Getty Images
Getty Images

Disse tingene bør du styre unna på loppemarkedet

Loppemarkeder er fulle av kupp og verdifulle skatter. Uten peiling kan det hende du drar hjem med søppel.

Våren er høytid for loppemarked, og en barneskole i nærheten av deg vil garantert arrangere et i løpet av et par uker.

Loppemarked er den ultimate destinasjonen for samlere, vintageelskere, og familier som ser etter skatter og gode kupp. Generelt sier loppemarkedekspertene at du bør komme tidlig, lete i boksene under bordet og satse på søndager - da er tingene som regel billigere.

Når du først har ankommet loppemarkedet og begynner å lete, er det par ting du kanskje ikke bør ta med hjem av flere forskjellige grunner.

Her et et knippe utvalg:

Stoffmøbler

Med tanke på alt som kan være usynlig i et stoff, er det best å ikke sate på stoffmøbler på et loppemarked med mindre du har virkelig peiling på rens. Smådyr, bakterier, matrester og usynlig kan gjøre hele kjøpet uheldig, og du sitter igjen med et møbel du har både brukt tid og penger på uten å få noe igjen for det.

Elektriske artikler

Lamper, toastere, diverse kjøkkenmaskiner -  hvis du ikke er helt sikker på den elektriske kontakten, bør du droppe kjøpet. Gamle kontakter og ledninger kan være skumle greier, og selv om alt ser i orden ut, er det ikke alltid tilfellet.

Sykkelhjelm

En helt vanlig sykkelhjelm kan virke harmløs, og det er ikke bare på grunn av lus at du ikke bør kjøpe en brukt sykkelhjelm. Hjelmen kan være en eldre modell som ikke har den samme sikkerheten som de nyeste har. Dessuten kan hjelmen være skadet av fall tidligere og derfor ikke fungere optimalt, noe som kanskje ikke er synlig på loppemarkedet.

Madrasser

Selv om du har laken og ikke sover direkte på madrassen, er det fremdeles ekkelt å tenke på hva som kan skjule seg lant der inne. Vegglus er ikke et ukjent fenomen, og den kan leve opptil flere måneder i riktig "klima."

Gryter

Gryter kan i og for seg være en god investering, men du bør ha et godt øye for å finne de i litt god kvalitet. Ikke vær redd for flekker og litt støv, men skrap heller litt med neglen for å se om de verste flekkene kan skrubbes vekk. Virker gryten gammel, kan belegget være bortskrubbet og full av giftige avfallsstoffer. 

Getty Images

Disse tingene bør du satse på:

Teakmøbler

Hvis du er tidlig ute og har god peiling, kan du få ekte teakmøbler i god kvalitet til en rimelig penge. Møblene er superpopulære nå, og fargen er svært allsidig. Pusser du møbelet og maler om, kan den vare i mange år fremover.

Porselen

På loppemarked finner du mye bra porselen til en grei pris. Sjekk merket på undersiden av produktet, og hvis du har litt peiling, kjenner du kanskje igjen de aller beste merkene.

Norgesglass

Aldri før har det vært like staselig og populært å vise frem matvarer i Norgesglass på kjøkkenbenken. For å spare et par hundrelapper, bør du gå på loppemarked (tidlig om morgenen, Norgesglass er populært!) for å sikre deg flere på én gang.

Verktøy

Helt OK, billig verktøy - som man kanskje ikke har behov for så ofte - kan fint kjøpes brukt. Ser du etter noe helt spesielt må du kanskje lete en stund, men hvis du er student eller på jakt etter det helt elementære, kan loppemarkedet være et fint sted å starte.

Sølv

Med sølv bør du ha litt oversikt før du bruker mye penger. Ekspertene anbefaler at du sjekker tallene og merkingen på sølvet for å sjekke om det er ekte vare.

Dette er loppemarkedene du bør få med deg rundt om i Oslo:

  • Marienlyst skole, 6.-8. april
  • Høyenhall skole, 9.-10. april
  • Lindeberg skole, 9.-10. april
  • Tåsen skolekorps, 9.-10. april
  • Huseby skole, 9.-10. april
  • Karlsrud skole, 23.- 24. april
  • Grefsen skole, 23.- 24. april
  • Abildsø skole, 23.- 24. april
  • Voksen Skole, 23. april
  • Peik korps, 30.- 1. mai

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

6. april 2016
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset.

Derfor får du gåsehud

Noen gang lurt på hvorfor vi får gåsehud, hikke eller om gulrøtter faktisk er bra for synet? Vi også. Og her får du svaret på alt du lurer på.

8 tips til hjemmet, som ifølge vitenskapen vil gjøre deg mer lykkel...

Dersom du ønsker å være lykkelig og fornøyd i hjemmet ditt, sier vitenskapen at enkelte farger, lukter og gjenstander kan hjelpe deg på god vei.

Slik blir du kvitt støy i stua

Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Slik tenner du lys med spaghetti

Redd for å brenne deg når du skal tenne lys? Da bør du prøve dette trikset!

Ser du hvor mobiltelefonen ligger?

Den er ikke lett å oppdage. 

6 nyttige måter å bruke et strykejern på

Visste du at du kan bruke strykejernet til mye mer enn å stryke tøy?

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Du brenner kubbelyset ditt feil

Sett av litt tid og brenn kubbelysene dine riktig med denne metoden.

Interiøret vi ikke savner

Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Husdyrene som slapper av på de merkeligste steder

Har du hund eller katt? Da har du kanskje lagt merke til at de kan slå seg ned på de merkeligste steder og positurer... 

IKEAs nye reklamefilm er en skikkelig grøsser

Hvordan ville du reagert om du var mutters alene i et mørkt kjøpesenter og plutselig støtte på de skumle tvillingene fra grøsseren "The Shining"? Her...

Her er IKEA-speilet som gir deg komplimenter

Et IKEA-varehus i London satte opp dette snakkende speilet. "The Motivational Mirror" gir alle som stiller seg foran speilet hyggelige komplimenter. Se...