9 upraktiske interiørtrender

Annet om innredning

Det finnes interiørtrender som kanskje virker som en god idé i utgangspunktet, men som viser seg å bare være en pest og plage i hverdagen. 

Åpne kjøkkenhyller er lekkert. Bare synd at alt på hylla blir støvete og smussete ...
Åpne kjøkkenhyller er lekkert. Bare synd at alt på hylla blir støvete og smussete ... Bilde: Getty Images

Åpne kjøkkenhyller 

 

Foto: Getty Images

Åpne hyller er blitt veldig populært, og fungerer virkelig som et supert utstillingsvindu for fine ting og tang i hjemmet. Men hvor praktisk er det egentlig? Særlig på kjøkkenet er åpne løsninger over benken mye å se i trendy interiører.

Ja, det er vakkert for øyet. MEN: Det bildene IKKE viser, er støvet og fettet som samler seg der oppe. Du får heller ikke innsikt i bryderiet det er å vaske vinglassene på nytt før du kan gi det til gjestene. 

Frittstående servant på badet

Foto: Getty Images

Som en vakker skulptur på badet, står den der – den fine vasken som slett ikke gjemmes bort nedfelt i benkeplaten. Men så kommer hverdagen, og spruten står til alle kanter, benkeplaten må konstant tørkes av, og hvordan i huleste havner det vann og skitt UNDER glasset?

Hvis du i tillegg har en litt kraftig vannstråle fra kranen, risikerer du at vannet rutsjer ned i skålen og hopper videre ut på gulvet.

Badekar med løveføtter
 

Foto: Getty Images

Dette er en romantisk baderomsdrøm for mange: Et nydelig gammelt badekar, helst med gylne løveføtter og gammeldags kran, der du kan ligge og duppe i såpeskummet mens stearinlysene blafrer rundt deg.

Drømmen kan innfris, den, men ha i bakhodet at rengjøringen ikke nødvendigvis er gjort i en håndvending. Emaljeoverflaten på gamle badekar i støpjern holder ikke evig, og kan være et herk å få pen igjen.

Og hvis du har lyst til å ta deg en dusj oppi her, må du komme på en kreativ løsning for dusjforeng først. Men mindre du vil dusje hele badegulvet samtidig. 

Bilder eller speil på kjøkkenet

 

Foto: Getty Images

Det kan ofte løfte interiøret i et rom å henge opp et speil på veggen. For ikke å snakke om hvordan hygge-faktoren øker med et bilde eller en plakat. Men om dette fungerer like godt på kjøkkenet, er ikke like sikkert. For her er det damp, fettos og sprut, som setter sitt preg på omgivelsene. Prisen å betale for økt romfølelse kan dermed bli mange ekstra runder med vaskekluten...

Kritt-tavler 

Tavlemaling har vært en trend i mange år, og kan være et artig innslag i interiøret. Enten om du bruker en vegg på kjøkkenet som handleliste eller om barna får boltre seg fritt på lekerommet.

Men det viser seg også at den tykke tavlemalingen kan være veldig vanskelig å male over, hvis du skulle ombestemme deg. Og det kan det jo være du gjør, når du innser at kritt er vanskelig å vaske bort, slik at tavlen aldri blir helt ren. Dessuten havner det krittstøv overalt... 

Hvite puffer

Hvitt er et trygt og godt valg i interiøret. Det passer til alt, og fornærmer ingen. Kanskje det er grunnen til at vi har sett så mye hvitt interiør de siste årene? Men noen møbler bør nok ikke være hvite. For eksempel en puff. Et møbel som inviterer til å legge beina på kan med fordel ha en annen farge. 

Løse sofatrekk

Apropos hvitt interiør, så er det kanskje ikke så smart med hvit sofa heller. Men hei, hvis du har et trekk som bare kan smyges av og stappes i vaskemaskinen, da er vel problemet løst? Tja, det spørs hvor godt trekket sitter... For selv om det i utgangspunktet skal passe rundt sofaens alle former som fot i hose, viser det seg at trekket har en tendens til å skli rundt på møbelet og ende opp på helt feil sted.

Sengen inntil veggen

I små rom er det ofte ingen annen løsning, med mindre du aksepterer at skuffer, skap og dører ikke kan åpnes. I de tilfellene må sengen rett og slett plasseres inntil veggen. Andre ganger gjøres dette helt frivillig, med en tanke om å skape en koselig krok. Det vil si, koselig helt frem til du skal skifte sengetøy... Da må hele sengen skyves ut, for å komme skikkelig til. Upraktisk. 

Ekstra lange gardiner

Å, for en deilig, luksuriøs følelse: Gardiner som flommer utover gulvet og gir rommet et snev av kontinental glamour. Men glamouren kan fort slå sprekker når kjæledyret ditt oppdager den nye, silkemyke koseplassen. Da vil det bli umulig å nekte Pus eller Fido adgang, og du må finne deg i en ny pelskledning nederst på gardinene. I tillegg til hybelkaninene, da.  

Husk å melde deg på vårt nyhetsbrev, hvis du vil få tips fra oss!

19. januar 2018
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset.

Derfor får du gåsehud

Annet om innredning Noen gang lurt på hvorfor vi får gåsehud, hikke eller om gulrøtter faktisk er bra for synet? Vi også. Og her får du svaret på alt du lurer på.

Slik henger du opp et bilde med en gaffel

Annet om innredning Med dette gaffel-trikset blir det mye enklere å henge opp bilderammene på veggen.

8 tips til hjemmet, som ifølge vitenskapen vil gjøre deg mer lykkel...

Annet om innredning Dersom du ønsker å være lykkelig og fornøyd i hjemmet ditt, sier vitenskapen at enkelte farger, lukter og gjenstander kan hjelpe deg på god vei.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Slik tenner du lys med spaghetti

Annet om innredning Redd for å brenne deg når du skal tenne lys? Da bør du prøve dette trikset!

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Disse tingene bør du styre unna på loppemarkedet

Annet om innredning Loppemarkeder er fulle av kupp og verdifulle skatter. Uten peiling kan det hende du drar hjem med søppel.

Du brenner kubbelyset ditt feil

Annet om innredning Sett av litt tid og brenn kubbelysene dine riktig med denne metoden.

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden.

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Husdyrene som slapper av på de merkeligste steder

Annet om innredning Har du hund eller katt? Da har du kanskje lagt merke til at de kan slå seg ned på de merkeligste steder og positurer...