Noen liker å gå på loppemarked året rundt, men utvalget blir mye større fra mai til oktober.
Noen liker å gå på loppemarked året rundt, men utvalget blir mye større fra mai til oktober. Bilde: Colourbox

Slik gjør du et kupp på loppemarked

Annet om innredning

I løpet av sommeren og utover høsten arrangerer mange loppemarkeder på skoler. I Oslo finnes det flere bruktmarkeder som har fast plass store deler av året, og på nettet er det alltid mulig å gjøre gode bruktkupp.

Å omgi seg med gamle, og velbrukte gjenstander kan fylle flere behov, blant annet et ønske om ha møbler fra en annen tid, enn vår egen samtid i interiøret. Brukte gjenstander er ikke minst rimelige og mer miljøvennlige enn nye ting.

Mange musikkorps arrangerer loppemarked på skoler en eller flere ganger i året for å spe på inntektene sine, og selger brukte leker, klær, serviser, bøker, møbler, lamper og andre bruktskatter.

I mai måned og på sensommeren/høsten er det stor aktivitet på loppemarkedfronten på de fleste skoler i landet, og det er her mange finner sine bruksskatter.

Når det gjelder å finne loppemarkeder over hele landet, er det loppemarked.info som har den beste oversikten.

Svenska Antiknätet er en annen god side som har samlet informasjon om alle mulige slags norske antikvitetshandlere.

Les også:

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Huskeliste for deg som skal på loppemarked:

Her er noen tips du bør få med deg før du drar på loppemarked:

 • Ta ut kontanter og ha minst 1000 kroner i ulike sedler. Det er lurt å ha kontanter slik at du ikke mister verdifulle minutter på at selgeren må finne veksel.
 • Vær tidlig ute og parker bilen din hvis du skal parkere. Finn gjerne ut hvor du skal parkere på forhånd. Husk at mange andre også skal parkere.
 • Kikk under bod-bordet. Der er det ofte esker med «skatter».
 • Vær rask til å spotte de gode objektene, bruk øynene flittig. Ikke tenk for lenge, stol på magefølelsen.
 • Oppsøk loppemarkeder i strøk der folk har god råd.
 • Tenk kreativt, se etter potensiale i ting.
 • Les bøker om antikviteter.
 • Vær obs på sølvgjenstander som er blitt helsvarte, dette kan være ekte sølv.
 • Møbler fra et loppemarked kan være svært rimelige, få orker å ta med seg tunge møbler hjem.
 • Det er lov å prute.

 Faste bruktmarkeder i Oslo:

 • Vestkanttorvet er Oslos eldste faste marked. Her har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Markedet er åpent fra mars til desember. Vestkanttorvet ligger på hjørnet av Professor Dahls gate og Neubergsgate. Fra kl. 9 om morgenen til ca kl. 17 om ettermiddagen lørdager er det mulig å beskue mange av de fine salgsbodene. Uansett vær vil det være folk som har bodene sine oppe. Så selv om det regner eller snør.
 • Birkelunden Marked er et bruktmarked og krambumarked som ble startet i 2003, og som holder til i Birkelunden Park på Grünerløkka i Oslo. Det arrangeres og administreres av Kalora AS. Her selges hovedsaklig brukte ting fra 40-tallet og fram til vår tid, og noe fra mellomkrigsårene. Bestselgere hvor det kan gjøres et kupp er: klær, kopper og karr, bøker, vinylplater (LP), små møbler og snurrepiperier.
 • Søndagsmarkedet på Blå er åpent hver søndag fra kl. 12 til kl. 17. Her finner du hele året designere og håndverkere som selger hjemme- og håndlagede produkter. Inne og ute er det salg av smykker og ørepynt, kort og bilder, vesker og sjal, barneklær og tilbehør, votter og luer, keramikk, kunst, vintageklær/sko/vesker og mye annet. Dessuten er det vaffelsalg.

Les også:

Legg grunnlaget for sommerprakten nå

Det er på tide å starte sesongens arbeid i hagen. Det arbeidet du gjør nå, legger grunnlaget for blomsterprakten senere på året.

Nettbruktmarkeder:

 • bloppis.no kan du selge eller gi bort klær, vesker og sko. Motebloggere pluss alle andre kan legge ut klær for salg her.
 • Lauritz Christensen Auksjoner er et av Danmarks eldste auksjonshus. Når lauritz.com ble lansert våren 2000 var det det første auksjonshuset i verden som gikk over til internettauksjoner. Nettstedet har spesialisert seg på brukte designmøbler formgitt av danske arkitekter og designere.

Gjør kupp på loppemarked

For den som er iherdig finnes det alltid kupp å gjøre.

24. mai 2013
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset.

Derfor får du gåsehud

Annet om innredning Noen gang lurt på hvorfor vi får gåsehud, hikke eller om gulrøtter faktisk er bra for synet? Vi også. Og her får du svaret på alt du lurer på.

Slik henger du opp et bilde med en gaffel

Annet om innredning Med dette gaffel-trikset blir det mye enklere å henge opp bilderammene på veggen.

8 tips til hjemmet, som ifølge vitenskapen vil gjøre deg mer lykkel...

Annet om innredning Dersom du ønsker å være lykkelig og fornøyd i hjemmet ditt, sier vitenskapen at enkelte farger, lukter og gjenstander kan hjelpe deg på god vei.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Slik tenner du lys med spaghetti

Annet om innredning Redd for å brenne deg når du skal tenne lys? Da bør du prøve dette trikset!

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Disse tingene bør du styre unna på loppemarkedet

Annet om innredning Loppemarkeder er fulle av kupp og verdifulle skatter. Uten peiling kan det hende du drar hjem med søppel.

Du brenner kubbelyset ditt feil

Annet om innredning Sett av litt tid og brenn kubbelysene dine riktig med denne metoden.

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden.

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Husdyrene som slapper av på de merkeligste steder

Annet om innredning Har du hund eller katt? Da har du kanskje lagt merke til at de kan slå seg ned på de merkeligste steder og positurer...