Bilde: Theresa B.

Naturtomt med boblebad

Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Selv om vannet er varmt, er det forfriskende å bade om sommeren, synes husets tenåringer når de hopper uti det 39 graders varme vannet. Men det er særlig på vinteren, når det er mørkt og kaldt, at det er riktig herlig å bade i det dampende, boblende vannet.

At familien har bodd i Østen, kommer tydelig fram. Buddha-hodet i stein og en hvitmalt terrakottalykt er minner fra Vietnam. Lotuslykter med sideskjermer for varmelys er noen av de håndverksproduktene som Tina importerer fra Asia, sammen med tøyvesker sydd av resirkulerte tekstiler fra et minoritetsfolk i det nordlige Vietnam Tredekket er stort og er bygd i nivåer på den skrånende gressbakken, med masse plass til solstoler og store krukker med sesongens blomster.

Tina elsker å stelle i hagen og har alltid nye prosjekter på gang. Hun har samlet fine steiner fra reiser over hele verden, noen helt fra Sørøst-Asia. Disse har hun plassert rundt i hagen i rabatter og bergsprekker. Det gir en følelse av hav, klipper og skjærgård på den idylligske naturtomten. Familien har funnet sin helårsbolig i et gammelt hytteområde med blandingsskog og uten innsyn fra naboer. Her trives Tina og Ole med døtrene Mimmi på 19, Lise på 13 og to små hunder


Steiner og knauser skaper et skjærgårdsmiljø.

Grunnarbeidet viktig

Ole jevnet grunnen og la markisolerende blokker for å minske varmetapet. Det er ikke et krav, men det sparer en hel del energi. Deretter ble det lagt en seng av sand og over det en stor treplatting som er praktisk å ha for å unngå at gress og jord kommer ned i badet. Det er viktig at man holder smuss og hageavfall borte. Et lokk som er varmeisolerende og leveres med badet, er det beste. For å holde vannet rent, brukes spesielle oksygentabletter istedenfor klor. At det ikke lukter svømmebasseng, er en stor fordel, synes Ole. Dette bassenget rommer ca 1 800 liter, avhengig av hvor mange benker etc. man har. Man trenger strøm til varmeaggregatet, vannet fylles med hageslange eller en tankbil dersom man ikke har eget vann. Det tar ca. ett døgn før man har riktig vanntemperatur. Hos Tina og Ole er favorittemperaturen 39 grader.


Hvitmalte terrakottalykter, ett av mange minner fra Vietnam.

Vedlikehold:
I begynnelsen er det lurt å finne ut hvordan man skal blande rensevæskene. Det gjelder å finne den rette balansen, basert på hvor ofte badet benyttes. Et nytt produkt på markedet er Bayroklar oksygentabletter fra Bayrol. Det lukter ikke og er enklere å bruke enn renseprodukter med klor. To tabletter før og etter bad samt en gang i uken er en bra balanse for akkurat Ole og Tinas spa-bad. Filteret rengjøres i en bøtte. Bytt vann to ganger om året, resten ordner anlegget selv.

Viktig å tenke på
Å dusje og vaske håret før man bader, er en god regel. Det blir 200 ganger mer smuss i filtrene
om man ikke dusjer først, og det varme vannet løser opp hårvoks og hårspray som setter seg igjen
i filteret. Unngå å plassere spa-badet under et tre, der faller det blader og bøss ned i vannet.
Tenk på plasseringen slik at man er usjenert.


Herlig å bade i 39 grader varmt vann, til tross for at det er varmt i luften, synes ungdommene. Leskende med saft.

Mer informasjon
HotSpring Massasjebad AS,
www.hotspring.no
SpaSenteret as,
www.spasenteret.no

9. april 2010
Mer om Massasjebad og basseng
Annonsørinnhold

Fem helsefordeler med massasjebad

Massasjebad er mer enn bare hygge og sosialt samvær.

Annonsørinnhold

Spabad mot ømme skuldre og hodepine

Tulla Sneve (60) sliter med ømme ledd og hodepine. Hun byttet ut boblekaret med et spabad.

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk hverdag. Nyt vårt kresne utvalg!

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Badestamp i skogbrynet

På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Basseng etter forskriftene

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Monter spa ute

Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Boblende velvære

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsnin...

Bad under stjernene

En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.

Turkisblått i hagen

Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs...

Bad under åpen himmel!

Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no