Gjør det ekstra hyggelig rundt det nye samlingsstedet.
Gjør det ekstra hyggelig rundt det nye samlingsstedet. Bilde: Colourbox

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Du har valgt antall massasjedyser, farger på boblebadet, antall nakkeputer og liggestoler, stereoanlegg og rensesystemer. Nå står herligheten i hagen - og det er på tide å ramme det inn slik at uterommet blir perfekt for avslapning og hvile. Lag et miljø
Nå kan du velge hva slags trapp du vil ha opp til boblekaret, hvilken solskjerming du vil ha, levegger mot vind og nysgjerrige naboer, tak over vannet slik at du kan sitte «tørr» i snø og regn. Det er nå du kan plante rundt massasjebadet, og gjøre det personlig med alt fra fargevalg til lokk, stereoanlegg og overbygg.

Hagearkitektur
Du kan lage forskjellige miljøer rundt massasjebadet ved å plante trær, busker og blomster, eller endre bunndekke. Noen produsenter, som Sundance, leverer blomsterkasser, treheller, barer og barkrakker, avskjermingsvegger og håndklestativer - som selvsagt matcher karet.

Begynn med å planlegge for og rundt de harde områdene, som treverk, terrasser, betongdekker - alt som er permanent eller bygget inn. Helhet
Få oversikt over helheten. Begynn med de dominerende områdene, som plen, hekker, terrasse og lignende. Sjekk hvordan du pleier å bevege deg mellom de ulike områdene, og fyll inn tomrommene med planter og utstyr til massasjebadet.

Spa-i-hagen-miljø
Hager, terrasser og balkonger handler alle om å slappe av. Ta i betraktning at du kan bruke massasjebadet året rundt. Legg til plantekasser, hagemøbler eller solskjerming etterhvert som årstidene endrer seg. Gjør det gjerne enkelt. Kanskje du kun trenger å legge til en matchende trapp til massasjebadet. Eller lag et "spa i hagen"-miljø rundt massasjebadet med naturlige planter, steiner og klaterbusker.

Kilde: Sundance.no

28. juli 2011
Mer om Massasjebad og basseng
Annonsørinnhold

Fem helsefordeler med massasjebad

Massasjebad er mer enn bare hygge og sosialt samvær.

Annonsørinnhold

Spabad mot ømme skuldre og hodepine

Tulla Sneve (60) sliter med ømme ledd og hodepine. Hun byttet ut boblekaret med et spabad.

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk hverdag. Nyt vårt kresne utvalg!

Solvarmet bassengvann

Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Naturtomt med boblebad

Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Badestamp i skogbrynet

På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Basseng etter forskriftene

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Monter spa ute

Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Boblende velvære

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsnin...

Bad under stjernene

En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.

Turkisblått i hagen

Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs...

Bad under åpen himmel!

Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.