Stopp vinden med vindskjerm
Stopp vinden med vindskjerm

Utvid brukstiden på terrassen med vindskjerm

Med en vindskjerm kan du nyte sommeren selv om det blåser.

Med en vindskjerm får du en lunere terrasse eller balkong, samt at den stenger for innsyn og kan skygge for sterk sol uten at du nødvendigvis mister all utsikt.   

Vindskjermer finnes i mange varianter, noen varianter kan monteres fast i platting og terrasse, mens andre kan flyttes mer fritt rundt.

Felles for dem er at de kan redde sommerkvelden på terrassen eller uteplassen, uten at du trenger å trekke inn. I tilegg gir de god skjerming mot innsyn og sterkt sollys. 

Her er fem varianter vindskjermer:

Vindskjerm / skjermvegg for hjørner

Denne smarte løsningen monteres på hjørnet av plattingen, og kan dras ut tre meter hver vei. Du kan selv bestemme vinkelen. Kan også brukes på plenen med jordspyd. 

Høyde: 1,6 meter. Finnes i to farger -  mørk og lys grå. 

Mer informasjon: www.redskapsboden.no

Fastmontert vindskjerm

Fordelene med screen levegg er at de går i ett med fasaden på bygget eller din pergola, samtidig som det sperrer for det meste av solvarmen og sollyset - uten å blokkere utsikten!

Solid konstruksjon gjør at den tåler godt vind. Duken kan velges i farger som passer til fasaden. Om ønskelig kan den styres med fjernkontroll eller smarttelefon.  

Mer informasjon: www.fasadeprodukter.no

Vindskjerm på rull

Denne vindskjermen/leveggen er utrekkbar - flott og funksjonell når den er i bruk, og "borte" når den rulles inn.

Siro leveres i flere stofftyper og fargevarianter. Kan også leveres med screensduk og hjørnestolper. 

Mer informasjon: www.villamarkisen.no

Vindskjerming med glass

Om du ønsker permanent vindskjerming, kan en vegg i glass være en løsning. 

På toppen av gelender/rekkverk monteres stendere med spor i siden, og her settes akrylglass. Leveres i klart glass og som frostet glass. Kan enkelt fjernes om vinteren. 

Mer informasjon: www.avskjerming.no

Enkel vindskjerm med vindu

Denne enkle skjermveggen er laget av polyester. Forankres i bakken med jordspyd, og kan enkelt monteres opp og ned, og kan feks brukes ved campingvogna eller settes opp i hagen. Mål: 460x130 cm. 

Når vindskjermen står oppmontert over lengre tid, bør du kontrollere at barduner og plugger fortsatt er strammet / godt forankret.

Mer informasjon: www.biltema.no

18. juni 2014
Mer om Levegg

5 gode tips til deg som skal bygge levegg

Det er fort gjort å sette opp en levegg som gjør uteplassen din mer privat, som kan beskytte mot vind eller utnytte solvarmen bedre. Men begynn med å sjekke hva byggereglene sier.

Levegger i seks ulike stiler

Du kan selvsagt bygge din egen levegg, men det er også mye fint å få kjøpt av ferdige levegger. Her viser vi seks ulike stiler - både levegg på rull og...

Bygg et espalier - trinn for trinn

Karin Almström fra "Hjemmefikserne" viser hvordan du raskt og enkelt bygger et espalier til hagen.

Lag et levende gjerde til terrassen

Et gjerde med klatreplanter virker både lett og levende, og skaper både hygge og le. Lag det av stolper og armeringsnett – enkelt og fleksibelt.

Beskytt mot innsyn med armeringsjern

Karin har laget et vakkert hagegjerde som beskytter mot innsyn, av armeringsjern kledd med en dekorativ tekstil. Alt for at uteplassen skal føles mer...

Garasjens bakside ble en innbydende pergola

Med litt fantasi kan en bygning få et uventet bruksområde. Her viser Vi i Villas leser hvordan han forandret garasjens nakne bakside til en trivelig og...

5 grunner til å sette opp levegg

En levegg kan fylle flere funksjoner enn bare å skape le. Både småbarnsfamilier og hageentusiaster kan ha nytte av en velplassert levegg.

Fleksible levegger

Fleksible levegger gir deg flere muligheter enn de permanente. Her viser vi deg tre måter du kan lage levegger som ikke stenger utsynet permanent.

Levegg - her er ti tips

Skal du sette opp levegg i år? Les disse ti tipsene først.