Bilde: Hotel SP34

Få hotellfølelsen hjemme

BOLIGPLUSS: Det er deilig å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Vi elsker følelsen av luksus og deilige tekstiler. Tenk å åpne soveromsdøren og komme inn til et vakkert avslapningsparadis.

Her får du tips fra ekspertene om hvordan du kan gjenskape hotellfølelsen på ditt eget soverom!

Få wow-følelsen

Lise Audne Hamnes og Lise Anette Strand fra firmaet Myhr Interiør innreder hotellrom daglig. De mener vi bør satse på større og færre elementer for å skape wow-følelsen.

- Unngå altfor mye småting. Sats heller på større og færre elementer som gjør mye ut av seg. Dette også av praktiske grunner. Da blir det mye enklere å rydde og å holde det rent også, forteller Hamnes.

Det er ikke uten grunn at vi opplever hotellrommene som ekstra luksuriøse.

- Et hotell ønsker selvfølgelig at du skal sitte igjen med en følelse av å ha fått litt ekstra. Det kan du ha i bakhodet hjemme også, sier Hamnes.

Det er fint å hente inspirasjon fra trendene, men et tips er å aldri følge dem helt slavisk. Interiøret bør ikke gå ut på dato ved neste sesong. Skal du innrede soverommet bør du tenke på målgruppen - som er deg, eller deg og din kjære. Få fram personligheten deres og tenk funksjonelt – hva trenger dere på soverommet? Trenger du en arbeidsplass, så sett inn en pult. Skal det være en frisone, så lag deg en koselig lesekrok. Et hotellrom er som et lekeland for de voksne!

Sats på tekstiler

Hotellrommet hadde aldri vært det samme uten den overdådige sengen. Bygg opp sengen din med en ekstra madrass eller sett på høyere ben, anbefaler Hamnes og Strand. Sengen skal være majestetisk og være det første som fanger blikket. Ha en sengegavl eller noe annet bak sengen for å få den til å stå mer frem. Ikke vær redd for å fylle opp sengen med tekstiler. Bruk store hotellputer nærmest sengegavlen og dekorer med pynteputer. Et vakkert sengeteppe over dynene setter prikken over i'en.

Foto: Hotel SP34

Les flere inspirerende interiørsaker på boligpluss.no

Luksuriøse materialer

Hva du har i sengen påvirker atmosfæren i soverommet. Velg gjerne materialer som velur, fuskepels av god kvalitet, silke og andre blanke tekstiler. Disse forbinder vi nemlig med luksus. Det samme gjelder gardinene. Sett opp en gardinskinne som dekker hele vindusveggen. Ha to spor og velg en tynn gardin ytterst og en blendingsgardin innerst. Om du har store eller små vinduer spiller ingen rolle.

- De lange gardinene vil lage en myk vegg som gjør rommet lunere og demper akustikken. I tillegg vil rommet føles større, i motsetning til om du kapper av veggen med korte gardiner, forteller Hamnes og Strand.

Vis det vakre

Skal de vakre tingene få vist seg fram må belysningen også være bra. Riktig belysning betyr alt, mener ekspertene. Ha høye, flotte lamper på nattbordene, tipser de.

Leselyset skal ikke blende, men du skal kunne lese uten å sitte med flombelysning på. Sterkt lys vil ødelegge nattesøvnen og kroppen får ikke ro. En god belysning som dekker disse behovene er derfor viktig. Du vil ha det behagelig og lunt.

Et tips er å sette opp et stort speil med bred ramme og plassere et lys over det. Lyset er ikke ment for å lyse opp deg, men være en lyskilde som lyser opp de fine detaljene på soverommet ditt - uten å skape flombelysning.

Foto: Marcel Leliënhof/Tinagent, The Thief

Les flere inspirerende interiørsaker på boligpluss.no

Interiørbloggeren liker det gjennomført og personlig

Interiørbloggeren Nina Holst bak bloggen Stylizimo har et fantastisk hjem de fleste misunner henne. Men når det gjelder hotellrom er hun ikke spesielt kravstor. Hun drømmer om en god pute, et behagelig sengetøy og god plass på rommet. Har det en arbeidsplass med god belysning er det et stort pluss.

- Det må være luftig, rent og ha et snev av luksus. Jeg vil også at det føles lunt og personlig, sier Nina.

Det vakreste hotellet hun har besøkt er SP34 i København. Hele hotellet, inkludert rommene, er veldig gjennomførte og etter hennes smak. Dessuten drømmer hun om luksushotellet The Thief. The Thief ligger midt i Oslo, og er neste hotell på lista til Nina.

- Både sengene og innredningen ser himmelske ut, sier hun.

Inspirasjonen tar hun med hjem også. I sitt nyoppussede soverom skaper hun luksusfølelsen. Der har hun investert i noen gode morgenkåper som henger på soverommet. Det gir følelsen av ekte hotell-luksus. Det eneste som gjenstår er å få inn personligheten og den lune touch´en.

- Jeg har planer om å lage en åpen gardeobeløsning som kommer til å gi en god dose personlighet til rommet, ellers trengs det noe på veggene for et mer personlig preg og for å skape et lunere uttrykk, avslutter Nina.

Det nyoppussede soverommet til Nina har en vakker fargekombinasjon. Legg merke til morgenkåpen på veggen. Foto: Nina Holst

Saken ble opprinnelig publisert på boligpluss.no

12. oktober 2015
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi...

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på! 

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de...

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse!

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnero...

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på  soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere funksjoner.

Soverom i ulike stiler

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.