En snøfreser gjør jobben lettere.
En snøfreser gjør jobben lettere. Bilde: Hako

Få vekk snøen fort med snøfreser

Snøfreseren er rask, og effektiv i bruk for å fjerne store mengder snø. Det er ikke minst langt mer moro å bruke snøfreser når snøen skal måkes vekk enn en manuell snømåke. Her får du svar på sentrale spørmål om snøfresere.

─ Hvis du er lei av å bruke manuell snømåke, bør du vurdere å investere i en snøfreser, sier Birger Hagen i Grønvold Maskinservice AS. 

Han har gitt oss svar på aktuelle snøfreserspørsmål.

1. Hvilke snøfresere er best til hvilket bruk?

─ Snøfresere finnes i et bredt spekter. Man må avdekke behovet sitt på forhånd, etter hvor stor mengde med snø som skal måkes. Det finnes to typer snøfresere på markedet, etttrinnsfreseren og totrinnsfreser. Den første er liten og lett, og kan sammenlignes med en liten gressklipper. Den drives fremover av innmatingsskruen. Totrinnsfreseren har et annet prinsipp, den drives forover av hjulene. Snøen kan ”blåses” vekk opptil ti meter fra der du måker.

─ Jeg synes snøfresere fra Japan er de som har best kvalitet. Vår erfaring er at det er mindre reprasjoner på disse maskinene. De har kraftigere utførte konstruksjoner og dimensjoner. Vi har størst etterspørsel etter Honda snøfresere, samt Ariens snøfresere, sier Grønvold.

Mer om snøfreser

2. Hvor driftsikre er de?

─ De aller fleste snøfreserne på markedet er svært driftsikre. Men det finnes også snøfresere på markedet som ikke holder mål.

3. Hvor lenge holder snøfreseren?

─ Snøfresere kan vare fra 15 til 30 år.

4. Hva er de beste brukertipsene for snøfresere?

─ Jeg anbefaler alle å rense snøfreseren for snø etter bruk. Det er mange som fryser fast is i utkastertuten etter bruk. Når snøfreseren blir tatt i bruk vil utkasterviften sitte fast og remmen kan få skader. Dessuten må man justere snøskoene på snøfreseren etter hvilket underlag man har på tomten, enten det er grus eller asfalt.

(Saken fortsetter under bildet)

Lei av å måke snø for hånd? Skaff deg en snøfreser. Foto: Colourbox

5. Hva koster den i drift?

─ Snøfresere bruker veldig lite bensin. På en tomt som har normal størrelse bruker man i snitt kun fem liter bensin på en sesong.

6. Hvordan bør snøfreseren oppbevares best mulig?

─ Snøfreseren bør stå inne i en garasje eller i en kjeller. Det finnes dessuten trekk til å ha over maskinen som kan brukes dersom maskinen må stå ute året rundt.

7. Hva gjør man når en del blir skadet?

─ Dersom det oppstår skader på snøfresermaskinen bør kunden ta direkte kontakt med forhandleren så fort som mulig. De fleste forhandlere har løse deler som man kan kjøpe til gamle snøfresere.

Det er også viktig å kjøpe snøfreser av en forhandler som har eget verksted. Grønvold maskinservice AS kan teste snøfresere.

8. Hvor raske er snøfreserene i bruk?

─ Snøfresere er veldig effektive i bruk. En tomt på 600 kvadratmeter kan måkes i striglet stand på en halvtime til en time, litt avhengig av om tomten er flat eller kupert.

Noen aktuelle snøfresere på markedet:

  • Stiga har flere modeller å velge mellom, fra enkle fresere til kraftigere og mer anvanserte.  www.stiga.no
  • Honda snøfresere skårer høyt på kvalitet, og driftsikkerhet, www.berema.no
  • Ariens snøfresere er sikre å kjøre, og har et balansert tyngdepunkt og er enkelt å betjene, www.sovde.no
  • Husqvarna har snøfresere i mange størrelser til både villaeieren og til rekkehuseierne med høy yteevne og god brukervennlighet, www.husqvarna.no
  • Ole Chr. Bye, stort utvalg av MTD snøfresere, www.bye.no
  • Safe Motor, fører snøfreserne Snapper som er ideell for villaeiere med normal gårdsplass. Fører også snøfresere fra Briggs & Stratton og Murray.  www.safemotor.no
  • Karcher Norge AS, har snøfresere med meget gode kaldstartegenskaper, www.karcher.no
  • Hako AS, Leverer Toro snøfresere med PowerMax system som gjør at freseren ikke tetter seg, www.hako.no
20. januar 2012
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge.  Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.