Snøfreser som passer for deg

En snøfreser gjør at du kan  gå vinteren i møte med et smil om munnen.

Plutselig er de store snømengdene her igjen, og da er det mange som skulle ønske de hadde gått til innkjøp av snøfreser.

Hvilken snøfreser du bør velge avhenger av tre ting: Hvor mye snø pleier det å være i oppkjørselen din? Hvor stor tomt har du å frese? Har du grus, asfalt eller brostein på gårdsplassen?  

Arbeidsbredde og motorkraft
Skal du ha en typisk ­villafreser velger du en med motorkraft på mellom fem til ni hestekrefter.  Effekten på en snøfreser måles ofte per centimeter arbeidsbredde.

De brede maskinene gir ikke nødvendigvis mer effekt, mindre maskiner kan av og til gjøre jobben raskere. Arbeidsbredde og motorkraft henger sammen - jo bredere, jo større er motorkraften. De fleste villafresere har en bredde på mellom 61 og 76 cm.

Dagens snøfresere er effektive og enkle å betjene.

Ett- eller to-trinns
Ett-trinnsfresere har som regel opp til 5 hk motor. Den egner seg best til små arealer på hardt og flatt underlag, fordi den har direkte kontakt med underlaget.  

To-trinnsfreseren er bedre på hardpakket snø på større områder og alle typer underlag -særlig for deg som har grus i oppkjørselen.   Hjul eller belter En snøfreser drives fremover ved hjelp av hjul eller belter.
Store, gode hjul må til. Med hjul er det lettere å manøvrere inn i kroker, men har du tak eller terrasse som skal freses bør du velge belter. Har du mulighet for å teste ulike freser før du kjøper, så gjør det. Spør fagforhandlerne, de vet hva de driver med.

Spør også naboen om han er fornøyd med sin snøfreser. Pris og produkt henger ofte sammen når det gjelder snø­fresere. Ikke velg ukjente billig­produkter.

Snøfresertips
Har du
• Behov for å svinge mye? Freser med powerstyring.
• Stort areal og ofte tung, dyp snø? Freser med kraftig motor og stor arbeidsbredde.  
• Arealer dekket av tørr snø? Freser med mindre styrke.
• Grus i oppkjørselen? Freser med regulerbare glide­beslag somregulerer avstanden mellom borhuset og bakken. Bakken beskyttes og man unngår å få grus inn i fresen.   
• Er det kaldt der du bor? Unngå problemer med ­kaldstart, og velg en modell med el-start, varme i ­håndtaket og frontlys.

Finn snøfreseren som passer for din lommebok! På neste side kan du lese finner du modeller i prisklassen 7 000 kr til 15 000 kr.

 

Stiga Snow Cube
Effektiv og liten totrinnssnøfreser. ­Justerbar slepesko og gode dekk - kan brukes på alle underlag. Smart etthåndsgrep for å justere utkasterretningen mens du freser. Snorstart. Fem gir fremover og to revers. 56 cm arbeidsbredde. Kastelengde opptil 9 m.

Kärcher STH 8.66
Meget gode kaldstartegenskaper. ­Utkast i meget hardfør plast, som hindrer rusting og kladding i utkastet. Enkel betjening fra arbeidsposisjon. Behovet for kjetting er mindre med maksimal gripeevne, hvilket beskytter belegningsstein og asfalt.  El-start og snor-start. 66 cm bredde, 10 m kastelengde.

MTD ME 66
Stor motoreffekt og stor arbeidsbredde. To-veis joystick og hendel i dashbordet for flap- og side-til-side-kontroll. Utkastertut som sikrer bedre og lengre utkast av snøen. God til større gårdsplasser. Høydejustering og justerbart utkast. Effektiv på hardpakket snø. El-start. Seks gir frem, to bakover. Bredde 66 cm.

 

 

Toro PowerMax 826oe
Med PowerMax-systemet tetter ikke freseren seg. Snøen som normalt ville tette blir kastet ut i innmateren igjen. ­Intuitiv joystick for styring av utkasterlengde og retning, den fryser ikke fast. Håndstart/ el-start. Seks gir fram, to bakover. 66 cm fresebredde, 14 m kaste­lengde.

Honda HS 622 TS
Liten modell med utrolig kapasitet. Tre varianter; hjul, belter og belter med elektrisk start. Fri for reimer med lamellclutch for innkobling av freserhuset, lukket oljefylt tannhjulsgirkasse på fremdriften. God levetid, brukervennlighet og kapasitet. Kompakt og slitesterkt. Bredde 55 cm, kastelengde 14 m.

