Bilde: Produsentene og Colourbox

Belysning på terrassen

Den norske sommeren er lys, men kort. Med lys på terrassen blir det koseligere å sitte ute både tidligere på forsommeren og senere på ettersommeren.

Ingen liker å sitte ute i mørket, men med lys på uteplassen kan du forlenge sommeren i begge ender.

Her er seks tips til deg som ønsker belysning på terrassen:

Pass på at utstyret du bruker har riktig IP
IP angir beskyttelsesgraden på armaturet, og er etterfulgt av to tall, f.eks. IP44. Det første tallet indikerer hvor beskyttet armaturet er mot inntrenging av faste gjenstander, som en finger eller støv, mens det andre tallet indikerer beskyttelsen mot vann. Jo høyere nummer bak IP, desto bedre beskyttelse har armaturet.

Velg en løsning som gir mulighet for lysstyring
Lyse sommernetter eller en snørik vinter krever mindre lys enn regntunge høstkvelder. Har du mulighet for dimming kan du regulere lyssettingen etter behov.


Terrassebelysning fra Clas Ohlsen: Stålampe og bordlampe med lampeskjerm i svart kunstrotting og fot i grå kunststein.

En gjennomtenkt belysningsplan gir det beste resultatet
Tenk gjennom hva du ønsker av belysningen. Skal den være en estetisk effekt eller være praktisk og funksjonell? Skal den skape trygghet og øke sikkerheten eller skal den skape en bestemt atmosfære på uteplassen? Effekten du ønsker bør bestemme hva du kjøper. Noen velplasserte spotter langs trappa eller gangstien vil for eksempel kunne være en mer elegant og treffsikker løsning for å sikre trygg fremkomst enn et par lyktestolper.

Vær kreativ med LED
LED-lysbånd rundt terrassen kan skape illusjonen av en lun ramme på mørke sensommernetter. Eller hvorfor ikke bruke LED-lysbånd til å fremheve arkitektoniske særpreg eller lek deg med lyset på andre måter.


Terrassepeis fra Biopeis: Skap stemning med levende lys og en flyttbar terrassepeis.

Bruk levende lys for stemning
Elektrisk lys er uten tvil best som lyskilde, men skal belysningen først og fremst skape stemning, er det ingen ting som slår levende lys. Små telys på bordet og stormlykter med kubbelys på gulvet skaper en koselig atmosfære på terrassen. Eller hvorfor ikke gå for en flyttbar terrassepeis?

Ta deg tid til årlig vedlikehold
Det er med lamper som med alt annet: regelmessig vedlikehold vil forlenge levetiden. Rengjør lampen med en lett fuktig klut, eventuelt med såpe og vann om det behøves, og etterse at alt er som det skal. Bor du ved kysten, bør du være ekstra påpasselig med vedlikeholdet. Det kan være behov for å sette inn skruene på lampen med smørefett for å hindre rust.

9. mai 2011
Mer om Utebelysning

Lys i mørket

Mørke kvelder gir behov for lys ute, men har du tenkt over hva utelyset gjør for huset ditt?

Velg riktige utelamper til hagen

Når høstmørket faller på, er det både koselig og praktisk med utelamper i hagen og ved inngangspartiet. Her får du lysdesigner Marie Anisdals beste...

Lys opp hagen med lysskulpturer

Få mer glede av hagen din også i vinterhalvåret med lyskilder som lyser opp vintergrønne planter eller som fungerer som et blikkfang i seg selv som en...

Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

Forleng sommerkvelden med rett utelys. Her får du lysende utendørs belysningstips fra hagedesigner Darren Saines og Sintef/Byggforsk.

God utendørs belysning

Utendørs belysning gjør at høsten og vinteren ikke trenger å være mørk. Lysdesigneren Sebastian ­Wikner gir sine beste belysningstips.

Lys i hagen

Med lys i hagen kan du både skape dramatikk og eventyr.

LED-lysbånd på terrassen

Med litt belysning på terrassen kan sommerkveldene forlenges helt inn på høsten. LED-lysbånd beregnet på utendørs bruk kan tilføre en elegant effekt på terrassen.

Utelys til all slags bruk

Skal du ha lys på terrassen eller kanskje et orienteringslys langs hagestien? Trenger du stemningsskapende lys til sommerfesten? I dag får du utelys...

12 tips for utebelysning

Vi gir deg tolv tips om hvordan du kan skape trivsel og trygghet med riktig utebleysning.

Lys opp uterommet

Utebelysning har en både estetisk og praktisk funksjon. Det skaper vakre uterom, og gjør framkommeligheten tryggere og enklere.

Huslig høstkos

Det trenger ikke koste skjorta å kose seg om høsten. Her er tre rimelige alternativer til koselige høstaktiviteter du kan gjøre sammen med barna ved...

Flyttbar utendørsbelysning

Nå kan du flytte med deg utendørsbelysningen og skape stemning uavhengig av strømtilførsel.

Lys opp i hagen

Levende lys i hagen på kveldstid er både vakkert og stemningsskapende.

Tid for utelys

Utebelysning er nyttig og dekorativt. Men pass på at du ikke blender naboen.

Gode råd for utebelysning

Tips og råd for deg som skal ha utebelysning!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no