Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Når snøen laver ned, er det mange som etterhvert oppdager nytten av en snøfreser. Men utvalget er stort og begrepene mange. I denne snøfreserserien forsøker vi å gi deg en guide som skal gjøre det lettere for deg å finne den rette snøfreseren for deg.

Vi starter med å se nærmere på forskjellene mellom entrinns og totrinns snøfresere, og når du bør velge hvilken. For å hjelpe oss har vi fått med oss Atle Janssen. Han er snøfreserekspert hos Bygdeservice, et felles foretak for bønder som leverer ulike tjenester, inkludert snørydding.

 

Ulike snøfresere til ulike behov
- En snøfreser behøver ikke være stor og tung med kjetting og masse fancy utstyr på. Du kan også få tak i små, nette snøfresere som gjør en like god jobb. Det som bestemmer valg av snøfreser er hvor i landet du bor, om gårdsplassen er stor eller liten, flat eller bratt, eller om den ligger inntil offentlig vei med salt i snøen som kommer inn i innkjøringen, sier Janssen.

Når det gjelder selve snøfreseren, har vi to hovdtyper: entrinns og totrinns.

- Entrinns snøfresere egner seg godt til borettslagsleiligheter og mindre oppkjørsler. For villaer og litt større gårdsplasser har vi totrinns fresere. De finnes i mange forskjellige varianter og størrelser, sier Janssen.

Se del II her!

Entrinns eller totrinns?
For å forklare forskjellene litt nøyere, ser Janssen nærmere på de to hovedtypene.

- Det som kjennetegner en entrinns snøfreser er at innmatervalsen og kastevingene sitter på samme aksel. Det gjør at du ikke kaster snøen like langt som med en to-trinns snøfreser. Entrinns snøfresere er som regel utstyrt med motorer opp til cirka fem hester, og de har også små hjul, sier han.

- På totrinns snøfresere blir snøen ført inn til kastevifta, som sitter enda litt lenger inn i freseren, og som gjør at du får en høyere kapasitet. En totrinns snøfreser har større motor, som starter på cirka sju hester og går opp til femten eller atten hester. Totrinns snøfresere har selvfølgelig også større hjul, sier Jansen.

Arbeidsbredde
Han demonstrerer en totrinns snøfresere i drift og viser hvordan den rydder vei.
- Her har vi en totrinns snøfresere som har en arbeidsbredde på 76 centimeter. En totrinns snøfreser får du fra 50 centimeter og opp til 80-90 centimeter. Pris og kvalitet henger veldig nøye sammen også på snøfreser, sier han.

Du kan lese mer om forskjellene mellom entrinns og totrinns snøfresere i en tidligere artikkel kalt Snøfresere for ulike behov.

Trykk her for å se de andre filmene!

13. januar 2010
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Snøfreser - slik velger du riktig

Snøfreseren er en av de dyreste hagemaskinene du får kjøpt. Da er det vel verdt å bruke litt tid på å velge riktig når du skal kjøpe ny snøfreser.

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge. Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no