Vedlikeholdstips for snøfreseren

For å sikre en problemfri oppstart av din snøfreser, bør du følge noen enkle råd.

Gjør klar for sesongen:
Om snøfreseren ikke starter når snøen laver ned, vil det kanskje være vanskelig å få hjelp av serviceverkstedet uten å måtte stå i kø.

Prøvestart snøfresere:
Det er ikke hyggelig å stri med en uvillig snøfresermotor når den første snøen laver ned en mørk vinterkveld. Bedre om alt er blitt sjekket og funnet i i orden en høstdag før det ble alvor.

Monter startbatteriet:
Snøfresere med elektrisk starting blir mer og mer vanlig. Sørg for at batteriet er nyladet når det settes på plass. Fest kablene til de respektive polene. Den røde kabelen skal alltid koples til plusspolen.

Rens tennpluggen:
Bruk en stålbørste og fjern eventuell sot fra elektrodene.

Sjekk at det er nok olje:
Bruk peilestaven i påfyllingsrøret, den skal ha olje til "full"-merket. Mål ikke oljenivået hvis motoren nettopp har vært i bruk, da vil det vise for lavt nivå. Er oljen misfarget, skifter du den ved å fjerne tappebolten under motoren. La den brukte oljen renne ned i et spann eller lignende, og lever den på bensinstasjonen. Viktig! Sjekk instruksjonsboken og finn ut riktig oljetype før du kjøper og fyller på ny olje.

Fyll ny bensin på tanken:
Bensin er ferskvare og bør ikke være eldre enn tre måneder. Prøvestart motoren. Sett gassreguleringen midt i mellom lav og høy. Still choken på full. Trykk tre til fire ganger på "primeren", gummihetten som spruter bensin rett inn i forgasseren, og skru på tenningen. Har du freser med startsnor, drar du den så mye ut til du kjenner motstand. La snoren gå sakte tilbake og trekk den så raskt ut igjen. Gjenta prosedyren en gang til hvis motoren ikke starter. Blir det ikke liv i den etter tre, fire forsøk, bør du kontakte en fagmann.

Kontroller at du har nok brytepinner:
Brytepinnene som også kalles skjærebolter, låser freserskovlen til akslingen som driver den. Hvis en stein, plankebit eller isklump hindrer skovlen å dreie rundt, skal brytepinnene ryke og skovlen frigjøres. Hvis du i en slik situasjon ikke har originale brytepinner å sette inn, men prøver med erstatninger som spiker, maskinskruer e.l., risikerer du at giret som driver skovlen blir ødelagt neste gang noe hindrer den å rotere.

23. oktober 2008
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge.  Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no