Bilde: Colourbox

Huslig høstkos

Det trenger ikke koste skjorta å kose seg om høsten. Her er tre rimelige alternativer til koselige høstaktiviteter du kan gjøre sammen med barna ved kjøkkenbordet.

Iben Qvist og Elisabeth Devold har laget boken Familieliv, en inspirasjonsbok for familier. Her finner du koselige aktiviteter for store og små.


Høstlykter
Høsten er tiden stearinlys, og små lykter pynter opp både inne og ute. I stedet for å kjøpe lykter i interiørbutikkene, kan du og barna lage dem sammen av tomme glass og bokser.

- Rengjør syltetøysglass og lim silkepapir utenpå glasset, slik at hele glasset er dekket. Dekorer det med tørkede blader i høstfarger. Du kan lage et enkelt oppheng med ståltråd. Tenn et telys og sett det oppi lykten. Sett den ved inngangsdøren eller heng den på en gren når du venter gjester, foreslår Qvist og Devold.

Du kan også lage mer værbestandige lykter av tomme hermetikkbokser.

- Vask noen tomme hermetikkbokser og fjern papiret. Fyll boksen med vann og sett den i fryseren. Det tar en dag for å få den helt frossen. Med hammer og spiker slår barna mønster eller bokstaver på boksen. Når de er ferdige, smeltes isen med varmt vann fra kranen. Sett i et telys, og plasser lyktene ved inngangsdøren som en fin velkomst.

Bladkrans
Nå som trærne har begynte å kaste bladprakten, kan du bruke noe av det vakre høstløvet til dekorasjon. Hvis bladene er fuktige, kan du tørke dem ved å spre dem utover en avis og legge dem nær en radiator eller en ovn.

- Træ bladene på ståltråd, etter samme prinsipp som perler på en snor. Store kranser kan henges på ytterdøren, og bind gjerne et fargerikt bånd i kransen. Små kranser kan henges i vinduer eller plasseres på kanten av en hylle, foreslår forfatterne.

Selvdesignet lampeskjerm

Heller enn å kjøpe nye lamper når du er lei av de gamle, kan du friske dem opp med nye lampeskjermer du designer selv – kanskje med hjelp fra barna.

- En gammel lampe får nytt liv hvis du lager en lang plissert papirskjerm, som barna har malt med vannfarge (akvarell) før du bretter. Klipp en rad hull med hullmaskin øverst, og dra et smalt silkebånd gjennom og bind en sløyfe. Du kan også bruke en rest av en fin tapet.

For flere ideer til aktiviteter du kan finne på sammen med barna, se boken Familieliv .

 

9. november 2008
Mer om Utebelysning

Lys i mørket

Mørke kvelder gir behov for lys ute, men har du tenkt over hva utelyset gjør for huset ditt?

Velg riktige utelamper til hagen

Når høstmørket faller på, er det både koselig og praktisk med utelamper i hagen og ved inngangspartiet. Her får du lysdesigner Marie Anisdals beste...

Lys opp hagen med lysskulpturer

Få mer glede av hagen din også i vinterhalvåret med lyskilder som lyser opp vintergrønne planter eller som fungerer som et blikkfang i seg selv som en...

Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

Forleng sommerkvelden med rett utelys. Her får du lysende utendørs belysningstips fra hagedesigner Darren Saines og Sintef/Byggforsk.

God utendørs belysning

Utendørs belysning gjør at høsten og vinteren ikke trenger å være mørk. Lysdesigneren Sebastian ­Wikner gir sine beste belysningstips.

Lys i hagen

Med lys i hagen kan du både skape dramatikk og eventyr.

Belysning på terrassen

Den norske sommeren er lys, men kort. Med lys på terrassen blir det koseligere å sitte ute både tidligere på forsommeren og senere på ettersommeren.

LED-lysbånd på terrassen

Med litt belysning på terrassen kan sommerkveldene forlenges helt inn på høsten. LED-lysbånd beregnet på utendørs bruk kan tilføre en elegant effekt på...

Utelys til all slags bruk

Skal du ha lys på terrassen eller kanskje et orienteringslys langs hagestien? Trenger du stemningsskapende lys til sommerfesten? I dag får du utelys...

12 tips for utebelysning

Vi gir deg tolv tips om hvordan du kan skape trivsel og trygghet med riktig utebleysning.

Lys opp uterommet

Utebelysning har en både estetisk og praktisk funksjon. Det skaper vakre uterom, og gjør framkommeligheten tryggere og enklere.

Flyttbar utendørsbelysning

Nå kan du flytte med deg utendørsbelysningen og skape stemning uavhengig av strømtilførsel.

Lys opp i hagen

Levende lys i hagen på kveldstid er både vakkert og stemningsskapende.

Tid for utelys

Utebelysning er nyttig og dekorativt. Men pass på at du ikke blender naboen.

Gode råd for utebelysning

Tips og råd for deg som skal ha utebelysning!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no