Ole Brumms hule

Familien ønsket å lage et ”annerledesrom” til de to barna på 4 og 6 år. Drømmen var et aktivitetsrom med muligheter til å klatre, slynge seg i liane og skli fra den etasjebygde sengen.

Familien hadde et 20 kvadratmeter stort kjellerrom til disposisjon, og la en slagplan for utformingen av rommet. De la tregulv og trepanel på veggene som en nøytral og litt røff basis for alle aktivitetselementene som skulle på plass, og satte inn nye vinduer med mål etter regelverket.

Den lange sengen som er bygget oppe på veggen har fått en sklie på den ene siden. Under sklia er det bygget hyller til oppbevaring av leker og lekekasser. Midt i taket henger turnringer og en liane slik at det er mulig å være litt Tarzan, og ved siden av henger en bokse-sekk for at de søte små kan få ut litt energi når følelsene bygger seg opp. Skjermbrett, som benyttes til rollespill og mye annen moro, er det også blitt plass til under sengen som er bygget i høyden.

- Vi ønsket ikke et tradisjonelt prins- eller prinsesserom, forteller barnas mamma, Sissel Amdam. – Ettersom vi hadde to små, en gutt og en jente, som skulle dele rommet, måtte det tilpasses begge kjønn. Vi ønsket oss aktive barn, og ville at rommet skulle kunne benyttes til fysisk aktivitet. Da kom vi på ideen med å sette inn sklie, bokse-sekk, henge turnringer og en liane i taket og ,ikke minst, lage en klatrevegg.

- På den ene langveggen bygget vi en 2,2 meter høy og ca. 4,5 meter bred klatrevegg – en såkalt buldrevegg - allerede da de to barna var veldig små. Under klatreveggen la vi skumgummimadrasser. Hos menneskebarn, i likhet med hos aper, er evnen til å klatre medfødt, og opp til 3-års alder klarer vi å henge fast i et klatregrep. Men deretter forsvinner denne evnen. Alle barn som besøker oss, synes det er veldig morsomt å klatre, og ingen har falt ned fra klatreveggen. Barna forstår at de må holde seg fast, og klatrer aldri til topps første gangen. Når de klatrer i veggen, flytter de grensene etter hvert som de føler at de mestrer klatringen. Det er ikke nødvendig med tau og annet sikringsutstyr i en buldrevegg, og hele familien kan ha utbytte av den, avslutter Sissel Amdam fornøyd.

Forbruker info:
Ikea
tlf. 81544000
www.ikea.no


23. oktober 2008
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Få hotellfølelsen hjemme

Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de...

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse! 

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnerom? Her er det lov med farger og morsomme løsninger, og det er ikke så farlig om ikke alt matcher.

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere...

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no