Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb.
Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb. Bilde: Colourbox

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

Mange foretrekker snøfresere for å få ryddet innkjørsel og vei frem til huset. Andre ser snømåkingen som en del av vintertrimmen. Dessuten er det ikke alle plasser at snøfreseren egner seg like godt, og da gjelder det å ha resten av utstyret i orden også.

Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb. Så hva kan være nyttig å ha?

Bilskuffe
Vinterstid kan det være lurt å ha en liten skuffe liggende i bilen. Da er du alltid beredet om du skulle kjøre deg fast på vinterføret eller om bilen skulle bli brøytet inne når den står parkert.


Liten hjelper: Mange små liker å bidra. Med en barneskuffe i plast kan de få følelsen av å hjelpe til.

Aluminiumskuffe
Skuffer egner seg godt om du skal rydde trappetrinn for snø eller grave frem eller rundt noe. Nyfalt puddersnø er lett, men så fort snøen får ligge litt eller den kommer i form av sludd, blir den tung. Da gjelder det å ha en skuffe eller spade som er lett å løfte, slik at du ikke legger ekstra vekt til byrden. Skuffer i aluminium er derfor å foretrekke.

Snømåke
Det er fort tungt for ryggen å hele tiden bøye, løfte og kaste snø med en skuffe. En snømåke lar deg i stedet rulle snøen unna. Du kan velge snømåker både i aluminium og plast, begge deler lette materialer som sparer ryggen for ekstra slit.

Snørydder
Skal du rydde større områder for snø, er en snørydder det beste alternativet. Med den kan du effektivt flytte store mengder med snø. Som med snømåken skyver du snøen unna, istedet for å kaste den, noe som gjør jobben mer skpnsom for ryggen. Det finnes også snøryddere som kan du kan sette hjul på, slik at de kan fungere som hagetraller i sommerhalvåret.

Ishakke
Når snøen er ryddet, oppstår det ofte issvuller i gangstiene eller på trappene der snøen er fjernet. Med en ishakke eller isskyffel med hard, flat kant får du hakket bort is på trapper og fortauer slik at underlaget er isfritt og tryggere å gå på.

Strø
Orker du ikke bruke tid på å hakke bort isen, er det å strø stien med sand kanskje et like godt alternativ. Vær imidlertid forsiktig med bruk av salt. Salt kan både føre til rustproblemer på biler og det kan virke som gift på gress og hageplanter når snøen smelter og fører saltet med seg.

24. september 2010
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Snøfreser - slik velger du riktig

Snøfreseren er en av de dyreste hagemaskinene du får kjøpt. Da er det vel verdt å bruke litt tid på å velge riktig når du skal kjøpe ny snøfreser.

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge. Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no