Bilde: IKEA

11 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Utvalget av blomster, planter, krukker, møbler og vedlikeholdsfrie gulv til terrassen er større enn noensinne.

Å innrede terrassen er nå nesten like viktig som å møblere sin egen stue. Med nye produkter som tåler å stå ute hele året i frost og snø, er det skapt flere muligheter for å dyrke et lettvint liv på terrassen.

Fritiden er mer hellig, og de fleste vil derfor ha minst mulig vedlikeholdsplikter utendørs. Vi viser deg derfor hvordan du totalforvandler uteplassen raskt og enkelt:

Vedlikeholdsfrie materialer forenkler

 • Små uterom kan innredes med lette utemøbler i blant annet aluminium, og med stoler som kan stables. Lette møbler av polyestermateriale er vedlikeholdsfrie og tåler å stå ute i hardt vær.
 • Svarte jernmøbler og sinkpotter er også vedlikeholdsfrie og kan stå ute i årevis uten å få «riper i lakken».
 • Det finnes dessuten vedlikeholdsfrie terrassegulv, som er laget av komposittmateriale. Disse gulvene holder godt på fargen, og dersom man ønsker et ekstra mykt underlag kan terrassegulvet kles med en gummimatte.
 • Kebonytre er også godt egnet på terrassegulvet. Planken er et vedlikeholdsfritt naturprodukt produsert i Norge. Terrassegulv av bambus er et annet hardt materiale som krever lite vedlikehold. Kokosmatter er også anvendelige på mindre områder.

Foto: Getty Images

Velg farger og krukker med omhu

 • Sterke farger på møbler og blomster får uterommet til å virke mindre. Dempede farger på planter og inventar gir følelse av lys og luft, for eksempel hvitt, lys blått, grønt, kjølig rosa, samt en anelse lime. Rødt, purpur og oransje får rom til å virke mindre.
 • Selv om plassen på terrassen er begrenset, er det fint med et par store krukker fremfor mange små. Uterom på lite areal virker mindre med masse småting. Velg gjerne et par store gjenstander, det vil gi rommet mer volum.

 • Inspirasjon: Lag en lettstelt pottehage
 • Blomsterkrukker i glassfiber og i fiberbetong holder godt på fuktigheten i jorden og tåler frost, og kan stå på terrassen uten å måtte flyttes på.
 • I krukker som har en diameter på 50 cm, kan man plante flerårige planter på terrassen, blant annet syrin, hekkplanter, nåletrær, søyleiner og prydbukser.

  Til og med oppstammede frukttrær kan man plante i krukker på terrassen. Stikkelsbær, kiwiplanter og bjørnebær kan også dyrkes i potter. Reddiker og bladsalat kan såes i 4 cm jord i potter og høstes inn i flere runder i den lyse årstid.

Foto: Getty Images

Grønne planter trenger mindre stell

 • Grønne nåletrær har ikke behov for å bli vannet hver dag for å se friske ut og gir uterommet et naturlig preg.   
 • Vintergrønn barlind er lett å klippes til i ulike former, slik at den nesten kan minne om en skulptur. 

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

11. mai 2016
Mer om Terrasse hage

Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

ANNONSØRINNHOLD

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

Slik får du uteplassen sommerklar

Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på, krever lite vedlikehold, og vil holde seg flott i årevis.

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart...

Terrasse med provencalsk stemning

En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Terrassen - vår nye utestue

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt...

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

Terrassetips

Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange...