Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb.
Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb. Bilde: Colourbox

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

Av: Sesselja Bigseth, 24. september 2010

Mange foretrekker snøfresere for å få ryddet innkjørsel og vei frem til huset. Andre ser snømåkingen som en del av vintertrimmen. Dessuten er det ikke alle plasser at snøfreseren egner seg like godt, og da gjelder det å ha resten av utstyret i orden også.

Mye kan gjøres med bare en skuffe, men jobben er gjerne enklere om du har rett utstyr til rett jobb. Så hva kan være nyttig å ha?

Bilskuffe
Vinterstid kan det være lurt å ha en liten skuffe liggende i bilen. Da er du alltid beredet om du skulle kjøre deg fast på vinterføret eller om bilen skulle bli brøytet inne når den står parkert.


Liten hjelper: Mange små liker å bidra. Med en barneskuffe i plast kan de få følelsen av å hjelpe til.

Aluminiumskuffe
Skuffer egner seg godt om du skal rydde trappetrinn for snø eller grave frem eller rundt noe. Nyfalt puddersnø er lett, men så fort snøen får ligge litt eller den kommer i form av sludd, blir den tung. Da gjelder det å ha en skuffe eller spade som er lett å løfte, slik at du ikke legger ekstra vekt til byrden. Skuffer i aluminium er derfor å foretrekke.

Snømåke
Det er fort tungt for ryggen å hele tiden bøye, løfte og kaste snø med en skuffe. En snømåke lar deg i stedet rulle snøen unna. Du kan velge snømåker både i aluminium og plast, begge deler lette materialer som sparer ryggen for ekstra slit.

Snørydder
Skal du rydde større områder for snø, er en snørydder det beste alternativet. Med den kan du effektivt flytte store mengder med snø. Som med snømåken skyver du snøen unna, istedet for å kaste den, noe som gjør jobben mer skpnsom for ryggen. Det finnes også snøryddere som kan du kan sette hjul på, slik at de kan fungere som hagetraller i sommerhalvåret.

Ishakke
Når snøen er ryddet, oppstår det ofte issvuller i gangstiene eller på trappene der snøen er fjernet. Med en ishakke eller isskyffel med hard, flat kant får du hakket bort is på trapper og fortauer slik at underlaget er isfritt og tryggere å gå på.

Strø
Orker du ikke bruke tid på å hakke bort isen, er det å strø stien med sand kanskje et like godt alternativ. Vær imidlertid forsiktig med bruk av salt. Salt kan både føre til rustproblemer på biler og det kan virke som gift på gress og hageplanter når snøen smelter og fører saltet med seg.

24. september 2010 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no