Bilde: Cedric Archer

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrassevarmere finnes i hovedsak enten med gass eller elektrisitet som energikilde. Gassvarmerne produserer mest varme. Ulempen er at de kan være kostbare i bruk og krever en del plass. Fordelen er at gassvarmere kan benyttes hvor som helst, også på frittliggende uteplasser. Flesteparten av gassvarmerne har plass til 11 kilos gasstank i foten.

Reflektor billigst
Mange elektriske terrassevarmere er rimelige i innkjøp, men gir mindre effekt enn gassvarmere. Blant de elektriske terrassevarmerne finnes flere forskjellige typer, blant annet infrarød kvarts, halogen og vanlige reflektorvarmere. Billigst er reflektortypen, som har vært på markedet i mange år. – Reflektrovarmere er svært driftssikre og holdbare og er samtidig rimelige i innkjøp, påpeker butikkmedarbeider Lars Hansen hos Elkjøp. De vanligste reflektorvarmerne fåes med en effekt fra 1000 til 2500 watt.


Lang sommer: Med en terrassevarmer forlenger du utesesongen betraktelig, sier selger Lars Hansen hos Elkjøp.

Vindutsatte
– Har du en stor, overbygget terrasse, vil det ofte lønne seg å installere flere reflektorvarmere med lav effekt for å oppnå en mest mulig jevn varmefordeling. På en liten terrasse blir resultatet vanligvis best med én stor varmer, sier Lars. Ulempen ved reflektorvarmere er at de fungerer dårligere når det blåser. Derfor bør denne typen varmere helst benyttes på lune, overbygde terrasser. Fordelen er at hele området varmes opp.

Effektive
Infrarøde terrassevarmere sender i kortbølgespekteret og varmer kun opp objektene lyset treffer. Slike varmere er svært effektive, også når det blåser, og har de siste årene falt i pris, men avgir et forholdsvis sterkt, rødt lys som kan ta luven fra stemningsfull belysning med stearinlys.

Forbrukerinfo:
Plantasjen
www.plantasjen.no
tlf. 66 92 62 00
Expert
www.expert.no
tlf. 815 48100
Elkjøp
www.elkjop.no
tlf. 815 32000

3. august 2009
Mer om Terrasse hage

Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

ANNONSØRINNHOLD

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

11 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

Slik får du uteplassen sommerklar

Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart...

Terrasse med provencalsk stemning

En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Terrassen - vår nye utestue

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt terrasse bidrar til dette.

Terrasse i grønne rammer

En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

Terrassetips

Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no