10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

 • Allergivennlig maling

  Stadig flere blir rammet av astma- og allergiplager, og i Norge får hvert femte barn astma før de fyller 10 år. Jotun Sens kan skilte med å være den eneste malingen som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Malingen inneholder ingen løsemidler, og avgir ingen skadelig avdamping. Perfekt å male barnerommet med, med andre ord. 

  Tips!Jotun.no/sens kan du skrive ut sjablonger for å male festlige figurer på barneromsveggene. 

   

 • På plass, alle småting!

  Unger elsker småting. Men rett som det er blir gulvet på barnerommet pepret med små, spisse gjenstander som borer seg inn i voksne fotsåler. Om de ikke forsvinner i støvsugeren først, da. Unngå hyl og skrik (fra både foreldre og barn) med rigide ryddesystemer. Bokser hjelper – og kjøp mange av dem.  Disse kommer i sett på tre, fås kjøpt på babystore.no til kr 179.

 • La det bli lys!

  Nei, det bor ikke monstre under senga i kveld heller, men en enkel lyskjede kan kanskje dempe frykten for leggetidsmørket noe? Lyskjede med led-belysning, kr 139 fra Ikea.

 • Kjør rett i seng!

  Standsmessig kjøretøy for smårollinger: Her kan poden eller podinnen rulle rundt i huset og leke taxisjåfør. Fra Kremmerhuset, kr 999.

 • Huskestue

  Heng opp en huske om barna har stort nok rom! Kjellerstua kan også brukes. Denne husken heter Gunggung (fra Ikea, kr 149) og egner seg for barn fra tre år og oppover. Husk å kjøpe oppheng (Ekorre) som passer til også!

 • Høy som en sjiraff

  Sett dette artige veggklistremerket fra Ferm Living på barnerommet – barn synes det er gøy å bli større, og kombinert med dyredekor kan det jo ikke bli feil. Prisen er ca. kr 500. 

 • Munter tapet

  På barnerommet kan du virkelig gå bananas med tapetvalget. Om du bare tapetserer én vegg, blir det lettere å bytte den ut i takt med at barnet vokser fra prinsessedrømmer og monsterfascinasjon. Den pastellfargede tapeten fra Majvillan heter Körsbärsdalen, og kan kjøpes på Babystore.no (kr 649 for rull på 10 m, bredde 53 cm). 

 • Flyttbar pynt

  På barnerommet er det greit å velge pynt som lett kan flyttes på eller tas ned. Fargerike vimpler har blitt veldig populært de siste årene. Du kan enkelt sy dem selv om du har en symaskin hjemme (sjekk hvordan på mali-mo.blogspot.no/2009/03/vimpler-et-minikurs.html) eller du kan kjøpe en – for eksempel denne fra Åhléns til kr 99.

 • I riktig høyde

  Det blir lettere for barna å holde orden på rommet om du plasserer knagger i riktig høyde. Disse er i keramikk og fås kjøpt hos Bloomingville – kr 45 for 3 stk. 

 • Sengen som vokser

  Det er en kjent sak at unger vokser (altfor) fort. Kili-sengen fra Sebra kan barnet ha helt fra nyfødt til sjuårsalderen, siden den kan trekkes ut etter hvert som barnet blir høyere. Som sprinkelseng måler den 70 x 110 cm, og i full størrelse blir den 150 cm lang. Sengen kan kjøpes for kr 5999 på Sprell.no, og finnes i hvitt, rosa og lyseblått.

Vis alt innhold
10. september 2014
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Få hotellfølelsen hjemme

Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de...

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse! 

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnero...

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på  soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere funksjoner.

Soverom i ulike stiler

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.