Annonsørinnhold

Spabad mot ømme skuldre og hodepine

Tulla Sneve (60) sliter med ømme ledd og hodepine. Hun byttet ut boblekaret med et spabad.

Velger aller helst et norsk spabad

– Jeg likte ikke det gamle boblebadet som vi hadde tidligere i det hele tatt. Det hadde en masse dyser og det var veldig vanskelig å holde badekaret rent fordi det samlet seg mye skitt i dysene. Siden vi ikke fikk det helt rent sluttet vi etter hvert å bruke boblefunksjonen og benyttet heller karet bare som et vanlig badekar, forteller Tulla.

Hun fikk prøve en helt annen type badekar som var et spabad med massasjefunksjon og ble produsert i Norge. Spabadene trenger ikke å tilsettes klor eller andre kjemikalier for å unngå bakterier. Det er en viktig grunn til at spabad er en bedre løsning enn andre boblebad eller massasjebad.

– Opplevelsen jeg fikk av å prøve spabadet var helt overveldende, og jeg merket med en eneste gang at dette var noe helt annet enn det karet vi hadde fra før.

Jeg må nok ha snakket veldig mye om det, for da jeg fylte 60 fikk jeg jammen et nytt spabad i presang av familien, smiler Tulla.

Bruker spabadet ved behov

Tulla sliter en del med stive og ømme skuldre. Det gjør at hun utvikler hodepine.

– For å forebygge hodepine bruker jeg spabadet ved behov, omtrent én gang i uka.

– Når jeg legger meg i spabadet med et håndkle under hodet slapper jeg helt av. Særlig hvis jeg kommer hjem fra jobben, og kjenner at jeg er stiv i nakken, er det veldig deilig å senke seg ned i karet og slå på boblefunksjonen. Jeg tror helt sikkert at å bruke slike spabad kan virke forebyggende for de som sliter med ulike helseplager. Det er nesten så vi burde fått spabad på blå resept, eller fått dem subsidiert, ler hun.

Mange valgmuligheter

Det finnes en rekke ulike varianter av spabad, så selv om man bor i en leilighet vil det som regel være mulig å sette inn et spabad dersom badet har plass nok til et vanlig badekar. Har man større plass gjør det seg veldig med et større kar.

– Spabadet vårt er veldig stort. Det liker jeg godt, og ikke bare jeg, men hele familien vår liker å bade. Det er for eksempel nesten ikke en gang at barnebarna er her uten at de bruker spabadet, forteller Tulla.

Noen tips

Tulla valgte et norskprodusert spabad og det er hun glad for.

– At spabadet produseres i Norge gjør meg ekstra trygg, forteller Tulla.

– Bare det at karet er norsk setter jeg pris på for vi trenger norske arbeidsplasser. Kvaliteten er en helt annen enn mange andre kar og det er en stor trygghet å ha en leverandør som er norsk. Da vet jeg at vi får hjelp hvis noe skulle skje med karet. Et norsk spabad koster kanskje litt mer, men det er det rett og slett verdt, forteller hun.

– Et annet tips er å kjøpe et kar som ikke har dyser og hvor vannet ikke går igjennom pumper. Det gjør renholdet veldig vanskelig. Det kan rett og slett være vanskelig å rengjøre det skikkelig. I et dysekar trenger du dessuten også kjemikalier. Det slipper jeg i det karet som vi har. Jeg bruker spabadet omtrent hver eneste dag og rengjør det en gang i uka.

Enkel rengjøring og at det er fritt for klor og kjemikalier er viktig for at jeg skal bruke massasjeløsningen.

Rengjøringen er akkurat så enkel som den bør være, jeg tar ut de platene i bunnen av karet som luftboblene kommer ut av og vasker dem og resten av karet med litt såpe og en svamp. Stort enklere blir det ikke, sier Tulla.

Vinterkampanje på Hurrican SpaBad - Få opptil 45% ut mars

16. mars 2018
Mer om Massasjebad og basseng
Annonsørinnhold

Fem helsefordeler med massasjebad

Massasjebad er mer enn bare hygge og sosialt samvær.

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk...

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Naturtomt med boblebad

Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Badestamp i skogbrynet

På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Basseng etter forskriftene

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Monter spa ute

Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Boblende velvære

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsnin...

Bad under stjernene

En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.

Turkisblått i hagen

Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs...

Bad under åpen himmel!

Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.