En plass i solen

Sol og sommer gir overskudd og livsglede. Utnytt uteplassen til langt ut på høsten, da forlenger du det etterlengtede sommerlivet.

Utenfor de store stuevinduene har familen den ene av sine to sitteplasser. Denne plassen brukes gjerne til frokost og lunsj. Friskt og naturlig er stikkord for Erles uteplass. Familien, som bor i en selvbygget funkisvilla i Oslo, har laget en sjarmerende uteplass som tilfredsstiller alle familiemedlemmers behov for et godt uteliv både når det gjelder spising, hygge og avslapping. 

Den oransje solstolen står lunt og godt i hjørnet på terrassen
Den oransje solstolen står lunt og godt i hjørnet på terrassen.

Med enkle midler og uten jålete fiksfakseri har de anlagt uteplassen godt skjermet for innsyn. Noen store trær sørger for en sval skygge, og i potter og krukker står både nytte- og hyggevekster.
Terrassen, som består av betongheller, er lagt i samme nivå som plenen. De ligger i vinkel fra hushjørne til hushjørne og er på ca 35 kvadratmeter totalt. Fordi den flukter med resten av hagen, virker den derimot større enn den er.

Hyggedyrking
Den store hagen er ideell for å samle store og små til såkalt "hyggedyrking", best oversatt som rekreasjon og sosialt samvær. Den flate plenen innbyr til badminton og ballspill. I og med at alle aktivitetene foregår rundt terrassen kan man godt passe grillen og delta i kroketturneringer samtidig.

Dersom det kommer mange på besøk setter de frem sammenleggbare bord og klappstoler fra garasjen og dekker uten problem langbord til 30 gjester.


Vakkert og frodig i krukker og bed!

Lettstelt
Selve hagen er ryddig, hyggelig og enkel å holde i orden.

Noen blomsterbed langs husveggen er de eneste som trenger luking, og bare krukkene får vann og kanskje litt gjødsling, så klarer de resten selv.

En stor trestamme er blitt til en flott hagebenk. Med puter fra Verket Interiør er den en koselig sitteplass.
En stor trestamme er blitt en koselig hagebenk. Putene er fra Verket Interiør.

Krydderurter er nok de mest ideelle krukkeplanter som finnes. Ikke bare trives de i krukker, de både dufter og smaker godt, samtidig som de både er dekorative og sunne!

Enkelte grønnsaker egner seg også til et liv i krukker. Styr imidlertid unna de mest krevende sortene. De bør du heller ha i friland.

En av fordelene med å dyrke, er at de er flyttbare. Enkelte grønnsaker skal stå i full sol ved utplanting, senere halvskygge. Det er jo problemfritt når krukken bare kan flyttes til en ny plass når behovet melder seg.

23. oktober 2008
Mer om Terrasse hage

Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

ANNONSØRINNHOLD

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne...

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Slik får du uteplassen sommerklar

Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart...

Terrasse med provencalsk stemning

En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

Terrassetips

Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no