ effekt."

5. april 2013
Mer om Levegg

Utvid brukstiden på terrassen med vindskjerm

Med en vindskjerm kan du nyte sommeren selv om det blåser.

5 gode tips til deg som skal bygge levegg

Det er fort gjort å sette opp en levegg som gjør uteplassen din mer privat, som kan beskytte mot vind eller utnytte solvarmen bedre. Men begynn med å...

Levegger i seks ulike stiler

Du kan selvsagt bygge din egen levegg, men det er også mye fint å få kjøpt av ferdige levegger. Her viser vi seks ulike stiler - både levegg på rull og...

Bygg et espalier - trinn for trinn

Karin Almström fra "Hjemmefikserne" viser hvordan du raskt og enkelt bygger et espalier til hagen.

Lag et levende gjerde til terrassen

Et gjerde med klatreplanter virker både lett og levende, og skaper både hygge og le. Lag det av stolper og armeringsnett – enkelt og fleksibelt.

Beskytt mot innsyn med armeringsjern

Karin har laget et vakkert hagegjerde som beskytter mot innsyn, av armeringsjern kledd med en dekorativ tekstil. Alt for at uteplassen skal føles mer...

5 grunner til å sette opp levegg

En levegg kan fylle flere funksjoner enn bare å skape le. Både småbarnsfamilier og hageentusiaster kan ha nytte av en velplassert levegg.

Fleksible levegger

Fleksible levegger gir deg flere muligheter enn de permanente. Her viser vi deg tre måter du kan lage levegger som ikke stenger utsynet permanent.

Levegg - her er ti tips

Skal du sette opp levegg i år? Les disse ti tipsene først.