Boblende velvære

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsningnen.

Karin, Cathrine og Børre Gulliksen nyter tilværelsen utendørs enten kalenderen viser juli eller januar.
Karin, Cahtrine og Børre Gulliksen nyter tilværelsen utendørs enten det er januar eller juli.

 

– Vi investerte i et spa i 2003. En svært vellykket investering, om jeg skal si det selv, forteller Børre Gulliksen på Kongsberg. Spaet har han satt ved siden av husets uteplass, og det er i bruk hele året.

– Minst to-tre ganger hver uke tar vi plass i spaet. Det er ikke noe som er bedre når man kommer hjem sliten etter en lang arbeidsdag, eller etter en skitur i marka.

– Og så sover vi så godt etter et opphold i spaet. Det er balsam for sjelen, skyter fru Karin inn og får nikkende respons av datteren Cathrine som ofte har med venner hjem i spaet.

Mange varianter
Det finnes et ukjent antall utgaver av spa på markedet. Størrelse og kapasitet varierer, og det finnes et stort utvalg av ekstrautstyr. Et spa kan også skreddersys etter kundens behov. Noen ønsker et spa bare til kos, andre vil bruke det til terapi og av helsemessige årsaker. For dem som ønsker ekstrautstyr til sitt spa, mangler det heller ikke på muligheter. Listen er imponerende. I tillegg til en lang rekke dyse- og massasjevarianter, er det mulig å få fiberoptisk belysning over og under vann, fossefall, lysterapi, stereoanlegg med høyttalere i nær sagt alle bauger og kanter. Dessuten kan du få montert en 17 tommers widescreen-tv med komplett surround-anlegg.

Sosialt og sunt
Undersøkelser viser at de fleste som har anskaffet et spa, bruker det flittig. Selv etter fire-fem år er spaet fortsatt i bruk to til fire ganger hver uke. Anleggene har en dokumentert effekt blant annet på reumatisme og ledd- og muskelsmerter. De har også en positiv effekt på blodsirkulasjonen. Dette er også med på å stimulere immunforsvaret, fordi spaet aktiviserer de ytterste blodkapilærene, slik at avfallsstoffer i kroppen fjernes mer effektivt.

– Et spa har også en sosial funksjon. Vi samler ofte venner til et glass vin og hyggelig samvær i karet. Det er alltid en hyggelig begivenhet de fleste setter pris på, forteller Børre Gulliksen.

Hygiene
Legionella-bakterier blir ofte nevnt i sammenheng med spa. Derfor er det viktig at leverandørenes rengjøringsprogram følges til punkt og prikke, og alle leverandører med respekt for seg selv sørger også for å gi kundene en grundig innføring i spa-hygiene. I dag er de fleste spa i tillegg utstyrt med en automatisk ozonrensing. Spaltede oksygenatomer bobles inn i vannet, og tar effektivt knekken på både bakterier og alger. Det er også viktig at vannet er i kontinuerlig sirkulasjon, og at det skiftes med jevne mellomrom.

– Vi skifter vann fire ganger i året, forteller Gulliksen.


23. oktober 2008
Mer om Massasjebad og basseng
Annonsørinnhold

Fem helsefordeler med massasjebad

Massasjebad er mer enn bare hygge og sosialt samvær.

Annonsørinnhold

Spabad mot ømme skuldre og hodepine

Tulla Sneve (60) sliter med ømme ledd og hodepine. Hun byttet ut boblekaret med et spabad.

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk hverdag. Nyt vårt kresne utvalg!

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Naturtomt med boblebad

Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Badestamp i skogbrynet

På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Basseng etter forskriftene

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Monter spa ute

Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Bad under stjernene

En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.

Turkisblått i hagen

Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs...

Bad under åpen himmel!

Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no