Valg av fliser til bad
Nina henter nøye utvalgte fliser hos Megaflis. Bilde: Vegard Talmoen

«Ikke noe ropte wow, dette badet har vi lyst på»

Fliser til bad, vaskerom, hall og wc var store valg som tok tid. Men det lønte seg å være nøye!

Dette er en del av Vi i Villas serie om familien Talmoens vei til nytt hus. Følg resten av serien her!  Her forteller Vegard om prosessen med å velge fliser til mange av husets rom:

November 2016

I dag tok vi vår første skikkelige runde på Megaflis i Larvik. Vi brukte over en time, og så på hele sortimentet. Fikk hjelp av ansatte og bar rundt på flis. Fant ikke noe løsning, ble liksom ikke helt fornøyd.

Andre som har bygget hus har fortalt at det var så mange valg som måtte tas at til slutt valgte de bare å blinde. I ettertid var det flere ting de ikke var helt fornøyde med. Vi ville ikke endte opp der, og ble litt stressa av at dette med flis var så vanskelig.

Men vi ga ikke opp, og fortsatte jakten på mange forskjellige steder. Vi tittet på hele flissortiment i form av enkelte flis, vi så på farger og strukturer, surfet på internett etter inspirasjon og sjekket hashtager som #fliser og #bad hele tiden.

Det var et par alternativer som var helt ok, men ikke noe som ropte «wow, dette badet har vi lyst på», liksom.

Grundighet lønner seg

Til tilfeldig endte vi opp hos Megaflis i Skien. Kanskje de hadde noe annet enn vi allerede hadde sett i Larvik? Denne gangen følte vi at vi hadde mer erfaring, og startet på et litt annet sted.

Til slutt fant vi en flis av typen «metalwood», som var veldig fin, og hadde riktig farge. Heldigvis hadde de en løs flis vi kunne ta med oss rundt i butikken og holde opptil andre. På denne måten fikk vi sett hvordan skillet mellom gulv og vegg kommer til bli. Etter en drøy time, var planen klar. Vi hadde funnet gulv- og veggflis på badet som sto i stil.

Planen om å ha rullestein på gulvet i dusjen ble forkastet da vi skjønte hvor vanskelig det er å holde rent. I stedet gikk for en mosaikkflis av den samme typen vi bruker på resten av gulvet.

På vaskerom og hallen hadde vi lyst på koksgrå fliser. Her fant vi noen flotte 60x60 flis som vi ønsker å bruke på hele den etasjen. Vi kommer også til å bruke samme flis som 120x30 foran peisen.

Det var utrolig deilig å endelig ha landet dette som hang over oss! Nå har vi en type, mengde og pris å forholde oss til.

Januar 2017

Siden det blir oppstart flislegging i morgen, og Megaflis ikke åpner før klokka 10, måtte vi hente veggflisen i dag. Kan jo ikke vente to timer i morgen tidlig før vi får startet på veggene!

For å unngå å stå der uten flis den dagen vi trengte den, ønsket vi å bestille den inn til Larvik så tidlig som mulig. Men vi hadde ikke noe sted å oppbevare den... Der var Megaflis veldig behjelpelige med å oppbevare alt på deres lager i butikken. Da visste vi alt var tilgjengelig den dagen vi trengte det. Og nå var dagen her!

Nina og jeg tok med hengern og dro til Larvik. Har ikke så mye erfaring med flis, men ser jo av bestillingen vår at totalvekt på flisene er 2,2 tonn. Hengeren vår er av god, gammel årgang, og var ny den gangen foreldrene til Nina bygde hus... i 1986. Tør ikke laste mer enn 4-500 kg i den.

For å slippe å brekke opp pallen med veggflis tok vi sjangs på å laste hele pallen på hengeren. Har mistanke om at det ble mer enn 400 kg, for dekkene fikk plutselig lite luft, og deler av bakdekket på bilen ble ikke synlig lengre. Vi ville jo veldig gjerne å ha med oss all veggflis i dag, så vi tok sjansen på at dette skulle gå bra.

Det ble en rolig tur hjem igjen til Brunlanes, og hengeren holdt hele veien. I morgen skal vi tilbake å hente gulvflis, men da med hengeren til mureren. Han har boogie-henger som tåler mye mer.

Vil du se hvordan resten av badet ble? Følg med neste uke!

Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev, så går du ikke glipp av fortsettelsen.  

22. februar 2017
Mer om Hjelp! Vi bygger hus

Endelig ferdig med å male huset

Familien Talmoen har endelig malt ferdig drømmehuset sitt! Her deler de sine verdifulle erfaringer med deg.

«Vi har fått låne en proff malingssprøyte»

Det sies at riktig utstyr er halve jobben. I dette tilfellet er det nok enda mer.

Ny peis: fra muring av pipeløp til valg av design

Det er ikke alle som får bygge sitt eget ildsted helt fra bunnen – inkludert muring av brannmur og pipeløp.

Slik får du perfekt belysning – rom for rom

Alle rom fyller ulike funksjoner og krever forskjellig type belysning for å fungere optimalt. Her er en guide til hvordan du lyssetter alle rommene i huset.

«Vi blir liggende en stund på gulvet før vi bestemmer oss for å...

Gulvleggingen gikk fra himmel til helvete på kort tid.

Hvordan planlegge en ny hage?

Angrip hageplanleggingen med samme presisjon som interiøret, tipser ekspertene.

«Vi har hørt skrekkhistorier om fototapet som går i oppløsning»

Med laserpresisjon og finslipt teknikk går Vegard og Nina i gang med fototapetet på Markus’ rom. 

Dette bør du tenke på når du bygger bad

Det koster med nytt bad. Derfor er det ekstra viktig å velge riktig. Ta med deg disse tipsene på veien!

«Det er mange tekniske ting å tenke på når man flytter rundt på...

Badet er kanskje det rommet som krever mest planlegging og nøyaktighet. Se hvordan familien Talmoen fikk sitt helt personlige drømmebad.

Slik planlegger du for god oppbevaring

Nytt hus betyr blanke ark, og en mulighet til å skape ideelle oppbevaringsløsninger. Men hvordan gjør man det?

«Timene gikk, og kjøkkenet ble større og større»

Familien Talmoen har blitt stødige proffer etter å ha designet, montert, malt og tapetsert sitt nye kjøkken. Se hele prosessen her!

– Hvordan komponerer man sitt drømmekjøkken?

Kan hvem som helst sette sammen et funksjonelt og moderne kjøkken? Vår interiørekspert svarer.

« Den dagen vi skulle bestemme gulv, ble Nina fysisk dårlig av...

Det er mange valg som skal tas i nye hus. Noen ganger er det faktisk hunden som bestemmer.

«Å bygge hus hvis forholdet skranter, er nok ingen god idé»

Det nye huset sluker det meste av fritiden til familien Talmoen. Det var de innstilt på, inkludert humper på veien mot målet.

«Må vi ta til takke med en tomt bakerst – uten sol?»

Familien Talmoen har bestemt seg for å kjøpe tomt, men det er bare to ledige tomter på området de liker. Så blir den ene solgt.