LED-lysbånd som disse er vanntette og beregnet på utendørs bruk.
LED-lysbånd som disse er vanntette og beregnet på utendørs bruk. Bilde: Trappekompaniet

LED-lysbånd på terrassen

Med litt belysning på terrassen kan sommerkveldene forlenges helt inn på høsten. LED-lysbånd beregnet på utendørs bruk kan tilføre en elegant effekt på terrassen.

Av: Sesselja Bigseth, oppdatert august 2013, 26. juli 2010
Den indirekte belysningen fra lysbåndet skaper en lun ramme rundt uteplassen og gjør det innbydende å sitte ut selv når kveldene begynner å bli mørke. Suppler med et par stearinlys på bordet, og du kan kose deg ute resten av de fine sommerkveldene.

Hvor du velger å bruke dem er bare opp til deg og din fantasi. Du kan gjøre som på bildet og feste dem under rekkverket på verandaen for å skape en ramme om uteplassen.

Eller kanskje kan det være morsomt med et lysbånd under bordkanten, under takutstikket eller langs leveggen. Se deg om, så finner du kanskje andre kreative måter å bruke lysbåndet på terrassen.

Enkle å montere for privatpersoner

I følge Trappekompaniet, som selger lysbånd både til trapper og til utendørs bruk, er lysbåndene enkle å installere. De har selvheftende tape som gjør dem enkle å feste opp, og båndene kan både forkortes og forlenges ved behov. Og fordi de har 12 V spenning, kan de monteres av privatpersoner.

Belysning med LED har lavt energiforbruk, lang levetid og avgir ingen varme. Ønsker du noe litt sprekere, kan du velge farget lys. Du får dem i flere farger eller med styreenhet som skifter farge automatisk. Andre som fører LED-lysbånd er Thinlight, LEDteknikk og EA Belysning.

26. juli 2010 Sesselja Bigseth, oppdatert august 2013
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no