Annonsørinnhold
Grønt Fokus
Grønt Fokus

Herlig uteliv med hagestue

Med uforutsigbare, norske sommertemperaturer kan en hyggelig og lun hagestue gi deg det lille ekstra.

Våren er perfekt for prosjekter. Vi har alle lyst på forandring. Noe nytt og lekkert.

Rett utenfor husets fire vegger kan du sette opp et ekstra oppholdsrom som du kan innrede akkurat som du vil. Blir det en ekstra stue som matcher stilen inne? Blir det en frodig vinterhage full av grønne planter, lyslenker og stilige utemøbler? Drømmer du om et samlingspunkt hvor venner og familie kan kose seg uansett vær og årstid?

Du kan få din drømmehagestue til under 50.000 kroner.

Tidlig vår

Våren kommer sakte, men sikkert og de fleste av oss vil nyte så mye dagslys vi bare kan etter en lang dag innendørs på jobb. Dessverre er det en stund til temperaturen innbyr til kaffe og avis på terrassen på morgenkvisten, eller tidlige sommerkvelder med vin, pledd, stearinlys og venninner.

Foto: Grønt Fokus

Den norske sommeren kan ofte være kort, men med en hagestue kan du både få en tidligere vårfølelse og beholde sommerfølelsen i mange år framover.

På nettsidene til hagestueleverandøren Grønt Fokus kan du lese alt om de forskjellige mulighetene og finne den perfekte løsningen for deg.

Mer plass

Et ekstra rom er kjærkomment for hele familien. Et fristed for de voksne når barna har besøk av venner, samlingspunktet for ungdommene i helgene eller et stille rom hvor du kan nyte den lyse, luftige følelsen uansett vær og årstid. 

Nå kan du planlegge og finpusse hvordan ditt ekstra rom skal se ut. Hvor skal det stå? Hvor stort skal det være? Hva skal du bruke det til? Ønsker du morgensol eller kveldssol?

Foto: Grønt Fokus

Det er mange ting du må ta stilling til før du starter byggingen: sol og lysforhold, plassering I forhold til tomt, hus og hage. Du kan også bygge en frittstående hagestue. Mulighetene er mange.

Nå kan man faktisk bygge inntil 50 kvadratmeter uten å søke om tillatelse. Du kan lese mer om byggeregler på dibk.no.

Med hagestueguiden til Grønt Fokus kan du blant annet velge vinduer og farger enkelt og få et klart bilde av hvordan din hagestue kan se ut. Grønt Fokus har levert hagestuer i nesten 25 år og kan hjelpe deg med å få oppfylt din utedrøm og gi råd og tips slik at du får den hagestuen du ønsker. De har eksperter på uterom som kan svare på spørsmål og gi gode råd.

9. mars 2016
Mer om Hagestue, vinterhage og lysthus
Annonsørinnhold

Gjør hagen klar for våren

3 tips og masse inspirasjon til hvordan du lager drømmehagen!

Slik lager du en liten og enkel redskapsbod

Oppbevar alle redskap i en flott redskapsbod – og gi gressklipperen en ny garasje!

Hagestue fra Grønt Fokus
Annonsørinnhold

Et ekstra uterom med hagestue

En hagestue gir deg følelsen av å være ute, selv om du egentlig er inne. Her får du tips til hvordan du kan få din egen lille oase – hvor hagen kan...

Annonsørinnhold

Slik får du høstens hyggeligste rom

Du kan forlenge utesesongen til å vare hele året rundt, samtidig som du skaper husets mest unike og hyggelige rom! En hagestue gir deg et samlingspunkt hele familien vil elske!

Grønt Fokus
Annonsørinnhold

Nå bør du starte planleggingen av hagestuen

Med en hagestue kan du sitte ute selv på dager med dårlig vær. Men begynner du ikke planleggingen nå, risikerer du å måtte vente til neste år.

Lykkelig i lysthus

Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen.

Aluminiumsprofiler og glasstak er en lekker kombinasjon som gir et unikt lysinnslipp.
Annonsørinnhold

Her er den norske favoritten

Glasstak, aluminium og vinterisolering står øverst på nordmenns ønskeliste.

Lag vårens fineste uteplass

Hvis du begynner å planlegge allerede nå, kan du føle på naboens misunnelse om et par måneder.

Fra utebod til ekstrahus

En helt vanlig, kjedelig utebod kan få nytt liv som praktisk kontorkrypinn med sofakrok. Slik fikser du et eget lite ekstrahus uten å ruinere deg.

Mye hygge i hagestuen

Mona Skaaden-Bjerke er hageentusiast og blogger. For Mona og ektemannen Magnar Bjerke og deres to barn, har den om lag 15 kvadratmeter store hagestuen blitt et uunnværlig tilholdssted for hele familien.

Gi fuglene frø på smarte fuglebrett

Lag fest hele uken for småfuglene i vintersesongen med praktiske og dekorative fuglebrett.

”Arkitekten skapte vårt nye uterom”

Ulrika og hennes mann drømte om å bygge ut kjøkkenet sitt og utnytte den ubebygde delen av tomten bedre. En arkitekt sørget for at deres ideer ble til...

Hva er reglene for lysthus?

Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Populært med glassveranda

En glassveranda eller vinterhage gir deg følelsen av å være ute selv når du er inne.

Effektiv varme i vinterhagen

Sommeren er kort her nord. Ikke bare er høst, vinter og tidlig vår kalde perioder, de er også mørke og triste. Men i vinterhagen kan du nyte sommerklima...