En lys fremtid med vinterhage

Ønsker du å bygge på eller utvide huset ditt? Tenk klart, og vurder glass! Stadig flere går en “lysere fremtid” i møte ved å bygge et glassbygg i tilknytning til boligen sin.

En vinterhage gir deg en unik mulighet til å kombinere en utendørs- og en innendørs tilværelse, du får praktisk talt et uterom med innendørs kvalitet! Og det må vel være toppen av lykke i vårt klima!

Wenche og Rolf Myhre er strålende fornøyd med sin 37 kvadratmeter store vinterhage. Utgangspunktet var at de ønsket å sette opp er levegg mellom innkjørselen og terrassen. Planen ble utvidet til en vinterhage, og i dag nyter de den lyse oasen i fulle drag.

– Det aller beste er lyset, det kan vi simpelthen ikke få nok av her i landet, sier Wenche som har mange års erfaring innen interiør og design. – Det ble jo litt av en levegg da, ler huseieren, – men så er det til gjengjeld blitt det rommet i huset som vi bruker aller mest. Det er i vinterhagen vi sitter – til hverdags og til fest.

Tettere på naturen
Familien Myhres vinterhage er bygget direkte ut fra kjøkkenet, hvor en dobbel glassdør og et par trinn fører ned til vinterhagens ”terrassenivå”. Selve vinterhagen går i vinkel mot venstre og inneholder en rommelig spiseplass i tillegg til to gode lenestoler og en peisovn. På gulvet har Wenche og Rolf lagt polert Otta-skifer. Både tak og vegger, med unntak av den som egentlig skulle være levegg, er i glass, så her flommer lyset inn hele året.

– Hver sesong har sin sjarm, og vi kommer jo tettere på naturelementene i dette rommet, sier Wenche som poengterer at det også er fantastisk koselig på en skikkelig regnværsdag eller når snøen ligger meterhøy utenfor glassveggen.

En vinterhage kan, på lik linje med resten av boligen, innredes etter behov. Noen ønsker mange grønne planter og kurvmøbler, andre igjen et basseng eller et boblebad. Mulighetene er mange.

Wenche og Rolf har innredet sin vinterhage i moderne stil. De ønsket et enklere uttrykk, tilpasset deres stil, og fortsatte vinterhagens ”glassklare” tankegang. Kombinert med svart og grått er det blitt et riktig lekkert og stilfullt interiør.

Husets hjerterom
Huseierne innrømmer at vinterhagen er blitt husets hjerte og at det er litt av et selskapslokale. Her har de uten problemer dekket til 35 personer, og både sølvbryllup og konfirmasjon har gått knirkefritt i det store, lyse rommet.

– Jeg får ikke gjestene til å ta kaffen i stuen lenger, sier Wenche, og det tror vi så gjerne. For hvem vil vel forlate denne deilige oasen hvis de ikke må.

Og med direkte utgang til en stor terrasse med både svømmebasseng og boblebad, ja, så ligger vel alt til rette for høy trivselsfaktor både hos huseierne og deres gjester.

– Trivselen i vinterhagen er så stor at det er blitt en smitteeffekt ut av det, forteller Wenche. Både Wenches søster og noen venner av familien har nå skaffet seg vinterhage, og alle melder om ”en ny tilværelse”, ”hva skulle vi gjort uten” og ”hvorfor har vi ikke gjort dette for mange år siden”. Vel, hva venter du på?

Forbrukerinfo:
Elgesem Trevare AS www.elgesem.com Tlf.33 47 84 44
Panelskinner og gardiner:
Decoprodukter AS Tlf. 22 90 77 00

Flere vinterhagetips finner du her:
Bøcon AS, www.bocon.no Tlf. 51 95 88 20
Skandinaviske Vinterhager, www.vinterhage.no Tlf. 33 47 84 44
JAHA-Utemiljø AS, www.jaha-utemiljø.as tlf. 64 83 22 10
BVT Glass & Fasade AS, tlf. 53 42 05 80
Bårdsen Aluminium AS, tlf. 52 84 01 75
ALFA Solskjerming, tlf. 32 83 22 65
Treprosjekt AS, tlf. 51 78 98 80
Four Seasons glassdesign AS, tlf. 64 94 12 12

23. oktober 2008
Mer om Hagestue, vinterhage og lysthus

Slik lager du en liten og enkel redskapsbod

Oppbevar alle redskap i en flott redskapsbod – og gi gressklipperen en ny garasje!

Lykkelig i lysthus

Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen.

Lag vårens fineste uteplass

Hvis du begynner å planlegge allerede nå, kan du føle på naboens misunnelse om et par måneder.

Fra utebod til ekstrahus

En helt vanlig, kjedelig utebod kan få nytt liv som praktisk kontorkrypinn med sofakrok. Slik fikser du et eget lite ekstrahus uten å ruinere deg.

Mye hygge i hagestuen

Mona Skaaden-Bjerke er hageentusiast og blogger. For Mona og ektemannen Magnar Bjerke og deres to barn, har den om lag 15 kvadratmeter store hagestuen...

Gi fuglene frø på smarte fuglebrett

Lag fest hele uken for småfuglene i vintersesongen med praktiske og dekorative fuglebrett.

”Arkitekten skapte vårt nye uterom”

Ulrika og hennes mann drømte om å bygge ut kjøkkenet sitt og utnytte den ubebygde delen av tomten bedre. En arkitekt sørget for at deres ideer ble til virkelighet.

Lekestue utformet som Mummihuset

En lekestue, utformet som Mummihuset, er blitt en liten attraksjon på Løten.

Hva er reglene for lysthus?

Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Bruker vinterhagen hele året

Her ved Oslofjorden brukes vinterhagen hele året. Fra julens fester til sommerens grilling. Eller bare for å nyte rolige stunder.

Med himmelen som tak

- Ikke et øyeblikk har vi angret på at vi bygget vinterhage, slår Marvel og Tore Eriksen fornøyd fast. Vinterhagen ble straks familiens favorittoppholds...

Utestue forlenger sommeren

Bygg ei utestue i forlengelse av huset og du kan forlenge sommeren med flere uker.

Når du bygger hagestue

Hva bør du tenke på når du bygger hagestue eller vinterhage?

Populært med glassveranda

En glassveranda eller vinterhage gir deg følelsen av å være ute selv når du er inne.

Effektiv varme i vinterhagen

Sommeren er kort her nord. Ikke bare er høst, vinter og tidlig vår kalde perioder, de er også mørke og triste. Men i vinterhagen kan du nyte sommerklima...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no