Getty Images
Getty Images

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

1. Gjennomsiktige plastposer med ziplås

Sorter farger, størrelse eller mønster i forskjellige plastposer som du får kjøpt på butikken. Det blir superenkelt å finne frem de fargene og typene du vil bruke neste jul.

Kilde: IHeartOrganizing

2. Sy egen bag til treet

Har du krypet til korset og kjøpt uekte juletre? For å ta best mulig vare på det, kan du sy en egen oppbevaringsbag så treet ikke blir flatt og møkkete.


Kilde: TimeWithThea

3. Surr juletrelys rundt papp

Hvor mange minutter (timer?) har du ikke brukt på å fikle med juletrelys som har større floker enn Ronja Røverdatter? Unngå det ved å surre tråden rundt store pappbiter som kan settes ned i en pappeske.


Kilde: IHeartOrganizing

4. Ha kulelenkene i vannflasker

Ingenting er mer frustrerende enn kulelenker som sitter fast i all annen julepynt, og som ødelegger den harmoniske julepynte-stemningen man strever etter. Unngå det ved å oppbevare lenkene i en vannflaske - cirka 2 lenker får plass i én flaske.


Kilde: TipJunkie.com

5. Heng opp alle julekulene

Julekulene vil være klar til bruk hvis du henger dem på trepinner i en plastikkboks når de skal oppbevares. Trikset er spesielt bra for de kulene du er redd for at skal knuse.

Kilde: Craptastic

6. Bruk papp og kartong

Hvis den originale emballasjen for julekulene er ødelagt eller kastet, kan du bruke pappesker med inndeling (for eksempel boksene vin kommer i - spør på vinmonopolet!) Legg to eller tre kuler oppå hverandre, hver og en innpakket i papir. Bruk eggekartonger for mindre kuler og skoesker for mellomstore.

Kilde: IHeartOrganizing

7. Heng opp julekransene

Unngå at julekransene blir møkkete, stygge og flate ved å henge dem opp på kleshengere. Legg dem først i en plastpose, og heng dem deretter opp i klesskapet eller et annet egnet sted.

Kilde: LifeShouldCostLess

8. Pakk inn treet i plast

Dette fungerer kun - dessverre - på uekte tre. Bruk gladpack eller annen plast til å pakke inn treet slik at formen holder seg helt til neste jul. 

Kilde: Epbot

9. Bruk et eget klesstativ

Hvis julepyntingen slett ikke er en lek i ditt hus, kan det være lurt å gå til innkjøp av et eget klesstativ. Der kan du oppbevare bokser, kranser og juletreet samlet.

Kilde: SewManyWays

10. Legg dekorasjonene i kopper

Du vet sånne store, røde plastikkopper man ser på fester i amerikanske filmer? Finner du noen lignende, er de helt ypperlige å bruke til å oppbevare julekuler og andre dekorasjoner. Hvis du i tillegg limer en og en til en pappplate, kan du stable to stødige lag oppå hverandre i en plastboks.

Kilde: Momspartycafe

11. Dekorer boksene med julekort

Rotete loft, mørk kjeller eller altfor mange bokser i hus? Istedet for å skrive hva hver enkelt boks inneholder, kan du lime på dekorative julekort slik at du enkelt ser hvilke du skal hente når julepynten skal frem.

Foto: Getty Images

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

2. januar 2017
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Julebelysning – den enes glede, den andres vrede

Dekorativ julebelysning utgjør et kjærkomment lyspunkt i årets mørkeste tid – men hva gjør du hvis julestemningen hos naboen tar helt overhånd? Går det...

Guide til de beste julemarkeder i Europa

Vil du kombinerer julehandelen med en storbyferie? Få den komplette guiden til de beste europeiske julemarkedene i 2019.

Derfor blir du lykkeligere av å pynte til jul tidlig

Hvis du synes julepynt kun hører til desember, er det god grunn til å lese dette. I følge ekspertene blir man nemlig lykkeligere hvis du pynter før.

Genialt kjerringråd: Risengrynsgrøt som kokes i senga

Før brukte husmødre kasser med høy til å koke risengrynsgrøten. I dag legger vi den i senga. Her er oppskriften på risengrynsgrøt som aldri blir brent.

5 tips til vinterklar bolig

Gradene på gradestokken kryper nedover, og vi trekker oss innover. Nå er det på tide å gjøre boligen inne klar for å møte den kalde tida.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...