Bilde: Produsentene

Fem fine utetrapper

Hagetrapp og utetrapp

Skal du anlegge utetrapp i år, finner du kanskje inspirasjon blant disse fem fine utetrappene.

Utetrappa kan lages i mange ulike materialer, fra betong og stein til stål og tre. Noen trapper har bare et eller to trinn, mens andre skal strekke seg over en hel etasje eller mer.

Vi har tatt en titt på noen av de utallige variasjonene som finnes, og gir deg her noen smakebiter på forskjellige typer.

Trapp i betongstein
Denne trappen foran inngangspartiet erstattet en gammel trapp i tre. 

– Kunden ønsket å få en ny trapp i betongstein i forbindelse med at de skulle legge stein i inngangspartiet, forteller Fredrikstad-firmaet Hyldmo Bygg og Eiendom, som utførte arbeidet. De laget trappestegene med betongstein fra Benders.

– Dette ga perfekt høyde og innsteg på trappetrinnene, og så dessuten veldig bra ut. Til slutt la vi beleggningsteinen i litt våt tørrbetong.

Spiraltrapp i stål

Les også:

Så lett bygger du en trapp inne

Glem alt om dyre byggesett og håndverker. Her ser du hvordan du enkelt kan bygge en flott trapp, og samtidig sparer en liten formue.


Spiraltrapp i galvanisert stål

Mens trappen foran inngangspartiet kanskje bare trenger et steg eller to, kan ei trapp som leder ut fra en terrasse eller balkong kreve atskillig flere trinn. Da er det kanskje aktuelt med ei spiraltrapp, som denne i stål, som er galvaniserte for lang holdbarhet.

– De leveres med barnesikre rekkverk og sklisikre trinnplater eller gittertrinn. Ønsker man enda mer elegant løsning, kan de pulverlakkeres i de fleste RAL-farger, sier Nytrapp, som er leverandør av spiraltrappene i stål.

Skifertrapp


Elegant skifertrapp med sving

Skifer er et klassisk material for utvendige trapper, og norsk skifer er tidløs i form og farge. Skifer finnes i forskjellige størrelse og fargenyanser og egner seg godt i ulike kombinasjoner. Steinen har sin naturlige anvendelse utendørs, og stadig flere oppdager skiferens god egenskaper.

– Om du ønsker en gangsti, en forstøtningsmur, et gjerde eller en trapp, bør norsk skifer være et selvfølgelig valg, mener Gudbrandsdal steinindustri.

Les også:

Bytt ytterdøren

En vakker og solid ytterdør forsterker førsteinntrykket av huset. Her viser vi hvordan du river ned den gamle og monterer den nye døren.

Granittrapp


Trapp i granitt med massive trinn

Et annet klassisk material er granitt, som også utvinnes en rekke steder i Norge. Førde granitt leverer trinn i massiv stein, noe de hevder er en rimelig måte å bygge trapp på. Trinnene leveres i en standard lengde på en meter, med en trinnhøyde på 17 centimeter og en bredde på rundt 37 centimeter.

Fliselagt trapp


Fliselagt trapp med varmekabler under

Hyldmo Bygg og Eiendom som laget trappa i betongstein, har også laget denne flislagte trappa. Her er det ei gammel betongtrapp med feil helling som har blitt skiftet ut med ei trapp med et nytt og friskt utseende og riktig helling.

Les også:

Stor test av avstandsmålere

Vi har testet åtte avstandsmålere, slik at du kan få klar beskjed om hva du skal se etter.


Bygg tretrapp med klassisk rytme

– Det ble lagt varmekabler i trappen og vår flislegger støpte fall i hele trappa og verandaen slik at den fikk helling vekk fra huset. Deretter ble det lagt fliser både på veranda og i trappa.

Trapp i tre?
Foretrekker du heller ei trapp i tre?

Da kan du lese mer om hvordan du bygger din egen trapp i artiklene Bygg trapp med klassisk rytme og Flott trapp på tomten.

18. april 2011
Mer om Hagetrapp og utetrapp

Bygg en tretrapp i hagen

Hagetrapp og utetrapp Trapper kan utformes på mange måter og med ulike materialer. Her viser vi noen måter å utforme tretrapper på - så får fantasien gjøre resten.

Slik får trappa riktig trinnhøyde

Hagetrapp og utetrapp Skal du bygge trapp, er det viktig å få riktig trinnhøyde. Vi forteller deg hvordan.

Slik blir utetrappa fin

Hagetrapp og utetrapp Enten du har utetrapp i stein, stål eller tre, bør du sette av tid til litt vårlig vedlikehold.

Fem fine utetrapper

Hagetrapp og utetrapp Skal du anlegge utetrapp i år, finner du kanskje inspirasjon blant disse fem fine utetrappene.

Lag enkel terrassetrapp selv

Hagetrapp og utetrapp Terrassetrappen kan du enkelt lage selv.

Slik lager du trappen

Hagetrapp og utetrapp Her er fremgangsmåten for å lage trappen.

Bygg trapp med klassisk rytme

Hagetrapp og utetrapp Denne trappen snekres på tradisjonell måte med to vanger og en støttebjelke i midten. Trinnrytmen er klassisk og bygger på en både urgammel og sikker formel.

Slik gjør du den gamle betongtrappen om til en flott tretrapp

Hagetrapp og utetrapp På en dag ble den gamle, slitne betongtrappen forandret til en flott tretrapp. Dermed fikk husets inngangsparti en herlig ansiktsløfting.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no