Her er det brukt rester av panelplater fra et annet rom i huset, som en kontrast mot tapetet fra Designers Guild. Ønsker du å fornye om en stund, kan panelet males.
Her er det brukt rester av panelplater fra et annet rom i huset, som en kontrast mot tapetet fra Designers Guild. Ønsker du å fornye om en stund, kan panelet males. Bilde: Kamilla Weiglin

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

 • Pent i panel

  Panelplater og listverk finner du i byggvarebutikken. Det finnes mange utførelser og profiler, ferdigbehandlet eller klare til å males i din egen favorittfarge. Ta mål av sengens bredde og la hodegjerdet gå litt utenfor dette.

  Skru eller spikre platen direkte fast i veggen i ytterkant, dette dekkes senere av listverket. Du kan også skru platen fast i sengen dersom du har rammemadrass, eller den kan stå på gulvet og hvile mot veggen.

  Kapp listverket med gjærsag for å få pene skjøter, eller spør om de kan gjøre det for deg der du handler trelast. Bruk små stifter, og dekk eventuelt over med litt sparkel og maling.  

 • Røft og rimelig

  En røff bakgrunn kan fint kombineres med sart eller feminint sengetøy, for et spennende uttrykk. 

  Har du en hobbysnekker i magen og litt elementært verktøy tilgjengelig? Da kan du gjerne lage det nye hodegjerdet ditt av røffe og rimelige materialer. Billige planker som er kappet i sengens bredde, utgjør en stor forandring på soverommet.

  Bruk beis dersom du liker en rustikk stil, eller puss dem glatte og mal i ønsket farge (hodegjerdet på bildet er beiset i fargen Drivved). Ta mål av det området du ønsker å kle, og velg dimensjon for materialene du skal bruke.

  For å unngå unødvendig mange hull i veggen, er det lurt å kun montere et par-tre vertikale lekter og heller feste plankene i disse. Dette gjør også at hodegjerdet kommer litt ut fra veggen, noe som gir en fin effekt. 

 • En drøm av en dør

  For å gi det gamle dørbladet et lite preg av nåtidens interiørtrender, kan du ta i bruk sjablong eller wallstickers og dekorere med et passende utsagn. 

  Gamle dører kan bli riktig sjarmerende som sengemøbel, og mange har slike stående bortgjemt i kjeller eller på loft etter modernisering av huset. Ellers er det veldig greit å få tak fine dørblader på finn.no eller andre bruktmarked.

  De gamle hengslene på døra er vakre detaljer – feminine i formen, men røffe i farge og tekstur.  

  På dette soverommet er det tatt i bruk en gammel dør fra midten av 1800-tallet. For å få mest mulig av døren synlig, kan den gjerne settes på noe du får plassert under enden av sengen. Slik får du døren opp fra gulvet i ønsket høyde.

  Et tynt lag med maling som deretter er tørket over, gir et sartere og lysere uttrykk på en ellers ubehandlet eller mørk tredør.

Vis alt innhold
4. mars 2015
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Få hotellfølelsen hjemme

Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på! 

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de...

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse!

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnero...

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på  soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere funksjoner.

Soverom i ulike stiler

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.