Getty Images
Getty Images

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

1. Gjennomsiktige plastposer med ziplås

Sorter farger, størrelse eller mønster i forskjellige plastposer som du får kjøpt på butikken. Det blir superenkelt å finne frem de fargene og typene du vil bruke neste jul.

Kilde: IHeartOrganizing

2. Sy egen bag til treet

Har du krypet til korset og kjøpt uekte juletre? For å ta best mulig vare på det, kan du sy en egen oppbevaringsbag så treet ikke blir flatt og møkkete.


Kilde: TimeWithThea

3. Surr juletrelys rundt papp

Hvor mange minutter (timer?) har du ikke brukt på å fikle med juletrelys som har større floker enn Ronja Røverdatter? Unngå det ved å surre tråden rundt store pappbiter som kan settes ned i en pappeske.


Kilde: IHeartOrganizing

4. Ha kulelenkene i vannflasker

Ingenting er mer frustrerende enn kulelenker som sitter fast i all annen julepynt, og som ødelegger den harmoniske julepynte-stemningen man strever etter. Unngå det ved å oppbevare lenkene i en vannflaske - cirka 2 lenker får plass i én flaske.


Kilde: TipJunkie.com

5. Heng opp alle julekulene

Julekulene vil være klar til bruk hvis du henger dem på trepinner i en plastikkboks når de skal oppbevares. Trikset er spesielt bra for de kulene du er redd for at skal knuse.

Kilde: Craptastic

6. Bruk papp og kartong

Hvis den originale emballasjen for julekulene er ødelagt eller kastet, kan du bruke pappesker med inndeling (for eksempel boksene vin kommer i - spør på vinmonopolet!) Legg to eller tre kuler oppå hverandre, hver og en innpakket i papir. Bruk eggekartonger for mindre kuler og skoesker for mellomstore.

Kilde: IHeartOrganizing

7. Heng opp julekransene

Unngå at julekransene blir møkkete, stygge og flate ved å henge dem opp på kleshengere. Legg dem først i en plastpose, og heng dem deretter opp i klesskapet eller et annet egnet sted.

Kilde: LifeShouldCostLess

8. Pakk inn treet i plast

Dette fungerer kun - dessverre - på uekte tre. Bruk gladpack eller annen plast til å pakke inn treet slik at formen holder seg helt til neste jul. 

Kilde: Epbot

9. Bruk et eget klesstativ

Hvis julepyntingen slett ikke er en lek i ditt hus, kan det være lurt å gå til innkjøp av et eget klesstativ. Der kan du oppbevare bokser, kranser og juletreet samlet.

Kilde: SewManyWays

10. Legg dekorasjonene i kopper

Du vet sånne store, røde plastikkopper man ser på fester i amerikanske filmer? Finner du noen lignende, er de helt ypperlige å bruke til å oppbevare julekuler og andre dekorasjoner. Hvis du i tillegg limer en og en til en pappplate, kan du stable to stødige lag oppå hverandre i en plastboks.

Kilde: Momspartycafe

11. Dekorer boksene med julekort

Rotete loft, mørk kjeller eller altfor mange bokser i hus? Istedet for å skrive hva hver enkelt boks inneholder, kan du lime på dekorative julekort slik at du enkelt ser hvilke du skal hente når julepynten skal frem.

Foto: Getty Images

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

2. januar 2017
Mer om Interiør

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende sukkulenter og kaktuser er naturlig hjemme selv i kollektivet og på hybelen. 

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefon – og verstingen er smarttelefoner med lærcover.

Annonsørinnhold

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk Se hvordan her og får 6 gode tips til...

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt...

Sparte tusenvis på å bytte lyspærer

Familien Carlsen i Oslo har byttet ut nesten alle lyspærene i huset med LED-belysning. Det sparer de gode penger på – og slipper også å skifte pærene...