Ennå er det en god stund før snøen er ventet å dale ned over det ganske land, men det er ingen grunn til å la være å planlegge årets vintersesong.
Ennå er det en god stund før snøen er ventet å dale ned over det ganske land, men det er ingen grunn til å la være å planlegge årets vintersesong. Bilde: Colourbox

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge.  Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Er du blant de som har gått til innkjøp av en snøfreser, kan det være en idé å gå over freseren i god tid før den første snøen faller. Men du bør også tenke på hvordan du kan sikre din snøfreser mot tyveri

Sesongtyveri av snøfresere
Det har vist seg at snøfresere har vært populære objekt blant enkelte tyver i vinterhalvåret.

– Vi ser av egne tall at garasjetyverier er svært sesongbetont. Om sommeren stjeles det sykler, kostbart verktøy og gassgriller, og om vinteren forsvinner snøfreseren, sa assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring til Aftenposten i sommer.

Ute av syne, men ikke sinn?
Tidligere i år ble en mann fra Vennesla tiltalt for 48 innbrudd og tyveri. Av disse var hele fjorten snøfresere. Men også andre steder i landet forsvinner snøfresere vinterstid.

Første bud er å oppbevare snøfreseren under tak. Sett den i garasjen eller i redskapsboden slik at den er ute av syne for tilfeldig forbipasserende når den ikke er i bruk.

Husk å låse: Altfor mange sikrer ikke garasjen ved å låse den når den ikke er i bruk. Vil du hindre at snøfreseren blir stjålet, bør du sikre den bedre.

Husk å låse: Altfor mange sikrer ikke garasjen ved å låse den når den ikke er i bruk. Vil du hindre at snøfreseren blir stjålet, bør du sikre den bedre. Foto: Colourbox

Men det er langt fra bare snøfresere som står synlig fremme på gårdsplassen som blir tatt. Mange forsvinner nettopp fra boder og garasjer.

– Freseren sto lagret bak trappen, var dekket til og huset ligger 40-50-meter fra veien, fortalte en mann som ble frastjålet snøfreseren i fjor.

Lås både garasje og freser
Derfor bør du vurdere hvordan du kan sikre snøfreseren enda bedre, selv når den står i garasjen eller boden. Garasjen bør låses når den ikke er i bruk, og vinduene skal være lukket.

Dette gjør det ikke bare vanskeligere for tyver å ta seg frem til snøfreseren, men det vil også kunne ha konsekvenser om de likevel skulle klare å stikke av med freseren. Dersom garasjen ikke er låst når freseren forsvinner, risikerer du nemlig at forsikringsselskapet avkorter erstatningen.

Hengelås: Kjetting og hengelås kan gjøre det enda litt vanskeligere for tyvene.

Hengelås: Kjetting og hengelås kan gjøre det enda litt vanskeligere for tyvene. Foto: Colourbox

Men profesjonelle og standhaftige tyver lar seg ikke alltid stoppe av låser. Et ekstra sikkerhetshensyn kan derfor være å sikre snøfreseren med for eksempel en hengelås. Har du et sted i garasjen du kan låse den fast til? Hvis ikke, bør du tenke gjennom hvordan du kan ordne det.

Ikke vent
Høysesongen for tyveri av snøfresere kommer først nærmere juletider. Ikke vent til da.

Bruk tiden nå til å vurdere sikkerheten i garasjen eller boden, og ta dine forholdsregler for å hindre at du blir en av de som får snøfreseren frastjålet i vinter.

26. september 2011
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Snøfreser - slik velger du riktig

Snøfreseren er en av de dyreste hagemaskinene du får kjøpt. Da er det vel verdt å bruke litt tid på å velge riktig når du skal kjøpe ny snøfreser.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.