Bilde: Amalie Fagerli

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de endelig var klare for å komme hjem, var det gamle barnerommet nyoppusset og ikke til å kjenne igjen.

– Nå er barnerommet fullt av omsorg og kjærlighet, sier Amalie Fagerli.

Takket være fantastiske samarbeidspartnere kunne dette prosjektet gjennomføres. Alle som har vært involvert har bidratt gratis for å hjelpe familien med de for tidlig fødte tvillingene, slik at de kunne få en ting mindre å bekymre seg over. 

–  Jeg har fått litt hjelp med legging av gulv og lister, ellers er det jeg som har utført jobben, forteller Amalie, som er vant med å pusse opp. Rommet var helt uten sjarm, og moden for total oppgradering da hun tok fatt på renoveringsoppgaven.


Før og etter oppussing. 

Det eneste møbelet Amalie hadde som utgangspunkt da hun begynte å planlegge det nye gutterommet, var den blå senga.

Den har gått i arv, og betyr derfor mye for familien. Den friske blåfargen ble inspirasjon til resten av farge- og materialvalgene i rommet.

– For meg er det viktig at interiørene jeg setter sammen skal være noe familien skal føle seg hjemme i. Ved å kombinere ting som betyr noe spesielt for eierne med nye produkter, får man frem et interiør som både er personlig og som fungerer godt i det daglige.

Fra sine sponsorer til oppussingsprosjektet valgte hun ut maling, tapet og interiørdetaljer som passet sammen for å skape harmoni i det nye gutteværelset.

De fleste bamsene og uroen over stellebordet er gaver fra venner og familie, noe som tilfører enda mer personlighet til rommet.

Den blå barnesenga er arvegods. Barnegardiner fra Princess gir rommet god atmosfære.

Miljøvennlig maling

Til barnerom er det ideelt å bruke miljøvennlig maling. Her ble det benyttet maling fra Nordsjø på vegger og tak samt en frisk barnetapet i blått og hvitt fra Snedesign (forhandles av Photowall). 

– Da oppussingen startet og tapeten skulle rives, viste det seg å være to lag med tapet på veggen fra før. Det første laget gikk lett av, men den andre satt utrolig godt. Dette gjorde at jeg måtte stå i dagevis med tapetfukter for å klare å skrape av den gamle tapeten. Ellers gikk alt veldig fint med malingen av vegger og tak. Å sette sammen interiøret har vært en ren fryd, forteller Amalie.

Foran vinduene har hun hengt opp barnegardiner i hvitt og blått fra Princess. En fin og ny kommode i hvitt står inntil den nye fototapetveggen.

Ellers er rommet krydret med smarte esker til oppbevaring av leker, og på veggene er det skrudd opp hyller og knagger som gjør rommet mer praktisk.

Amalie forteller at hun er utrolig glad for å ha fått lov til å gjøre denne jobben for familien. Guttene trives og sover også godt på det nye rommet sitt.

Hyller fra Kremmerhuset ble hengt opp på veggen, og en lyskjede pynter opp sammen med morsomme figurer og kosedyr. 

Interiør med ny betydning 

Mammaen som ventet gutte-tvillinger og som opplevde at guttene meldte sin ankomst altfor tidlig hadde god grunn til å nedprioritere å gjøre barnerommet klart. Derfor har det stått urørt i lang tid. 

Kosedyrene lå klare og ventet på de nyfødte tvillingguttene. Papirpynt og oppbevaringsbokser (fra Søstrene Grene) gir liv til interiøret. 

– For min del fikk interiør, som i den store sammenheng ikke er så viktig, plutselig en helt ny betydning da jeg fikk lov å hjelpe litt på familiens vanskelige situasjon, avslutter Amalie Fagerli. 

 

HUSET: Huset ligger på Nordvestlandet og er pusset opp av Amalie Fagerli, som jobber med å gi gode interiørråd. 

HVEM BOR HER: En familie med to små gutter.

STILEN: Leken og personlig stil med kombinasjon av nytt og gammelt. 

DETTE KOSTET ­OPPUSSINGEN: All oppussing har vært gratis. Amalie har gjort den praktiske jobben selv og skaffet sponsorer, som har gitt alle produkter gratis til paret.

DETTE GJORDE DE: Rommet ble strippet for alt gammelt inventar. Nytt gulv er lagt. En vegg er tapetsert med fototapet. Øvrige vegger og tak er nymalt. Alle lister er nye. Nytt gardinoppheng og nye detaljer gjør rommet til et godt sted å være.

24. november 2014
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Få hotellfølelsen hjemme

Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse!

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnero...

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på  soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere funksjoner.

Soverom i ulike stiler

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.