Bilde: Ecostyle.dk og Wocadenmark.com

Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

Kommer algene tilbake?

Det nyanserte svaret på spørsmålet over er at alger sannsynligvis vil angripe treterrassen din - og returnere - hvis ikke du er flink til å holde dem unna. Og her får du våre beste tips til å holde algene unna.

Det beste du kan gjøre for å holde algebestanden i sjakk er er å feie jevnlig og vaske terrassen med husvask eller algerens et par ganger i året, før det danner seg et tykt belegg som må skrubbes.

De viktigste periodene du bør sette inn støtet er 1) på våren, når utesesongen begynner, og 2) på høsten, så treet er rent og pent til vinteren.

Dessuten kan du med fordel vaske terrassen et par ganger i løpet av sommern – på samme måte som du vasker gulvet inne. Dette vil bidra til å hindre alger før de får fotfeste eller rekker å danne belegg. Jo renere terrassen er, jo dårligere vekstvilkår gir du algene.

Vær forsiktig med høytrykksspyleren

Å vaske terrassen med høytrykksspyler kan virke som en god og effektiv behandling mot alger, men du bør vite at mange høytrykksspylere er så kraftige at de faktisk kan skade treverket.

Kraften fra en høytrykksspyler kan ødelegge fibrene i treet og gi en ujevn overflate som i fremtiden vil være mer mottagelig for fukt, skitt og algevekst.

Samtidig vil du kunne skape fukt dypere inn i treverket, og dermed øke risikoen for sopp- og råteskader i treet. Sjekk derfor nøye at høytrykksspyleren er egnet til oppgaven før du går i gang.

 

Bygg en terrasse med syntetisk tre

En terrasse av komposittbord, eller syntetisk treverk er et moderne alternativ som passer for deg som ikke synes vedlikehold er så gøy 

En terrasse av kompositt, eller syntetisk treverk er et moderne alternativ som passer for deg som ikke synes vedlikehold er noe særlig gøy.  

Disse materialene er meget hardføre, tåler det meste av vær og vind og råtner ikke eller blir begrodd, slik som vanlig, organisk materiale.

Det er særlig hvis du skal bygge ny terrasse eller skifte plankebordene at det kan være aktuelt å velge syntetisk materiale.

Her kan du lese mer om syntetisk treverk fra Kebony, og her ser du et komposittalternativ fra Maxbo.

 

23. april 2018
Mer om Terrasse hage
ANNONSØRINNHOLD

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

11 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

Slik får du uteplassen sommerklar

Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på, krever lite vedlikehold, og vil holde seg flott i årevis.

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart...

Terrasse med provencalsk stemning

En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Terrassen - vår nye utestue

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt...

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

Terrassetips

Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange...