En snøfreser kan være en relativt stor investering, derfor er det lurt å bruke litt tid på valget.
En snøfreser kan være en relativt stor investering, derfor er det lurt å bruke litt tid på valget. Bilde: Colourbox

Snøfreser - slik velger du riktig

Snøfreseren er en av de dyreste hagemaskinene du får kjøpt. Da er det vel verdt å bruke litt tid på å velge riktig når du skal kjøpe ny snøfreser.

Når du skal investere i en snøfreser, gjelder det å velge riktig snøfreser til jobben som skal gjøres. I tillegg til å vurdere de enkelte merkene og sammenligne styrke og kastelengde, bør du ikke glemme å vurdere ditt eget behov.

Her gir vi deg noen råd om hva du bør tenke på når du skal kjøpe snøfreser.

Størrelsen betyr noe
Størrelsen på snøfreseren bør gjenspeile størrelsen på området du skal rydde. Har du et mindre areal, kan du klare deg med en ett-trinns snøfreser. For deg som har en større gårdsplass, vil en to-trinns snøfreser være det riktige valget.

Se også på bredden på snøfreseren. Snøfresere kommer med en arbeidsbredde mellom 50 cm og 90 cm. Jo større arbeidsbredden er, desto tyngre og dyrere vil snøfreseren være. Men samtidig vil snøfreseren fjerne mer snø i hver omgang, slik at du slipper å gå like mye med den som med en mindre snøfreser.

Underlag
Hvor skal du bruke snøfreseren? Er det på et flatt og jevnt underlag eller på en gruslagt eller ujevn gårdsplass? For sistnevnte alternativ er det en to-trinns snøfreser som gjelder.

Hjul eller belte?
Snøfresere blir drevet fremover enten på hjul eller på belter. Dersom du har en gårdsplass med vinkler og kroker, vil en snøfreser med hjul være lettere å manøvrere hit og dit. Skal du derimot bruke snøfreseren til å rydde terrassen eller hyttetaket for snø, vil en snøfreser med belte være et naturlig valg.

Kvalitet

Honda er kjent for å være et godt snøfresermerke.

Snøfresere kommer i flere prisklasser, og i de aller fleste tilfeller gjenspeiler prisen kvaliteten på snøfreseren du kjøper. Det kan være mer lønnsomt å legge noen tusenlapper ekstra i snøfreseren hvis den varer i mange år, enn å bruke penger på en billig snøfreser som ryker etter noen få sesonger.

Service og deler
Sørg for at du kan få snøfreseren på service eller skaffe deler til snøfreseren om noe skulle gå galt. Holder du deg til kjente merker, er du som regel på trygg grunn.

Del dine erfaringer og meninger om snøfresere i for eksempel tråden "Kjøpe ny snøfreser" i forumet.

Mer informasjon om snøfresere finner på produsentenes nettsteder, for eksempel:
MTD snøfresere - www.mtd.no
Husqvarna snøfresere - www.husqvarna.com
Honda snøfresere - www.berema.no
Toro snøfresere - www.hako.no
Stiga snøfresere - www.stiga.no
Ariens snøfresere - www.sovde.no

8. oktober 2011
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge.  Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.