Kvartsvarmelampen fra Somfy varmer godt. Forhandles gjennom Kjells markiser.
Kvartsvarmelampen fra Somfy varmer godt. Forhandles gjennom Kjells markiser. Bilde: Kjells markiser

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart varme utendørs!

Fordelen med den nye teknologien er at den varmer deg, og ikke luften i så stor grad. Kvartsvarme med lavfrekvensteknologi varmer cirka 80 prosent objektet, mens med gass varmer objektet med cirka 20 prosent.  

Kvartsvarme er varme avgitt i det kortbølgede spekteret av infrarød stråling. Strålene varmer ikke luften, kun det som stopper strålen. Det gir en langt mer effektiv energibruk. Men unngå billige kinakopier, sats heller på kvalitet.

Hva er kvartsvarme?

  • Kvartsvarme er betegnelsen vi bruker for varme avgitt i det kortbølgede spekteret av infrarød stråling.
  • Kortbølgevarmerne er spontane, kvartselementet når maksimumstemperaturen innen det er gått et sekund. Strålene varmer ikke luften, men kun det som stopper strålen. Derfor kan man retningsstyre varmen og punktvarme et gitt område, selv utendørs.
  • Kortbølgevarmerne er spontane, kvartselementet når maksimumstemperaturen innen det er gått et sekund.
  • Elementene varer i snitt mellom 7 000–10 000 timer med konstant varmeeffekt før de må skiftes.
  • Fordelen med kvartsvarmere er at det er enkelt å beregne nøyaktig strømforbruk for et gitt areal, siden man ikke behøver å forvarme noe luft, eller opprettholde en gitt lufttemperatur uansett ytre forhold. Varmelampene oppnår full effekt så å si umiddelbart, og brukes kun når det er behov for varme i et gitt område. Man kan derfor beregne svært nøyaktig energiforbruk. Eksempelvis, en kvartsvarmer med forbruk på 1,5 KW brukt på terrassen en time, kan grovt regnet omregnes til en driftskostnad på en krone. En gassvarmer brukt i samme periode, ville kostet rundt regnet kr. 12,00 – 15,00.

Kvarstvarmelampe fra Somfy, forhandles gjennom Kjells Markiser.

Hvis du foretrekker vanlig infravarme har Clas Ohlson noen gode alternativer. Takpendel som gir både varme og lys, kr. 499,-. Infravarmer med fjernkontroll for montering på vegg eller i tak, kr 699,-.

5. juni 2013
Mer om Terrasse hage

Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

ANNONSØRINNHOLD

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

11 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

Slik får du uteplassen sommerklar

Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

Terrasse med provencalsk stemning

En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Terrassen - vår nye utestue

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt...

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

Terrassetips

Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange...