Strandkarse – Norges wasabi

Strandkarse er en vanlig plante i skjærgården. Smak på den, og du vil kjenne en kraftig smak av pepperrot, nesten som wasabi! 

Det finnes mange spiselige, viltvoksende planter i norsk natur. Mange planter vokser i veikanten, i skogen eller skjærgården, rett foran øynene våre, og bare venter på å bli plukket – og tilberedt sammen med mat. 

Trond Svendgård er kokk, sankeentusiast, og står bak bloggen Plukk selv – og boken med samme navn. Han tok oss med på sanketur på Bygdøy i Oslo i vår, og viste oss en rekke gode, spiselige planter.

Se også: 12 spiselige planter i norsk natur 

En av våre absolutte favoritter fra turen var strandkarse.

Her ser du video av Trond som finner og smaker på strandkarse: 

Strandkarsen vokser i skjærgården og har ganske store, saglignende blader.

Men det er smaken på strandkarsen som virkelig tar deg med storm. For denne planten smaker sterkt av pepperrot, ja nesten wasabi, og er et must å prøve for deg som liker sterke smaker i maten. 

 
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!