Bilde: Colourbox

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt.  Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å gå sammen med en eller flere naboer om kjøp av en felles snøfreser.

Av: Sesselja Bigseth, 8. januar 2011

Snødekte trær er koselig når jula står for dør. Men når snøen fortsetter å dale ned og gjør innkjørselen ufremkommelig på noen korte timer, er det ikke riktig så koselig lenger.

For mange er snørydding nå en daglig aktivitet, og en del steder må man rydde vei flere ganger om dagen. Det kan gå ut over både kropp og humør.

Snøfresere til ulike behov
Den enkleste måten er gjerne å bruke snøfreser. Det finnes en rekke modeller som dekker ulike behov. Når du skal velge snøfreser bør du derfor først finne ut hvilke behov du har.

Snakk med fagfolk og be dem demonstrere flere modeller for deg. Hva du bør tenke på før du går til innkjøp kan du lese mer om i artiklene Snøfresere for ulike behov og Hvilken snøfreser er best for deg?

Gå sammen med naboen
En snøfreser er en betydelig investering, og lønner seg først og fremst i de snørike delene av landet.

Dersom lommeboka er slunken, kan et alternativ kan være å gå sammen med flere naboer i gata og spleise på en felles snøfreser. Sørg bare for å sette opp en skriftlig avtale om bruk og utgifter til service og reparasjon før dere går til innkjøp av snøfreseren.


På tide med nytt? Invester i godt utstyr til snøryddingen. Det sparer ryggen.

Riktig utstyr til måkingen
Bor du ved kysten hvor snøen ikke er garantert å falle i rikt monn hvert år, kan det være gunstigere å investere i godt måkeutstyr. Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb.

Hva du kan trenge av utstyr til snømåkingen kan du lese om i artikkelen Gjør klart til snørydding. Med riktig redskap vil jobben både være enklere å utføre og være mindre utfordrende for ryggen.

Pass på ryggen!
Snømåking kan nemlig være en hard belastning på kroppen, og hvert år er det flere som skader seg i arbeidet å rydde unna snø.

Med riktig teknikk og riktig utstyr kan du unngå å bli en del av denne statistikken. Hvordan du unngår å skade ryggen kan du lese mer om her.

Glem heller ikke at det kan være lurt å ha en skuffe liggende i bilen. Da er du alltid beredt om du skulle kjøre deg fast på vinterføret.

8. januar 2011 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no