Dette er de tidligere interiørtrendene vi prøver å glemme.
Dette er de tidligere interiørtrendene vi prøver å glemme. Bilde: Getty Images

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning

Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Vi har tatt en tur gjennom tidsmaskinen, og sett tilbake på de trendene vi ikke håper gjør et comeback med det første.

1. Furumøbler overalt

Furumøbler var en stor trend på 70-tallet og starten av 80-tallet, og i flere hjem på denne tiden var nærmest alle møbler av furu.

Les også:

Joda, du kan fryse ned egg og meieriprodukter

Noen ganger kjøper man inn for mye mat. Da er det greit å vite at egg og meieriprodukter, som melk og ost kan legges i fryseren.

For mange holdt det ikke kun å ha furu på kjøkkenet og i stuen, i flere hjem kunne man også finne furu på badet. Her kunne blant annet skapene være i furu, og i tillegg også dolokket.

– Man skal være forsiktig med å si høyt hva man mener om furu i dag. Det er fortsatt flere som har furumøbler i hjemmet, noe som kan være stilig i moderate mengder. Furu fra gulv til tak derimot, ser man ikke like ofte lenger, sier tidligere redaktør i Bo, bygg og bolig, Åse Halvorsen.

Det at kjøkkenet, gulvet, veggene, soverommet og stuemøblene var i furu, er nok i det meste laget for norske hjem i dag. Det kan eventuelt være koselig på en gammeldags, norsk hytte, men de fleste er nok enige i at dette er noe som hører fortiden til. 

LES OGSÅ: Slik pusset Camilla opp furutrappa til halv pris

2. Vannsengen

Les også:

Slik får du et renere bad

Her er åtte tips som gjør det enklere å holde badet skinnende rent.

Vannsengen kom til Norge tidlig på 80-tallet, og ble raskt til en stor hit i norske hjem. Selve designet på vannsengen var kanskje ikke noe å klage på, men sengen tok mye strøm og lang tid å fylle opp.

– Vannsengen er nok en gøyal ting å si at man har eid en gang i tiden, men det blir neppe allemannseie igjen, sier Halvorsen.

Sengen kom i to modeller, en med demping og en uten. Vannsengen uten demping lagde ofte bølger av den minste bevegelse. 

Om du derfor var en av de som bevegde deg mye mens du sov, var nok ikke dette det beste valget om du ønsket en god natts søvn.

LES OGSÅ: Slik rengjør du madrassen din

Les også:

Pasta lagret i romtemperatur kan være dødelig

De fleste av oss har spist gamle pastarester. Men visste du at pasta som har stått lenge i romtemperatur kan være direkte dødelig?

3. Gulvtepper og sterke fargekontraster

Om du ikke hadde furugulv eller vegger, husker du kanskje at gulvtepper og fargerik tapet også var vanlig i flere norske hjem. Dette skulle ikke bare være i nøytrale farger som hvitt og grått, men flere hadde det også blant annet i rosa og lilla.

LES OGSÅ: Slik fjerner du vanskelige flekker fra teppene

– Det vi desidert ikke savner fra 80-tallets interiørtrender er måten man mikset innredningen på, sier interiørdesigner hos 124m2.no, Camilla Gjerset. 

Hun forteller at det også var populært med blått og rosa sanitærutstyr på baderommet, gjerne med rosa domatte.

Vi må si at vi også er glade for at denne sterke fargekombinasjonen ikke er ofte å se nå til dags, og regner med at de nøytrale fargene fortsetter å regjere hos de fleste.

LES OGSÅ: 9 tips til å velge riktige farger

4. Fargerike stuemøbler

Stuene på 80-tallet var ofte innredet med skai og velursofaer. Disse kom heller ikke kun i nøytrale farger, men kunne ofte være rosa eller mintgrønne. De fleste ville nok rynket på nesen om de så dette i norske hushold i dag.  

– Rosa skaisofa er noe vi heller ikke ønsker velkommen tilbake, sier Gjerset.

Saccosekken var også et populært fenomen på 80-tallet. Den var kanskje mest populær blant barna og ungdommen, men man kunne også finne den i stua til folk som et alternativ til en godstol foran TV-en.

En saccosekk i seg selv er ikke så ille, men når de kommer i en litt for sprek rosa eller turkis farge, burde den kanskje ikke få selveste hedersplassen i stua. I dag finner man nok saccosekken først og fremst på barnerommet.

LES OGSÅ: 3 raske triks for å redde møblene fra flekker

11. januar 2016
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset.

Derfor får du gåsehud

Annet om innredning Noen gang lurt på hvorfor vi får gåsehud, hikke eller om gulrøtter faktisk er bra for synet? Vi også. Og her får du svaret på alt du lurer på.

Slik henger du opp et bilde med en gaffel

Annet om innredning Med dette gaffel-trikset blir det mye enklere å henge opp bilderammene på veggen.

8 tips til hjemmet, som ifølge vitenskapen vil gjøre deg mer lykkel...

Annet om innredning Dersom du ønsker å være lykkelig og fornøyd i hjemmet ditt, sier vitenskapen at enkelte farger, lukter og gjenstander kan hjelpe deg på god vei.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Slik tenner du lys med spaghetti

Annet om innredning Redd for å brenne deg når du skal tenne lys? Da bør du prøve dette trikset!

6 nyttige måter å bruke et strykejern på

Annet om innredning Visste du at du kan bruke strykejernet til mye mer enn å stryke tøy?

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Disse tingene bør du styre unna på loppemarkedet

Annet om innredning Loppemarkeder er fulle av kupp og verdifulle skatter. Uten peiling kan det hende du drar hjem med søppel.

Du brenner kubbelyset ditt feil

Annet om innredning Sett av litt tid og brenn kubbelysene dine riktig med denne metoden.

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden. 

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Husdyrene som slapper av på de merkeligste steder

Annet om innredning Har du hund eller katt? Da har du kanskje lagt merke til at de kan slå seg ned på de merkeligste steder og positurer...