Bilde: Ivan Brodey

Drømmehytta er kun 35 kvadratmeter

I fjor fikk mange øynene opp for den lekre, men superenkle hytta Woody35. På kun 35 kvadratmeter rommer den alt du trenger. Se den og drøm deg bort til total ro. 

Marianne Borge, arkitekt og designer av Woody35, startet prosjektet i 2009, først i fjor fikk de fleste øynene opp for denne lekre hytta. Marianne tror at bevisstheten for små hytter og at de ikke trenger å være så store har økt de siste årene. 

Hytta er bygget i tre og er så liten at den plasseres lett i naturen. Mange drømmer om en sommerhytte ved vannet - med denne kan vannet være et par skritt unna. 

woody35

Woody35 plassert i Drøbak. 

Rom for alt 

Woody35 inneholde kjøkken, spiseplass/stue, hems, soverom og do. Noen velger å ha innvendig bad og andre har valgt å bygge en utvendig do med dusj. Midt i mellom oppholdsrom og kjøkken står en peis. Den lekre, grå muren er pusset ned og oppover peisveggen går stigetrinnene til hemsen. Oppå her blir det lunt og godt.

Det lave partiet beskytter mot solen på de varmeste dagene, og når det er kaldt og solen står lavt vil den varme gjennom de store vinduene. På denne måten er den også miljøvennlig. 

- Woody er et alternativ til større og ressurskrevende hyttene - og passer til de av oss som ønsker en hytte som er enkel og naturnær, sier Marianne. 

I tillegg kan man bygge Woody15. Som navnet tilsier er det en 15 kvadratsmeter hytte. Denne kan du bygge ved siden av og få ett rom ekstra.

Drømmehytta?

Hytta har store og mange vinduer for å utnytte dagslyset. Det blir delikat og åpent og verden ute gjenspeiles inne. 

Hittil er det bygget sju hytter og tre er under byggemelding. Falt du for Woody35 må du kontakte Marianne Borge personlig. Hun ser på tomten din og sammen finner dere den beste måten å bygge på tilpasset deg. 

Ønsker du å lese mer om prosjektet kan du titte på Facebook-siden. 

Se flere bilder av hytta:9. februar 2015
Mer om Hytte

Nå får du støtte til solcellepanel på hytta

Nå kan du få opptil 28.750 kr i støtte fra Enova hvis du bygger - eller har bygd - solcellepanel på hytta.

Dette bør du vite om parkett på hytta

Parkett på hyttegulv er pent, men krever forholdsregler dersom det skal holde seg slik. Her er tingene du bør tenke på, enten du vil ha parkett på...

Slik unngår du at hytta blir mosegrodd

Mose kan være riktig så dekorativt, både i naturen og som pynt. Men mose har ingen ting på hytteveggen å gjøre!

Dette må du sjekke hvis du skal kjøpe hytte

Vurderer du å kjøpe hytte? Da bør du lese denne sjekklista.

Snakk om hvem som skal overta hytta

Vi står foran et generasjonsskifte i hytte-Norge. Halvparten av alle norske hytteeiere er over 60 år. I løpet av de neste 10-20 årene skal over 100.000...

7 ting som gjør hytta vinterklar

En kald vinter krever mer av hytta enn om sommeren. Vi viser deg hvordan du gjør feriehuset klar for vintermånedene.

Utedassens beste venn

I sommer har vi fått muligheten til å teste et bærbart solcelleanlegg. Denne lille kraftpakken har gitt oss mye strøm i løpet av ferien – og mye oppmerksomhet.

Valgets kvaler

Den 11. september skal vi atter en gang til urnene for å avgjøre hvem som skal styre landet vårt de neste fire årene. Men hvilken statsminister vil...

La veien gå hvor hen du vil

Alle som har bolig eller hytte med strandlinje, vil gjerne ha den for seg selv, men allemannsretten gir deg lov til å ferdes stort sett hvor du vil...

Hyttefolket slipper eiendomsskatt

I forslag til revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem 11. mai 2016 vil regjeringen gi kommunene mulighet til å fjerne den omstridte hytteskatten. Det vil fortsatt være mulig å skattlegge både bolig og fritidsbolig, men fra 2017 tvinges kommunestyrene til å gjøre et aktivt valg.

Fortsatt dyrt å gå på do i Tynset

Noe av det siste kommunestyret i Tynset gjorde før de tok juleferie i desember, var å vedta nye vann- og avløpsgebyr for 2017. Kommunen har tidligere...

Fjellhyttetrender

Kombinasjonen av nostalgi og høy komfort preger mange av dagens nye hyttefelt på fjellet. Noen foretrekker en laftehytte midt på vidda, andre vil helst...

Formfin elementhytte

På Norefjell har arkitekt Anette Albjerk tegnet en moderne elementhytte, som er luftig,  lys og praktisk i bruk for familien på fire og deres gjester.

Slik kan du utvide hytta

Er hytta blitt for liten for behovene deres? Det er mange måter å utvide plassen på.