Tranquil Dawn: Inspirert av den gryende himmelens flyktige skjønnhet.
Tranquil Dawn: Inspirert av den gryende himmelens flyktige skjønnhet. Bilde: Nordsjö

Dette er årets farge 2020

Sett farge på boligen i det nye tiåret. Her er bransjes spådommer rundt årets farge 2020.

Vi blir stadig mer modige i fargevalgene vi tar i hjemmet, både i detaljer, på kjøkkenet, badet og på veggene. De seneste årene har har vi sett en økende tendens i fargebruk, og 2020 blir ikke et unntak. Nå skal du helst ta enda modigere valg, både i mengden av maling på veggene og i selve fargen. 

Her har vi samlet noen av bransjens største aktører sitt bud på hva som blir årets farge 2020. 

Chinese Porcelain - En dyp blå farge 

I en lang periode har det vært fokus på ro og velvære. Men vi ønsker ikke lengre kun ro og velvære for oss selv, men også for jorden, havet og luften som omringer oss. Dette skriver danske Dyrup om deres "årets farge 2020 - Chinese Porcelain".

Fargen er nemlig en vakker blå farge, som nettopp skal symboliserer alt dette: himmelen og havet, både fordi det er elementer som gir oss ro, men samtidig elementer som vi er bekymret for, og som vi gjerne vil ha i fremtiden.

Fargen er en dyp, og klar blåfarge som passer perfekt inn i boligen. Fargen er valgt på bakgrunn av en pågående trend der blå farger har inntatt boligen og at trenden vil fortsette langt inn i 2020, hvor man også vil starte å bruke den blå fargen på nye måter. 

Foto: Dyrup/PPG - Chinese Porcelain 

Tranquil Dawn - En nedtonet pastelgrønn farge 

I en stadig mer hektisk og digital verden, finnes det en sterk lengsel etter det menneskelige og den positive innvirkningen det har å ta vare på seg selv og andre. 2020 er begynnelsen på et nytt tiår – med muligheter for en ny start. Inspirert av den gryende himmelens flyktige skjønnhet, har Nordsjös fargeeksperter valgt den myke og dempede grønngrå fargen Tranquil Dawn til "Årets Farge 2020".

- Vår trendforskning viser at mennesker ønsker å vise mer omtanke, være lekne, søker etter mening, samt å være kreative. Disse ønskene danner grunnlaget for årets farge, og våre fire fargepaletter som inneholder både dempede og mer lekne farger, sier Ann-Charlotte Linde, Colour Manager i Nordsjö.

 Foto: Nordsjö - Tranquil Dawn

Neo Mint - En frisk og futuristisk pastelgrønn farge 

Neo-Mint er en frisk nyanse som bringer vitenskap og teknologi i harmoni med naturen. Den har et fremtidspreg, samtidig som den harmonerer med naturens fargeskala.

Det er det verdensomspennende fargestudioet Colorado som har i et samarbeid med trendbyrået WGSN utnevnt Neo-Mint som en av sine farger for 2020. Neo-Mint er den mest toneangivende fargen. 

Samarbeidet inneholder yttligere et fargekart på 5 farger for 2020, som er spådd som fargepaletten både til interiør og mote i 2020: Mellow Yellow, Cantaloupe, Cassis, Purist Blue og Neo-Mint. 

Foto: WGSN - Neo-Mint

2. januar 2020
Mer om Interiør

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla. Les her hvordan du får bedre samvittighet og unngå å kaste så mye i år.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...