Snapper L1226EX
Ideell for villaeiere med normal gårdsplass.  Her får du el-start, frihåndskontroll, og elektrisk styring av utkastertut. Radiusen på utkastet er 200 grader. Arctic Track-dekk gir bedre grep. Seks gir forover og to revers. 66 cm arbeidsbredde, 12 m kastelengde.

 

 

Ariens AMP ST 24
Stor nyvinning. Oppladbar, batteridrevet og miljøvennlig snøfreser. Ingen avgasser, er støysvak og meget enkel å bruke. Brukstid på inntil en time pr ladning - bra nok for de fleste gårdsplasser. To-trinns. Motorstørrelse 48V/30 amp/t. Fresebredde 61cm. Kastelengde 12,2 m.

Husqvarna ST 276 EPT
Kraftig og holdbar maskin for større utfordringer. Variabel hastighet og servostyring for optimal kontroll og bekvem kjøring. Beltedrift for krevende terreng og bratte skråninger. Velg hvilket hjul maskinen skal trekke på. Varme i håndtak. Kraftig innmaterskrue for våt og hard snø. El-start. Bredde 76 cm. 

Honda
HSS 970 TS

Optimal hastighet under alle forhold. Tagget og vigget innmaterskrue som skjærer gjennom tung, våt snø og harde brøytekanter. Sensor som skåner maskinen og stanser innmater og motor ved hindringer i snøen. Fres lagvis nedover ved takras. Justerbart snøhus. Elstart med batteri. Bredde 71 cm, kastelengde 16 m.

Leverandørliste
Ole Chr. Bye (MTD), tlf. 69 22 53 00, www.bye.no
Safe Motor (Snapper, Smiplicity, Murray og Yanmar), tlf. 23 23 48 20, www.safemotor.no
Berema (Honda), tlf. 64 86 05 00, www.berema.no
GPP Stiga Norway AS, tlf. 23 14 24 40, www.stiga.no
Søvde AS (Ariens), tlf. 69 26 47 50, www.sovde.no
Husqvarna AS, tlf. 64 98 65 20, www.husqvarna.no
Kärcher Norge AS, tlf. 81 52 06 00, www.karcher.no
Hako AS (Toro), tlf. 22 90 77 60, www.hako.no

8. november 2011
Mer om Snøfreser

Finn snøfreseren som passer for deg!

Det er snø i lufta og alle rygger gruer seg. Men jobben kan jo gjøres lettere! Her får du hjelp til å velge snøfreseren som passer for deg. 

Snøfreser som passer for deg

Sjekk ut hvilket behov du har før du velger snøfreser – for å få måkt unna snøen så raskt og effektivt som mulig der du bor.

Snøfreser - slik velger du riktig

Snøfreseren er en av de dyreste hagemaskinene du får kjøpt. Da er det vel verdt å bruke litt tid på å velge riktig når du skal kjøpe ny snøfreser.

Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge.  Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Snøfreser gjør måkejobben enklere

En snøfreser gjør at du kan få ryddet snøen raskt og effektivt. Men ensnøfreser er betydelig investering. Om lommeboka er slunken kan løsningen være å...

Gjør snøfreseren klar for sesongen

Gjør snøfreseren klar for sesongen nå før vinteren virkelig setter inn.

Snømåking uten snøfreser

Har du alt du trenger til snørydding når det begynner å lave ned?

La snøfreseren gjøre jobben

Når snøen laver ned, bør snøfreseren stå klar for vinterens tunge jobb. Men hvilken snøfreser bør du velge?

Velg riktig snøfreser

En snøfreser kan være greit å ty til når snøen laver ned og fonnene nærmer seg skulderhøyde. Men hvilken type snøfreser skal du velge?

Velg riktig snøfreser

Gjennom fire artikler og filmsnutter gir vi deg en guide til valg av snøfreser. Først ut i serien er forskjellen mellom entrinns og totrinns snøfresere.

Hvilken snøfreser er best for deg?

En snøfreser er ikke bare en snøfreser. Det gjelder å velge den modellen som passer deg og ditt behov.

Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

Måk riktig - unngå ryggvondt

Slik unngår du ryggvondt når du måker snø.

Snøfresere for ulike behov

Snøfreser behøver ikke være store beist med snøkjetting. De kan også være små og nette. Det gjelder bare å velge riktig modell i forhold til området...

En snøfreser som passer for deg?

Snøfresere finnes i en rekke ulike utgaver. Valget kan være vanskelig. Begynn med en behovsanalyse.