Lag ditt eget trimrom

Annet om innredning

Lag ditt eget trimrom i boligen.


Foto: Colourbox. Med TV på trimrommet kan du trene til instruksjonsfilmer.

Med et eget trimrom i kjelleren eller på loftet, behøver du ikke å tenke på dårlig vær, lang reisetid til treningssenteret eller rensligheten i garderoben. Men det er ikke nok bare å sette en romaskin inn i et ledig rom, du må sørge for at rommet er egnet til trening.

- Det bør være ventilasjon der, enten i form av et vindu du kan åpne eller et ventilasjonsanlegg. Det blir jo til at man svetter en del, og da er det viktig å få inn frisk luft, sier Trine Sigurdssøn hos Treningspartner.no.

Pass på gulvet
Hvis du skal trene med vekter, bør du legge et gulv som er sterkt og som kan tåle at en flere kilo tung vektstang blir mistet ned. Det finnes egne sportsgulv som er beregnet på slik bruk. Det kan også være lurt å ha matter under tredemøllen og annet utstyr, slik at du beskytter gulvet.

- Det er mer behagelig å jobbe på gulv som er litt mykere, så hvis du har betonggulv i kjelleren der trimrommet skal være, bør du vurdere å legge et mykere gulv opp. Med tanke på at det svettes en del i et trimrom, er det også enklere å rengjøre gulvbelegg enn betonggulv, sier Sigurdssøn.

Kjeller eller loft?
Tenk også på plasseringen av trimrommet. Selv om du har et ledig loftsrom, er det ikke sikkert at det er den beste plasseringen for trimrommet.
- Har du et hus over flere etasjer, kan det være lurt å legge trimrommet i kjelleren, med tanke på støy, sier Sigurdssøn.

Men legger du trimrommet til kjelleren, bør du sjekke takhøyden først, mener Nina Marshall i Nordic Fitness.
- Store multigym kan være ganske høye, og det er viktig at kundene er oppmerksom på dette før de kjøper varen og begynner å montere. Og dersom du skal ha en tredemølle bør du legge til ca. 50 cm. til din egen høyde for plass til løping med elevasjon.

Hvis du blir nødt til å ha trimrommet i en av de øverste etasjene, foreslår Marshall at du tar hensyn til støy.
- Skal du for eksempel trene styrketrening, bør du vurdere multigym med vinylbelagte vektblokker i stedet for løse vektskiver.

Hjelp motivasjonen
Et annet viktig moment når du innreder trimrommet, er at det skal ha en hyggelig atmosfære.
- Selv rommet kan gjerne være lyst og lett, og det bør være god belysning i trimrommet. Det skal være trivelig å oppholde seg der, sier Sigurdssøn.

Du kan også redusere dørstokkmila ved hjelp av lyd og bilder. Hvorfor ikke ta en løpetur på tredemølla mens du ser på Frustrerte fruer, eller løfte vekter mens du hører på musikk?

- Legg opp til mulighet for musikk og TV. Dette kan hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe, og TV kan være praktisk med tanke på instruksjonsfilmer, sier Nina Marshall.

Forbrukerinfo
Ifact, www.ifact.no
NordicFitness, www.nordicfitness.no
Treningspartner, www.treningspartner.no
23. oktober 2008
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset.

Derfor får du gåsehud

Annet om innredning Noen gang lurt på hvorfor vi får gåsehud, hikke eller om gulrøtter faktisk er bra for synet? Vi også. Og her får du svaret på alt du lurer på.

Slik henger du opp et bilde med en gaffel

Annet om innredning Med dette gaffel-trikset blir det mye enklere å henge opp bilderammene på veggen.

8 tips til hjemmet, som ifølge vitenskapen vil gjøre deg mer lykkel...

Annet om innredning Dersom du ønsker å være lykkelig og fornøyd i hjemmet ditt, sier vitenskapen at enkelte farger, lukter og gjenstander kan hjelpe deg på god vei.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Slik tenner du lys med spaghetti

Annet om innredning Redd for å brenne deg når du skal tenne lys? Da bør du prøve dette trikset!

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Disse tingene bør du styre unna på loppemarkedet

Annet om innredning Loppemarkeder er fulle av kupp og verdifulle skatter. Uten peiling kan det hende du drar hjem med søppel.

Du brenner kubbelyset ditt feil

Annet om innredning Sett av litt tid og brenn kubbelysene dine riktig med denne metoden.

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden.

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Husdyrene som slapper av på de merkeligste steder

Annet om innredning Har du hund eller katt? Da har du kanskje lagt merke til at de kan slå seg ned på de merkeligste steder og positurer...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no