Bilde: Cecilia Nordstrand

Terrassen - vår nye utestue

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt terrasse bidrar til dette.

Denne terrassen ligger i Tønsberg. Grunnflaten er på ca. 70 m2 hvorav omtrent en tredjedel er forsynt med tak og vegger.

Terrassen er et ekstrarom hele sommerhalvåret, sier Mia. Her står alle utelekene til barna. Vi har en grind ved trappen, slik at fra barna var små har de trygt lekt her, kjørt tråbil og syklet. Ofte setter vi deres lille, oppblåsbare basseng her også. Men, det er særlig uterommet under tak som vi bruker. Her spiser vi alle måltidene i sommerhalvåret.


Her kan gjestene sitte tørt selv om regnet høljer ned.

Plass til 40 gjester på terrassen

Terrassen ble ikke bygd for å være lekeplass for barna. Da Ole og hans pappa begynte å snekre den, var målsetningen en stor terrasse til fest.

Hevegardin. Billig og smart løsning som på denne terrassen holder sola borte, og er også effektiv om man vil holde på varmen en sen høstkveld.

– Jeg ville ha en terrasse der vi kunne være 50–60 personer samtidig for å spise, forteller Ole. Og det fungerer utmerket. Vi har krepselag hvert år, da er vi minst 40 personer og alle sitter under tak. Vi har også sittet her i småregn, men ingen har blitt våte. Dessuten synes jeg jo at størrelsen på terrassen gjør huset finere. Det er et veldig høyt og firkantet hus, som ved hjelp av terrassen virker lavere og får bedre proporsjoner.

Fort gjort!

Ole og hans far bygget terrasse i løpet av tre meget effektive uker, og det var bare på kveldene og i helgene de holdt på.

– Vi var veldig motivert og ville få den ferdig til sommeren, så vi sto på skikkelig, sier Ole. Markisene anskaffet de i fjor. Store og solide markiser som girgod skygge både for vinduene og spiseplassen.

Fargene valgte de for å matche taksteinene og holde fargeskalaen intakt.

– Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde uterommet ennå større.

Oles beste terrasse-råd

  • Terrrassevarmere forlenger sesongen med et par måneder i begge ender.
  • Tenk stort. Hver kvadratmeter du bygger, gir ekstra glede etterpå.
  • Bygg terrassen på samme høyde som huset, dermed passer terrasse og hus bedre sammen. En naturlig forlengelse av huset.
  • Bygg ut mot syd-sydvest. Sol utover ettermiddagen og kvelden!
  • Få installert strøm til varme, musikk og lamper, altså flere uttak.
  • Bygg slik at glippene mellom gulvbordene blir så smale som mulig. 
  • Bygg inn et vindu for ventilasjon – når det er som varmest, er det godt å kunne lufte! 
  • Legg teppe på gulvet for å slippe kuldedrag og fukt.

 


70 kvadratmeter drømmeterrasse. En plass til sol og bad, fest og hvile. Brukes både i sol og regn av barna som leker og bader i bassenget.

Dobbelt bruksområde. Avlastningsbenken er også oppbevaringsplass til alle putene og lekene om vinteren. Om sommeren er det her man finner kalde og varme forfriskninger.


Lykt fra Plantasjen.

Puter fra Plantasjen. Fine til bruk på terrasse!
11. april 2010
Mer om Terrasse hage

Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

ANNONSØRINNHOLD

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

11 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

Slik får du uteplassen sommerklar

Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart...

Terrasse med provencalsk stemning

En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

Terrassetips

Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no